Test

Test av Fortinet FortiWiFi-60

Denne enheten koster mer enn den smaker for de fleste av oss. Hele 15 000 kr må man ut med for å kjøpe denne enheten. Og da er ikke antivirus og innholdsfiltrering med i pakken - dette må kjøpes utenom. Men om man har mange maskiner vil man fort spare inn penger ved å betale for antivirusstøtten. Rundt 3000 kr i året er alt som skal til for at alle maskinene blir forholdsvis trygge mot viruser. Antivirusdelen kan kun søke gjennom filer/trafikk utenfra og mellom de tre sonene, dermed kan en infisert maskin spre virus i den samme sonen den er koblet til. En fordel er at det trådløse nettet er adskilt slik at viruset ikke kan spres den veien, så man er fortsatt forholdsvis trygg, selv med åpent trådløst nettverk.

Trykk på bildet!
Trykk på bildet!

Av andre svært nyttige funksjoner er VPN-serveren. Her er både IPSec, PPTP og L2TP/IPSec støttet. To WAN-porter for redundans og en dedikert DMZ-port gjør det hele enda mer komplett for mellomstore bedrifters krav.

Båndbreddekontroll gjør det enda enklere å ha mange brukere tilkoblet samtidig, og muligheten til å lage 500 forskjellige regler bør også holde for de aller fleste mindre og mellomstore bedrifter. Enheten støtter hele 50 000 samtidige sesjoner og klarer å opprette 2000 nye sesjoner hvert eneste sekund.

Vi hadde svært store forventninger til denne enheten da vi mottok den til test, men klarer den å leve opp til de til tross for den høye prisen? Les hele testen for å finne det ut.

Takk til

for utlån av produktet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen