TEST: Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
Test

Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Positive ting Liten og lett, ExpressCard, batterilevetid
Negative ting Støyer litt, litt trangt tastatur0

Testresultater

Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Positive ting Liten og lett, ExpressCard, batterilevetid
Negative ting Støyer litt, litt trangt tastatur0
Fujitsu Siemens har hatt svært små bærbare maskiner i flere år. På dette området var selskapet kanskje litt for tidlig ute. Det hindrer imidlertid ikke at selskapet har mye erfaring å trekke på. I denne testen faller den inn sammen med de andre maskinene med 8,9 tommers skjerm. Som vi nevnte i forbindelse med Asus er det en del å tjene på å bruke en 10-tommers skjerm i stedet, men det får bli opp til den enkelte bruker.

I første møte med denne maskinen får vi en litt vel dryg plastfølelse. Hvit og sort plast er sikkert lekkert det, men ikke helt i vår smak. Er du opptatt av design kan vi nevne at det følger med et ekstra deksel til den som gjør at den blir burgunderrød. Hvis du skifter med jevne mellomrom vil kanskje noen tro at du skifter maskin ofte.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Også denne maskinen ender opp med å bli litt tungvint å bruke. Tastaturet blir rett og slett litt lite etter vår smak. Har du meget små fingre klarer det seg kanskje, men vi fortrekker det litt større. Pekeplaten har knappene på siden på samme måte som hos Acer. Vi er ikke spesielt begeistret for den løsningen.

Vi liker skjermen generelt sett. Særlig fordi den er matt og ikke er særlig refleksutsatt. Ui 35120 er noe med solid enn Acer som er den nærmeste å sammenlikne med. Den veier rundt 100 gram mer enn Acer uten at dette er noe du merker særlig til.

Innhold
Som nesten alle maskinene i denne kategorien har den 1 gigabyte internminne, men den er utstyrt med 60 gigabyte harddisk. Du kan riktignok kjøpe den med 80 gigabyte, men vi skulle gjerne sett at grunnmodellen hadde hatt en disk på 120 gigabyte. Det ville dratt noe opp i helhetsvurderingen.

På den positive siden skal det sies at den er utstyrt med Bluetooth i tillegg til den vanlige støtten for trådløse nett. Den har kun to USB-porter, men til gjengjeld er den utstyrt med kortleser og en port for ExpressCard/34. Dette er positivt. Den har også integrert kamera for videotelefoni.

Med normal bruk får du ganske mye ut av det lille tre cellers batteriet. Vi hadde forventet noe lavere, men den kommer faktisk ganske godt ut av det med sine 3,5 timer i praktisk bruk. dette er ganske vesentlig hvis vi sammenlikner med for eksempel Acer.

Som hos de andre brukte vi også her standard kontorapplikasjoner for å få en pekepinn på hvordan maskinen fungerer i praktisk bruk. den kjører Windows XP og den er rent ytelsesmessig en maskin som føyer seg greit inn sammen med de andre i testen uten å skille seg spesielt ut verken positivt eller negativt.

Konklusjon
Dette er en helt grei maskin som har god batterilevetid. Prisen skremmer ingen og den ser brukbart pen ut. Vi liker at den har plass til ExpressCard. Vi mener tastauret er for trangt.


Internett: www.fujitsusiemens.no
Pris: Ca. 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen