Test

Test av Fujifilm Finepix F410

I bruk

Trykk på bildet for å se flere bilder i galleriet

Førsteinntrykket av Fujifilm Finepix F410 er meget bra. Det er meget tynt og hører til kategorien "lommekamera". Med unntak av det malplasserte stativfestet i plast virker byggekvaliteten og finishen i metall solid og godt gjennomført.

Førstegangsbrukere vil kanskje ikke finne på-knappen, som er integrert foran på kameraet. Så snart kameraet er skrudd på skyves det sjeldent solide objektivdekselet til side, og objektivet med 3x optisk zoom felles ut.

Etter ca. 3 sekunder er kameraet klart til å ta bilde. Et lett trykk på utløserknappen aktiverer den lynraske autofokusen. Trykker man helt ned tas bildet umiddelbart, selv om blitsen skulle være skrudd på. Både autofokusen og utløserforsinkelsen kan faktisk måle seg med profesjonelle digitale speilrefleks som koster mange ganger så mye!

Ønsker man å ta flere bilder må man vente i ca. 3 sekunder mellom hvert bilde. Med blits øker dette til ca. 4 sekunder. I modus for seriebilder kan man ta 3 bilder på rappen i løpet av et sekund.

Trykk på bildet for å se flere bilder i galleriet

LCD-skjermen mangler antirefleksbelegg, og er vanskelig å bruke i sollys. Kameraet er heller ikke godt å bruke når det mørkner på fordi autofokusen svikter. En hjelpelampe til fokusen ville gjort seg. Fokusen svikter også ofte i makromodus.

Batterikapasiteten er meget god. Det knøttlille oppladbare batteriet ga nok kapasitet til å ta hele 867 bilder i forbindelse med batteritesten vår; ny rekord blant de minste kameraene! Hvor god batterikapasitet de forskjellige kameraene har kan du se her.

Kameraet er brukervennlig for nybegynneren, men en smartere visningsmodus og automatisk rotasjon av bildene ville trukket opp brukervennligheten ytterligere. Det er også dumt at det ikke finnes en "automatisk" ISO-innstilling.

For den avanserte brukeren mangler man avanserte funksjoner som manuell hvitbalanse, blenderprioritet og lukkerprioritet. Man kan heller ikke stille inn fargemetning, skarphet og kontrast selv.

Kameraet får minus for at det bruker de dyre XD-minnebrikkene. Det får også minus for at det ikke har innebygd TV-utgang.

Mer om kameraet i bruk finnes her. Vi har også en egen side med hurtighetsdata.

Trykk på bildet for å se flere bilder i galleriet

Bildekvalitet

De fleste forbrukere vil nok være godt fornøyd med bildekvaliteten på F410. Bildene har varme, fine farger og stort sett god gjengivelse av hudtoner. Ekspertene vil nok rynke på nesen over gjengivelsen av rød-og grønnfarger, men på de fleste hverdagsmotiver blir bildene flotte.

Finepix F410 er et lite kamera, og objektivet tegner ikke like skarpt som de beste kameraene med 3 Megapiksler. Man kan derfor ikke forstørre bildene like mye som på de beste.

Det er også mye fargestøy i bildene; fargene blir ikke like rene som med de fleste konkurrentene.

Selv om bildene til F410 av denne grunn ikke kan måle seg med de beste, vil skarpheten og støyen i bildet ikke være synlig ved normale forstørrelser. Fremkaller man 10x15 cm. bilder for bruk i fotoalbumet er det ingen grunn til å være betenkt over å gå til innkjøp av F410.

Trykk på bildet for å se flere bilder i galleriet

Er målet bilder i A4-størrelse eller større kan man gjøre bedre valg.

Vi tar for oss bildekvaliteten i detalj på en egen side om dette. Du kan også vurdere bildene vi har lagt ut i galleriet vårt.

Konklusjon

Fujifilm Finepix F410 har mange gode egenskaper. Den lynraske autofokusen og utløseren gjør kameraet responsivt og morsomt å bruke.

Bildekvaliteten er også "forbrukervennlig", og vil stort sett gi bilder som passer fint til fotoalbumet.

Finepix F410 egner seg imidlertid ikke særlig godt til de mer avanserte brukerne. Hverken funksjonalitet, bildekvalitet eller egenskaper forøvrig passer godt for denne målgruppen. Det er litt synd, for F410 har definitivt hastigheten inne. Proffene får vente på det mer avanserte F700.

På de neste sidene vil vi ta for oss kameraets egenskaper i detalj.

 

 • Lite, solid og elegant
 • Oppladbare batterier
 • Meget god batterikapasitet
 • Meget rask autofokus
 • Meget rask utløser
 • Raskt bilde til bilde
 • Fokus svak i enkelte forhold
 • LCD-skjerm dårlig i sollys
 • Mye fargestøy i bildene
 • Objektivet ikke så skarpt som de beste
 • Egen visningsmodus uten fotoprioritet
 • Ikke TV-utgang

Spørsmål? Tilbakemeldinger?
Diskutèr artikkelen i forumet.

Fujifilm Finepix F410   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen