TEST: Test av Get Filmleie
Test

Test av Get Filmleie

Testresultater

Get Filmleie

Positive ting Mange filmer, Raskt, Enkelt grensesnitt
Negative ting Få store premierefilmer, Mangler kapitler, Lite visuelt0

Testresultater

Get Filmleie

Positive ting Mange filmer, Raskt, Enkelt grensesnitt
Negative ting Få store premierefilmer, Mangler kapitler, Lite visuelt0
Dette er den andre testen vi har gjort av Get Filmleie. Den første testen finnes her, men er utdatert. Karakteren har blitt justert opp til fem på den nye testen, fordi tjenesten står seg enda bedre nå som vi sammenligner med konkurrentene og på grunn av en vekting i den totalt filmleietesten.

Get Filmleie ble lansert i fjorårets siste måneder, og har tilbudt filmleie til sofagriser siden det. For dette er virkelig slike tjenester vi har drømt og snakket om i mange år. Ikke mange har lyst til å dra ned til videobutikken en kald vinterkveld bare for å finne ut at ønskefilmen allerede er utleid. Nå er alt i stedet et par fjernkontrolltrykk unna. Virkelig.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
- Test av Altibox Filmleie

Utvalg
Selv om Get ikke har det beste utvalget når vi ser på alle elementene er det Get som har flest filmer tilgjengelig. De har et bredt utvalg i en rekke kategorier, og er blant annet de eneste som leverer såkalt eksplisitt voksenfilm.

Vi har ikke telt over filmene som er tilgjengelig via Get, men det er et merkbart bredere tilbud i hver kategori enn hos noen av de andre aktørene. Der Get sliter litt er imidlertid på premierefilm, hvor det er et heller labert tilbud. Kun to av ti filmer vi sjekket mot videobutikkens premierer over en fireukersperiode var tilgjengelig. Det er uansett bedre enn Viasat, men dårligere enn NextTV.

Det er heller ikke noe HD-film hos Get. Riktignok en sannhet med modifikasjoner, for når du leser dette vil dette være tilgjengelig. Da testen ble utført var det imidlertid ikke lagt inn hos Get, og siden vi ikke fikk muligheten å teste det vil ikke det være et element som regnes med.

Uansett er det et godt utvalg hos Get, med mye film, og helt klart noe for enhver smak.

Pris
Get er den dyreste aktøren som er med i filmleietesten for TV. Filmene koster fra 35 – 70 kroner. De aller fleste nye og kjente filmene koster riktignok mellom 40 og 50 kroner, men det er billigere filmer tilgjengelig. Samtidig er prisen på voksenfilm lagt til 70 kroner.

Når HD-film nå blir tilgjengelig hos Get er prisnivået på disse filmene helt oppe på 79 kroner per film. Dette er litt i overkant av det vi skulle ønske. Spesielt siden konkurrentene ligger et godt stykke under. Det er på tide at Get ser på prisen sin.Brukervennlighet
Get har alltid fått mye skryt for sitt brukergrensesnitt, og det har vært velfortjent. Det er oversiktlig og pent. Det er allikevel tydelig at det ikke er spesialtilpasset til filmleie. For det mangler en del informasjon, på lik linje med Viasat. Det er en mangel på visuell navigering og på filmdetaljene er det lite annet enn et kort sammendrag. Originaltittel og skuespillere glimrer med sitt fravær.

Når det er sagt fungerer Get sin filmleietjeneste langt bedre enn løsningen til de to andre aktørene. Filmen starter så godt som umiddelbart. Bildekvaliteten er helt akseptabel og linjene er tydeligvis så bra at du kan spole med bilde på maks hastighet gjennom filmen uten problemer. Alt fungerer på den måten det skal gjøre i forhold til brukergrensesnittet.

Vi skulle gjerne sett at Get, i likhet med de andre aktørene, implementerte en løsning for kapitler, slik at det var en smule enklere å navigere til interessante områder i filmen. Dette er velkjent fra DVD-en og bør også bli en del av det digitale tilbudet.

Konklusjon
Get har laget en tjeneste som totalt sett er veldig bra og den desidert beste av de norske aktørene per i dag. Totalutvalget til Get er bra og brukervennligheten er som forventet fra en TV-distributør som har fokusert mye på dette.

Prisen bør et lite hakk ned og flere premierefilmer bør inn i sortimentet så fort som mulig. Get ligger allikevel et hestehode foran de andre.


Internett: www.get.no
Pris: ca 35 – 70 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen