Test

Test av Fujifilm FinePix F700

Innledning

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Undertegnede var blant de første i verden som fikk prøve kameraet under en tur til Fujifilms fabrikker i Japan i juni. Kameraet skulle settes i produksjon uken etter, etter å ha blitt forsinket flere måneder. Kameraet ble imidlertid enda mer forsinket, og kom først på markedet nå sent i høst. Grunnen til forsinkelsene har trolig vært optimaliseringer av den antatt revolusjonerende SuperCCD SR bildebrikken som kameraet er utstyrt med.

FinePix F700 markedsføres av Fujifilm som et kamera med 6 Megapiksler. Kameraet har da også noe over 6 Millioner fotodioder, men den spesielle oppbygningen av disse gjør at det er mest naturlig å sammenlikne kameraet med et 3 Megapikslerkamera. Halvparten av sensorene registrerer nemlig kun høylys, den andre halvparten mørkere partier av bildet. Informasjonen fra disse sensorene blir så slått sammen slik at et optimalisert bilde tatt med kameraet vil ha 3 Megapiksler. Vår test viser at kameraet ikke har en oppløsning som kan sammenliknes med kameraer med 5 og 6 Megapiksler.

Etter en ukes praktisk bruk med kameraet i Japan ble jeg meget entusiastisk over kameraet. Det har en rekke meget bra egenskaper, og kameraet er blant de mest avanserte lommekameraene på markedet. Våre testprosedyrer har imidlertid også avslørt ting som er mindre bra.

Fujifilm FinePix F700 er et av Fujifilms viktigste produkter de siste årene, og mottakelsen av denne vil være avgjørende for om Fujifilm vil fortsette å satse på bildebrikker av SR-typen.

Bundle

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Kameraet er utstyrt med oppladbart batteri, og batteriet lades opp når man setter kameraet i en medfølgende krybbe. Kameraet står på høykant i krybben, og krybben er heldigvis ganske liten. Pluss for at også strømadapteret til krybben er lite.

USB-kabelen som følger med kan enten kobles rett til kameraet, eller til krybben. Mange kommer sikkert til å benytte seg av krybbeløsningen også til dette.

Mange Fujifilm-kameraer har ikke videoutgang, men det har heldigvis FinePix F700. Kabelen som følger med er imidlertid ikke av en standard type, så mister man kabelen må man kjøpe ny direkte fra Fujifilm.

Videre følger det med en CD med Fujifilms programvare - inkludert en simpel RAW konverter. RAW-programvaren kan utelukkende konvertere bildet til en TIFF-fil, man kan ikke forandre på parametre som hvitbalanse, fargegjengivelse eller liknende.

Papirmanualen som fulgte med vårt testeksemplar var på engelsk, men vi har fått opplyst av Fujifilm Norge at norsk bruksanvisning skal følge med hvis man kjøper kameraet i Norge. Det finner ikke elektronisk kopi av bruksanvisningen på den medfølgende CD-en, men dette kan man laste ned fra nettet i PDF-format.

XD-minnekortet som følger med er på kun 16 MB, man bør kjøpe minst 128 MB i tillegg. Til et såpass dyrt og lekkert kamera ville vi også spandert på oss et etui. Håndleddsstropp følger med.

Kamerahus

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Kameraet er solid og elegant bygget i metall. Kameraet er relativt bredt, men den lave høyden og bredden gjør at vi vil karakterisere kameraet som et lommekamera.

Vi målte kameraet til 11.1 x 5.4 x 3.1 cm, og vi veide kameraet til 196 gram under fotografering. Dette er mer enn Fujifilm selv oppgir, men vi måler inkludert utstikkende ting som remfeste.

Noen småting har vi likevel å utsette på byggekvaliteten. Utgangene på kameraets høyre side er ikke dekket til, disse kan bli tilsmusset av støv og skitt. Stativfestet er også uheldig plassert, og modushjulet på toppen av kameraet har litt liten motstand - modus kan lett endres hvis kameraet ligger i en lomme.

Oppstart

Når man skrur på kameraet skyves objektivet lynraskt ut av kamerahuset. Etter våre målinger blir kameraet klart til å ta første bilde på rekordtid. Tabellen under er angitt i sekunder:

Canon Ixus V3 Casio EX-Z3 Fujifilm F410 Fujifilm F700 Fujifilm S304 Fujifilm S5000 Nikon 3100 Olympus Mju 300
3.72 2.94 3.43 2.28 3.38 4.64 4.86 4.20
Se fullstendig oversikt

Kameraet er like raskt å slå på når forholdene krever blits. Kameraet er også meget raskt å slå av, dette går unna på ca. 1.5 sekunder.

Betjening

Man kan velge hvilken fotomodus man skal fotografere i ved å skru på et modushjul øverst på kameraet. Dette er praktisk for å velge blenderprioritet, lukkerprioritet mv., men merkelig nok kan man ikke velge programmer som portrettmodus, landskapsmodus mv. direkte fra dette hjulet. Dette gjøres ved først å stille inn modushjulet til "SP", så må man velge det programmet man ønsker fra menyene. Teit.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Det er en del knapper på kameraet, blant annet finnes en egen knapp for eksponeringskompensasjon, en knapp for spotmåling, en knapp for kontinuerlig modus og en egen knapp for å aktivere den kontinuerlige autofokusen. De to sistnevnte er plassert slik at man ikke kan forvente at førstegangsbrukere kan finne de, men når man vet at de er der fungerer de bra.

ISO og bildestørrelse stilles inn ved å trykke på en egen blå F-knapp. Dette er også greit så lenge man vet om dette. Standard bildestørrelse er forøvrig på latterlige 1 Megapiksel. Det er sikkert tusenvis av Fujifilm-brukere som fotograferer på 1 Megapiksel uten å vite om det. Man kan dessverre ikke stille inn at kameraet skal ta RAW-bilder fra denne F-knappen, denne funksjonen er godt gjemt i kameraets Setup-meny.

Skal man stille inn selvutløser, hvitbalanse eller andre ting må man inn i menyene. Fujifilm har forbedret utseendet på menyene betraktelig det siste året, og på F700 fungerer de horisontalt oppdelte menyene bra. Menyene er ikon-baserte, og man får ikke hjelpetekster tilknyttet hvert menyelement. De fleste må nok derfor ta bruksanvisningen til hjelp. Man kan heller ikke komme tilbake til fotomodus ved å trykke på utløseren, man er pent nødt til å bekrefte et menyvalg eller trykke på "back"-knappen.

Ergonomien er som vanlig på et lite kamera ikke ideell. Kameraet er bredt, så det er mest behagelig å holde kameraet med to hender.

Utløserforsinkelse

Tradisjonelt har utløserforsinkelse vært et problem på digitale kameraer. På nyere digitalkameraer er denne som oftest så kort at man ikke merker noe til den i praksis. Tabellen under viser utløserforsinkelsen med og uten blits angitt i sekunder:

  Canon Ixus V3 Casio EX-Z3 Fujifilm F410 Fujifilm F700 Fujifilm S304 Fujfilm S5000 Kodak LS633 Nikon 3100 Olympus Mju 300
Uten blits 0.00 0.00 0.00 0.02 0.07 0.08 0.16 0.00 0.00
Med blits 0.20

0.19

0.00 0.01 0.05 0.12 0.13 0.11 0.08
Se fullstendig oversikt

At utløserforsinkelsen er minimal også med blits er et stort pluss her i Norge, hvor svært mange bilder blir tatt innendørs.

Selvutløser

Selvutløseren må skrus på for hvert bilde i menyene. Hvis man skal ta mange bilder etter hverandre med selvutløser er dette tungvint. Man kan velge om forsinkelsen skal vare i 2 eller 10 sekunder, og selvutløseren er meget godt angitt bak på LCD-skjermen.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Optikk

Objektivet har 3x optisk zoom tilsvarende 35-105 mm. Lysstyrken er moderat, med F2.8 og F4.9 som største blenderåpninger på vidvinkel og tele.

Zoomen betjenes med knapper bak på kameraet, hvilket fungerer bra på dette kameraet fordi tommelfingeren naturlig hviler rett ved disse knappene. Zoomen er trinnvis, og man har bare 9 brennvidder å velge mellom. Det at det er få brennvidder er kanskje med på å bidra til at den er rask, man bruker bare litt over 1 sekund på å zoome fra vidvinkel til tele eller omvendt.

Det finnes også en digital zoom, som dessverre ikke kan skrus av. Digital zoom forringer som kjent bildekvaliteten.

Zoomen bråker middels mye.

LCD-skjerm og søker

LCD-skjermen er på 1.8 tommer, og er relativt detaljert med 134 000 piksler. I motsetning til Finepix S5000 gir heldigvis skjermen til F700 et 100 % nøyaktig utsnitt.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Skjermen er som vanlig ikke spesielt god å bruke fra vertikale vinkler, vi skulle derfor gjerne sett at flere produsenter tok i bruk vridbare LCD-skjermer slik at man kan se rett på skjermen selv når man holder kameraet langs bakken eller liknende.

Skjermen fryser et øyeblikk under fokusering, men dette er såpass kortvarig at det neppe vil være til stort hinder for å ta bilder av bevegelige motiver. Skjermen fryser også når man trykker utløserknappen halvveis ned mens kontinuerlig fokus er aktivert. Den kontinuerlige fokusen er forøvrig ikke av den intelligente typen som analyserer motivets bevegelse.

Dessverre er LCD-egenskapene i sterkt og svakt lys temmelig dårlige. Det er ikke antirefleks-belegg på skjermen, så i direkte sollys kan det være bedre å bruke den optiske søkeren.

Den optiske søkeren må også brukes i svakt lys. Kameraet har sjeldent dårlig signalforsterking, et problem FinePix S304 også led av. På tele mener vi at skjermen er tilnærmet ubrukelig allerede ved 40 LUX.

Det finnes en egen "Display"-knapp, slik at man kan få skrudd av LCD-skjermen eller aktivere et rutemønster som gjør det enklere å komponere bildet. Merkelig nok finnes det ikke mulighet for "ren" skjerm med kun søkerbilde uten ekstra informasjon. Man kan heller ikke se sanntids histogram.

Den optiske søkeren er liten, har ikke dioptrijustering og det er bare én lampe som angir status for fokus, lagring mv. Men den er grei nok å bruke som en nødløsning.

Skjermen får aldri "black-out" under fotografering. Fint.

Fokusegenskaper

På 3 cm ville kameraet hatt en imponerende makrofunksjon, men dessverre er det bare autofokusen som fusker. Til høyre makro ved 9 cm.

Fujifilm oppgir at kameraet kan fokusere fra 60 cm på vidvinkel, 9.5 cm i makromodus. Fokusavstand på tele oppgis ikke.

Dessverre er autofokusen meget upresis i nærheten av disse nærgrensene, så kameraet markerte på vår test at fokus var oppnådd fra henholdsvis 35 cm og 3 cm på vidvinkel. På tele markerte kameraet fokus allerede fra 35 cm, her kan man imidlertid ikke bruke makroinnstilling.

Til tross for den store dybdeskarpheten på kompakte digitalkameraer ble bildene uklare. Dette er ikke holdbart.

På papiret ser kameraets fokusegenskaper ellers imponerende ut. På standard innstillinger velger kameraet selv fokuspunkt, men man kan også selv velge blant 49 fokuspunkter. Man kan også velge at fokus skal skje på et lite punkt midt i bildet.

Videre finnes det manuell fokus, og skjermen er skarp nok til at denne kan ha noe for seg. Vi savner imidlertid en avstandstabell i forbindelse med den manuelle fokusen.

Vi har ikke blitt helt kloke på Fujifilms måte å vise oppnådd fokus på. Den varierer også noe etter om man har valgt fokusering midt i bildet eller automatisk på de 49 fokuspunktene. I praksis må man følge med på om en liten markering "!AF" dukker opp helt til høyre på skjermen - og motivet er da IKKE i fokus. Dette kunne Fujifilm gjort mye bedre, f.eks. ved å herme etter hp.

Hadde alltid autofokusen virket bra hadde ikke dette vært noe problem. Men av og til oppnås ikke fokus, selv om kameraet tilsynelatende tror at alt er i orden. Man får ikke beskjed i klartekst om hvorfor fokus ikke kan oppnås.

Hjelpelampen sender ut et grønt lys

Egenskapene i svakt lys er greie, det kan fokusere ned til 3 og 7 LUX på henholdsvis vidvinkel og tele. Kameraet kan også fokusere i stummende mørke, fordi det er utstyrt med hjelpelampe. Hjelpelampen sender et ut et grønt lys som gir fin kontrast i seg selv på rett avstand. Rekkevidden er dessverre ikke særlig god, og kameraet utnytter heller ikke lyset på en imponerende måte. Man kan ikke regne med å bruke hjelpelampen på avstander der motivet er lengre enn 1.5 meter unna på tele, 2 meter på vidvinkel.

Hjelpelampen aktiveres veldig tidlig, noe som kan være irriterende i seg selv. Hjelpelampen fører imidlertid ikke til at kameraet blir tregt, noe som er tilfelle med mange andre kameraer. Dessverre kan man ikke skru av hjelpelampen, noe man kan på så godt som alle andre kameraer som er utstyrt med en slik. Hvis man vil unngå hjelpelampen må man bruke manuell fokus eller finne frem den lystette teipen.

Mange av Fujifilms kameraer har rask autofokus, og F700 er definitivt blant disse. Tabellen under viser hurtigheten på autofokusen angitt i sekunder:

  Casio EX-Z3 Fujifilm F410 Fujifilm F700 Fujifilm S304 Fujifilm S5000 Kodak DX6340 Olympus Mju 300
Vidvinkel 0.29 0.42 0.45 0.47 0.62

0.46

0.83
Tele 0.61 0.42 0.48 0.68 0.94 0.72 0.83
Se fullstendig oversikt

Hurtigheten på autofokusen kan sammenliknes med det man får med et profesjonelt speilrefleks utstyrt med et middels rimelig objektiv. Meget bra!

Autofokusen støyer noe mer enn snittet, men siden den er så raskt fant vi ikke dette plagsomt.

Eksponering og justering av bildekvalitet

For å være et så lite kamera er F700 meget godt utstyrt for å gi den avanserte fotografen de nødvendige valgmuligheter under fotograferingen.

En egen knapp brukes til å velge evaluerende, sentrumsveid eller spot lysmåling. En annen knapp gjør det meget enkelt å innstille eksponeringskompensasjon. Man kan også stille inn blitskompensasjon, men dette gjøres fra menyene. Dessverre gir ikke LCD-skjermen noe realistisk inntrykk av den kommende eksponeringen. Det finnes heller ikke histogram.

Lengste lukkertid er begrenset til 1/4 sekund (bildet til venstre). For å eksponere riktig må man sette lengre lukkertid med blenderprioritet (bildet til høyre).

I automatisk modus er lengste lukkertid begrenset til 1/4 sekund. Skal man ta nattbilder må man skru modushjulet til blenderprioritet. Der har man følgende alternativer:

Vidvinkel:
F2.8, 3.2, 3.6, 4.5, 5, 5.6, 6.3, 7.1 og 8.

Tele:
F4.9, 5.6, 6.3, 7.1, 8, 9, 10, 11, 13, 14.

I blenderprioritet er korteste lukkertid begrenset til 1/1000 sekund.

Det er flott at man på tele har mulighet til å velge en mindre blender enn F8, som er det de fleste konkurrentene har.

I lukkerprioritet er lengste lukkertid 3 sekunder, korteste 1/1000 sekund. I de automatiske "P" og "Auto"-modusene kan imidlertid kameraet velge 1/2000 sekund for deg. Vi skulle gjerne sett større frihet for den kreative fotografen når det gjelder lengre og kortere lukkertider.

I manuell modus har man også mulighet til å velge 1/2000 sekund.

Justeringen av blenderåpning og lukkertid går tregt. Det tar over 10 sekunder å velge 1/2000 sekund hvis kameraet er innstilt på 3 sekunder i utgangspunktet.

Hvilken blenderåpning og lukkertid man ligger an til å bruke vises konstant på LCD-skjermen. Bra. Et meget stort pluss også for at kameraet er utstyrt med programskift, noe som vanligvis bare finnes på avanserte speilrefleks. Med programskiftet kan man beholde korrekt eksponering, men variere forholdet mellom lukkertid og blenderåpning ved å trykke på opp/ned menyknappene bak på kameraet.

På LCD-skjermen får man kontinuerlig vite hvilke lukkertider og blenderåpninger som skal bli brukt. Programskiftet kan ikke foretas etter at utløserknappen er trykket halvveis ned, så programskiftet må foretas på forhånd.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

I svakt lys uten blits vises også de eksponeringsdataene som skal bli brukt. Som nevnt er lengste lukkertid begrenset til 1/4 sekund i disse modiene, og det skal dermed ikke være veldig mørkt før bildet blir undereksponert. Det kritikkverdige er at man ikke får beskjed om dette på noen som helst slags måte! Det er kun i modusene for blenderprioritet og lukkerprioritet at tallene som viser lukkertid eller blenderåpning blir røde.

Hvis man velger "Auto"-modus kan man også velge "Auto" ISO. Kameraet bruker verdier mellom 160 og 400 ISO i denne. Bra, det er ikke mange kameraer som er stilt inn til å bruke høye ISO-verdier - selv om dette er nødvendig for å unngå kamerarystelse. I "P"-modus og de kreative modiene må man imidlertid selv velge ISO. Det laveste tilgjengelige valget er ISO 200, men man kan også velge ISO 400 og 800. Det finnes til og med et valg for ISO 1600, men da settes oppløsningen automatisk til 1 Megapiksel.

Man kan måle hvitbalansen manuelt for å sikre at bildene ikke skal få fargestikk. Ut over dette er det imidlertid skuffende få muligheter til å påvirke bildekvaliteten. Man kan for eksempel ikke velge komprimeringsgrad på bildene, men kun oppløsning. Det finnes dog mulighet for å velge en interpolert oppløsning på 6 Megapiksler, men som vi vil komme tilbake til på neste side gir ikke denne vesentlig bedre bildekvalitet. Denne kan på mange måter sammenliknes med en ekstra fin JPEG-kvalitet på andre kameraer, så fraværet av en finere JPEG-kvalitet kan nok de fleste leve med.

Man kan ikke uavhengig påvirke parametre som fargemetning og kontrast, men det finnes en "Chrome" innstilling som gir høy fargemetning og kraftig kontrast. Man kan også velge hvor mye kunstig skarphet som skal påføres bildene. Merkelig nok kan man ikke stille inn slike parametre hvis man tar bilder i RAW, da RAW-konverteringsprogramvaren som følger med er svært simpel.

Seriebilder

FinePix F700 har det til felles med FinePix S5000 at kameraet er suverent når det gjelder rask bildelagring. Dermed blir kameraet svært raskt klart til å ta neste bilde. Tabellen under viser hvor mange bilder vi klarte å ta på henholdsvis 10 og 60 sekunder. Vi valgte å bruke den interpolerte modusen med 6 Megapiksler da det ikke finnes noen "JPEG High" innstilling:

  Canon Ixus V3 Casio EX-Z3 Fujifilm F410 Fujifilm F700 Fujifilm S304 Fujifilm S5000 Olympus Mju 300
10 sek 4 3 4 8 3 8 4
60 sek 17 14 19 45 17 43 12
Se fullstendig oversikt

Kameraet satte ny rekord blant kompakte kameraer på 10 sekunder, og ny rekord uansett kameraklasse over 60 sekunder. Dette er utrolig bra. Resultatet er glimrende også med blits, selv om FinePix S5000 da er noe raskere:

  Canon Ixus V3 Casio EX-Z3 Fujifilm
F410
Fujifilm F700 Fujifilm S340 Fujifilm S5000 Olympus Mju 300
10 sek 2 2 3 6 3 7 2
60 sek 12 12 13 32 17 39 9
Se fullstendig oversikt

I RAW-formatet blir imidlertid kameraet noe tregere. Grunnen til dette er at RAW-filene er svært store, nesten 13 MB. Dette er dobbelt så mye som RAW-filene til Canon EOS 10D, som har 6 Megapiksler oppløsning. Forstå det den som kan. Finepix S5000 har halvparten så store RAW-filer, og får et betydelig bedre resultat:

 

Canon
EOS
10D

Canon S45 Canon S50 Fujifilm F700 Fujifilm S5000 Olympus
C-5050
10 sek 11 3 3 3 6 2
60 sek 19 9 10 13 34 11

Likevel er ikke RAW-ytelsen noe dårligere enn det konkurrentene fra andre produsenter har.

Batteri

Det følger med et knøttlite batteri på 710 mAh. Batteriet lades internt i kameraet, enten ved å koble strømadapteret rett til kameraet, eller ved å putte kameraet ned i den lille krybben. Ladetiden er ca. 2 timer.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

Til tross for den lille størrelsen på batteriet har F700 ganske god batterikapasitet. Vi klarte å ta 837 bilder med kameraet. Det er meget bra for å være et så lite kamera.

Selv om batteriet lades internt i kameraet, har Fujifilm kostet på kameraet en funksjon som gjør at klokke og dato ikke blir nullstilt hvis man tar ut batteriet. Vi lot kameraet ligge uten batteri over natten, og alle innstillinger var beholdt. Flott.

Videomodus

Videomodusen er blant de beste på markedet. Her har man ekte VGA oppløsning og 30 bilder i sekundet, noe som ikke er langt unna DVD-kvalitet. Lengden på filmen er kun begrenset av størrelsen på minnekortet, men i beste oppløsning kan man bare ta opp i underkant av 4 minutter video på et 256 MB minnekort.

Trykk på bildet for å se en eksempelvideo

Dessverre er standard innstilling på videoen 320 x 240 piksler, så man må huske på å stille inn 640 x 480 piksler oppløsning selv.

Man kan dessverre ikke bruke zoomen under filming. Eksponeringen varierer imidlertid underveis.

Bildevisning

Rett etter at bildet er tatt vises det et øyeblikk. Denne etterfølgende bildevisningen kan slås av, men man kan ikke velge hvor lenge den skal vare.

Skal man se på bildene etter dette må man skyve på av/på-knappen til visningsmodus. Aberet med dette er at man må skyve den tilbake for å kunne fotografere videre igjen, man kan ikke bare trykke på utløserknappen slik man kan på en del av konkurrentenes kameraer.

Kameraet har dessverre ikke automatisk rotasjon av bildene. Merkelig nok kan man heller ikke rotere bilder tatt vertikalt i menyene, slik at man er nødt til å gjøre dette i et bildebehandlingsprogram på en datamaskin. Kameraet har TV-utgang, så hvis man vil se på vertikale bilder man har tatt på en TV må man snu TV-en på høykant for å unngå kink i nakken.

Man kan zoome meget kraftig inn i et bilde, men dette går tregt og trinnvis. Et bilde tatt med 6 Megapiksler oppløsning kan man forstørre 18 ganger, et bilde med 3 Megapiksler 13x. Hvis man vil skrolle rundt i et innzoomet bilde skjer dette hakkete og tregt. Hvis man har lyd aktivert på kameraet kommer også en svært irriterende pipelyd.

Man får ikke vist eventuell feileksponering på en skikkelig måte, og her finnes det hverken blinkende utbrente høylys eller histogram.

Kameraet har innebygd mikrofon og høyttaler, og man kan ta opp små lydsnutter til bildene.

Trykk på bildet for å se flere og større bilder

En artig funksjon er at kameraet kan fungere som webkamera. Denne funksjonen har vi imidlertid ikke prøvd.

Overføring

Bilder overføres til en datamaskin via USB 1.1 grensesnittet. Igjen kan man velge om USB-kabelen skal kobles rett til kameraet eller via krybben. Praktisk. Dessverre ser USB-kabelen ut til å være av en ikke-standard type.

Kameraet fungerer som en masselagringsenhet, slik at det er enkelt å overføre filer til og fra kameraet. Kameraet kan fint fungere som en ekstern harddisk hvis man ønsker det.

Filoverføringen er relativt hurtig, vi målte 0.74 MB/s fra kameraet. Det er ca. 50 % raskere enn snittet.

Kameraet har fortløpende filnummerering, hvilket skulle minimere faren for å overskrive eldre filer. Men denne nummereringen kan bli ødelagt hvis man putter XD-kort fra andre kameraer inn i kameraet.

Fujifilm Finepix F700   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen