TEST: Test av Get Filmleie
Test

Test av Get Filmleie

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Get Filmleie

Positive ting Mange filmer, raskt, enkelt grensesnitt, bra pris
Negative ting Få store premierefilmer, mangler kapitler, lite visuelt0
Dette er den første testen vi gjorde av Get Filmleie, før vi hadde referansepunktene fra de andre tjenestene. Den kan derfor sees på som utdatert. Her kan du lese den nye testen av Get Filmleie, som er en del av en stor samletest av filmleietjenester via TV-dekoderen.

Get Filmleie ble lansert i fjorårets siste måneder, og vil i løpet av denne uken være rullet ut til alle Get-kundene som har oppgraderte nett. Det vil si nett som er åpnet for toveis kommunikasjon. Videre må kundene ha en HD PVR fra selskapet. Deretter er det bare å leie film, rett fra sofakroken, og hva kan vel være bedre enn det?

For dette er virkelig slike tjenester vi har drømt og snakket om i mange år. Ikke mange har lyst til å dra ned til videobutikken en kald vinterkveld bare for å finne ut at ønskefilmen allerede er utleid. Nå er alt i stedet et par fjernkontrolltrykk unna. Virkelig.

Veldig enkelt
For på Get-fjernkontrollen er det en Film-knapp som tar deg rett inn i videobutikken. Deretter er det bare et par valg før filmen kan sees. Først må du finne riktig filmkategori, blant Premiere, Frifilm, Topp 10, Siste sjanse, Action, Thriller, Drama, Komedie, Barn, Dokumentar, Musikk, Annet og ikke minst den forjettede Voksen-kategorien.



Deretter kan du velge film. Før du gjør det endelige valget kan du lese et kort sammendrag. Til slutt må du punche inn PIN-koden du velger ved første gangs oppstart av tjenesten. Noen få sekunder senere er filmen i gang. Så enkelt er det.

Nå skal det sies at det finnes lignende nettbaserte tjenester, men da er du hele tiden avhengig av å se film på den lille PC-skjermen. Eventuelt kan du koble den opp mot flatskjermen, men dette er selvsagt lite ønskelig hver gang du skal se film. Da vi for en stund tilbake testet disse løsningene viste det seg faktisk at de i det store og hele var ubrukelige. Det er ikke Get Filmleie. Den fungerer bra.

Mye skryt
Grensesnittet er kjent for alle Get-brukerne og har fått mye skryt tidligere. Det er også fint å se at de barnesykdommene vi opplevde ved første gjennomkjøring er totalt fraværende. Vi har virkelig latt systemet og boksen fått kjøre seg, og den har knapt trukket pusten.

Get har også en haug av filmer tilgjengelig. Vi har riktignok ikke telt alle sammen, men stoler på at Get ikke lyver når de hevder det er rundt 1.100 filmer. En kjapp titt i kategoriene tyder uansett på at de har sitt på det tørre. Her er det mye.

Prisen er heller ikke ille. Noen filmer er helt nede på 35 kroner, men det er mer vanlig med priser mellom 45 og 55 kroner. Sistnevnte er selvsagt mest aktuelt på de helt nyeste filmene. Voksen-kategorien har selvsagt sin egen pris. 70 kroner. Akseptabelt det også. De fleste prisene er konkurransedyktige i forhold til butikken på hjørnet. I tillegg slipper du å bruke penger på bensin og snacks.



Dette kombinert med at filmene er på skjermen i løpet av sekunder gjør tjenesten veldig bra. Vi hadde regnet med å måtte vente en stund før filmen var klar, men her er det snakk om nær øyeblikkelig. Det er også mulig å spole frem og tilbake i filmen fra første stund. Vi prøvde maks spoling fremover fra første sekund, for virkelig å sette linjene på prøve. Get Filmleie besto testen med glans. Gull.

Ut fra det som er skrevet hittil tyder det på en ny toppkarakter til Get. Slik er det imidlertid ikke, for det er to relativt viktige områder som tjenesten fremdeles har et stykke å gå. Nemlig når det gjelder utvalg og grensesnitt. Men dette skrøt dere jo av i litt over, tenker du kanskje. Det har selvsagt helt rett i, men her er vi nødt til å holde to tanker i hodet på en gang.

Hvor er filmene?
Først må vi gå utvalget nærmere etter i sømmene. For en nærmere titt tyder på at det er en relativt stor variasjon mellom videobutikken og det Get kan tilby. Premiere-kategorien er rett og slett lite imponerende. Blant de mest kjente filmene som ligger i denne kategorien er Iron Man, Dumpet av Sarah Marshall og Leatherheads. Disse er ikke akkurat nye. Ellers så er det eldgamle filmer som Waterworld, The Russia House og Alien.

En kjapp titt på release.no viser hvilke premier de fysiske videobutikkene har hatt de siste ukene. Vi lister raskt opp Get Smart, Bangkok Dangerous, Wanted og Tropic Thunder. Ingen er hos Get. Noen få filmer som har kommet de siste ukene er riktignok også hos Get, men da snakker vi om titler som Expired, King of Salsa og I’m a Cyborg, but that’s OK. Ikke noe galt med de sistnevnte, men det er neppe blockbusterne som får kundene til å trykke som gale på fjernkontrollen til Get.



Når det er sagt er det som vi har nevnt tidligere mye film hos Get. Du finner sannsynligvis en film du har lyst til å se på, men sannsynligvis ikke de nyeste filmene. Hvorvidt det er Get eller filmleverandørene som er skyld i problemet skal ikke vi uttale oss om, men det er for så vidt uinteressant for brukeren.

Uoversiktlig
Så må vi over på grensesnittet. Merkelig nok, siden Get er kjent for å ha et veldig bra grensesnitt. Det er da også elegant, intuitivt og enkelt i bruk. Problemet har mest å gjøre med at Get faktisk har en del film å vise frem. Da blir det fort uoversiktlig.

For inne i kategoriene kan du bare bevege deg opp og ned, og hvis vi snakker 1.100 filmer fordelt på rundt 10 kategorier blir det mye trykking. I og for seg ikke noe problem, men grensesnittet er stort sett tekstbasert. Dette er en måte å navigere i film som blir feil for mange. I videobutikken er vi vant til å se videocovere. Her må du faktisk velge filmen før du får se coveret med beskrivelse.

Her bør Get ta en titt på Apple TV og filmleieløsningen de tilbyr. Den er riktignok ikke tilgjengelig i Norge, selv om det er mulig å komme rundt dette. Apple har uansett laget en forbilledlig løsning. Her vises filmene på en visuell måte. De har også koblet opp filmtrailere, slik at det er mulig å se korte utdrag før du leier. Det er også mulig å se hvilke skuespillere som er med, og velge andre filmer med disse. Alt dette mangler Get.



Vi fant heller ingen snarveier for å hoppe frem og tilbake i kapitler. Med småbarn som har en egen evne til å forelske seg i én enkelt scene i slutten av en film blir det slitsomt. Da snakker vi mye venting, selv når vi spoler i 32 ganger hastighet. Det burde være en oppdeling i kapitler, slik vi kjenner fra dagens DVD-filmer.

Flott første versjon
Som du kanskje skjønner er vi ganske delt i forhold til synet på Get Filmleie. Tjenesten har helt tydelig et stort forbedringspotensial. Den trenger flere av de nye og kjente premierefilmene. Samtidig bør Get gå en runde for å se om de bør endre litt på det anerkjente grensesnittet sitt. Det fungerer ikke like bra i forhold til filmleie som det gjør i vanlig TV-bruk

Når det er sagt er Get Filmleie en utrolig bra førsteversjon. Den er rask. Den har mye film tilgjengelig. Den er enkel i bruk. Prisen er bra. Bare muligheten til så greit å kunne leie film fra sofakroken er uvurderlig. Det virker som om fremtiden langt på vei har kommet inn i stua. Bare et par forbedringer fra en perfekt tjeneste.

Internett: www.get.no
Pris: ca 35 – 70 kroner

Bildeeksempler


Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen