Test av FotoWare FotoStation 4.5

Annonsør­innhold
Les hele saken »

FotoStation er, veldig enkelt sagt, et system som gjør at du kan lagre, sortere og finne igjen media-filer på en effektiv måte. Men programmet er samtidig en utrolig spenstig database, som gjør at du har muligheter som andre programmer ikke byr på.

En av de viktigste fordelene som Fotostation har, er den innebygde databasen.

imagetext.gif - 25Kb

Når man klikker på et bilde man har lagt inn i databasen (det hørtes innviklet ut - men å "legge et bilde i databasen" vil egentlig bare si å velge mappen som bildet ligger i) kan man trykke på en Text knapp. Da får man opp denne menyen.

Når man har skrevet inn alle data som man har lyst å knytte til et bilde, så trykker man på "lagre". Teksten blir nå lagret sammen med bildet, og blir lagt inn i databasen. Ovennenvte bilde vil nå dukke opp om jeg søker på et av ordene som jeg har lagt til. Spesielt Keywords er viktig her, fordi man her kan legge til så mange ord man vil. La oss ta for oss ovenstående bilde. Dersom jeg trenger et bilde til en artikkel jeg har skrevet, eller en bildemanipulasjon jeg holder på, som har vann i seg, så vil bildet dukke opp, sammen med alle andre bildeprosjekter der jeg har lagt til "vann" som et av nøkkelordene.

Har man bare 100-200 bilder, så tåler man å bla gjennom de bildene på jakt etter bildet man leter etter.. Men om man har et digitalt fotokamera, så er det som regel større tall enn dette involvert. Selv har jeg i overkant av 6000 bilder, og det sier seg selv at det kan være noe problematisk å finne frem til tider. Jeg har riktignok et system hvor jeg lagrer bildene i mapper, men problemet dukker opp dersom jeg f.eks har lagret et bilde under "sommer", mens jeg trodde den var lagret under "vann og hav"... Og det er her FotoStation kommer som en reddende engel.. Om jeg taster inn "vann" dukker bildet ovenfor opp. Og om jeg taster inn "sommer" så skjer det samme.

... Og hvis jeg vil være ekstra vanskelig å ha med å gjøre, kan jeg taste inn vann and sommer and oslo not dråpe

... Da får vi med oss alle bildene som har de tre første kriteriene, og så slipper vi alle som har "dråpe" under nøkkelord.

FotoWare Fotostation 4.5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen