Test

Test av Fuji S5 Pro

For mange som er kjent med Fujis F-serie med markedets beste bildekvalitet på kompakstiden vil kanskje et speilreflekskamera med Fuji-brikke og Nikon-fatning fortone seg som en våt drøm. Faktum er at det lenge har vært en realitet, og Akam har i det siste testet siste inkarnasjon av samarbeidet mellom Nikon og Fuji: Fujifilm S5 Pro.

På denne siden finner du en oppsummering av testen. Dersom du ønsker å lese mer kan du enten lese hele testen eller hoppe til de forskjellige delene ved å klikke på overskriftene. Du kan også se galleribilder vi har tatt med kameraet ved å klikke her.

Les hele testen


Fysisk

Fuji S5 Pro er basert på Nikon D200 og er ytre sett nesten identisk. Det betyr vær- og støvtetting, god ergonomi og byggekvalitet som en tank. Disse to kameraene tåler julig som ingen andre i samme prisklasse, og selv om man ikke akkurat bør bruke det under vann, så ville undertegnede ikke hatt vanskeligheter med å bruke det i striregn og søle uten å være bekymret for kameraets helse etterpå.


I bruk

S-serien med digitale speilreflekser fra Fuji har alltid vært betraktelig tregere enn sine brødre fra Nikon, og dette gjelder også S5 Pro. Skal man utnytte S5 Pro til det fulle, betyr det nødvendigvis at kameraet blir tregere enn med standardinnstillingene, noe som gjør sitt til at denne serien tradisjonelt har funnet sin nisje blant bryllupsfotografer og andre som fotograferer mye i studio, i motsetning til andre i samme klasse.


Bildekvalitet

Selv om bildene fra S5 Pro er helt ok som sådan, så er det ikke vanskelig å finne langt billigere kameraer som leverer tilsvarende eller bedre bildekvalitet på de fleste områder. Unntaket er muligheten for utvidet dynamisk omfang, det vil si fange flere nyanser av lys mellom helt hvitt og helt svart, en funksjon som også har bidratt til at S-serien blir sett på som bryllupsfotografens beste venn. Uansett, våre tester viser at å selge dette kameraet som et 12-megapikslers kamera er rent juks og fanteri.


Oppsummering


 
  God ergonomi og byggekvalitet
  Dyrere enn bedre kameraer
 
  Utvidet dynamisk omfang fungerer...
  ...men er av begrenset nytte
 
  God JPG-konvertering innebygget
  Skuffende dårlig bildekvalitet
 
  Bruker Nikon-optikk, stort utvalg
  6 megapiksler - ikke 12!
 
  Brukbar fargegjengivelse
  Svak batterikapasitet
 
  Rask og presis autofokus
  Til tider lite brukervennlig

Konklusjon

Fujis S-serie med Nikon-baserte speilreflekser var i sin tid et friskt pust i markedet, og en mulighet til å få et godt digitalt speilreflekskamera til en forholdsvis rimelig penge. Slik er det ikke lenger, og Fuji S5 Pro er faktisk dyrere enn Nikon D200 som det er basert på, samtidig som det ikke når opp til det på nesten alle områder. D200 er raskere, skarpere og har et mer brukervennlig funksjonssett og menysystem. Med mindre du er lottovinner fra Verdalen eller har sterkt og skrikende behov for akkurat de få tingene S5 Pro gjør best vil pengene dine være bedre investert i et annet kamera sammen med litt kvalitetsoptikk.


Bildegalleri


Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Sammenlign Fuji S5 Pro med forgjengeren S3 Pro
Sammenlign Fuji S5 Pro med Nikon D200

Fujifilm FinePix S5 Pro   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen