TEST: Test av Film2home
Test

Test av Film2home

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Film2home

Positive ting Internlenking mellom filmer, mulighet for kjøp av filmer.
Negative ting Tekniske problemer ved visning, noe rotete design.0

Testresultater

Film2home

Positive ting Internlenking mellom filmer, mulighet for kjøp av filmer.
Negative ting Tekniske problemer ved visning, noe rotete design.0
Film2home fikk gjennomgå kraftig i vår forrige test. Det er lite grunn til å juble nå heller.

Rotete design
Film2home har fortsatt en noe rotete løsning for sine nettsider. De har forsøkt å være innovative ved for eksempel å la deg kategorisere filmer etter følelser. Oppsettet medfører derimot mer til rot enn til glede. Filmene i tjenesten vises først som små covere. Om du klikker deg inn får du derimot mye og god info.


God internlenking
Her får du informasjon både om regi, produksjonsår, skuespillere, sjanger og vurderinger av andre som har sett filmen. Det meste av dette er satt opp med internlenking slik at du kan finne frem til flere filmer som ligger inne i tjenesten. Du får også tekstinfo om handlingen i filmen. Derimot er det ikke alle filmene som har trailere på plass og flere har oppsumering av handlingen skrevet på engelsk.

Det har tydelig gått litt fort i svingene noen steder. Trailerne er dessuten alle uten tekst.

Nesten bra utvalg
Utvalgsmessig har tjenesten mye film. De er blant annet de eneste som kan servere storfilmen Tropic Thunder allerede nå. Her er det dermed muligheter for at du kan finne filmer du ikke finner andre steder. Men av målt opp mot vår sjekkliste har Film2home kun fire av ti nyheter og tre av ti klassikere. Dermed må du regne med at det er noen hull i systemet.


Store problemer ved avspilling
Ved avspilling ryker derimot tjenesten helt til bunns. Her sliter fortsatt tjenesten med noen tekniske problemer. Visningen starter opp helt greit i et eget vindu. Når vi skrur opp til fullskjerm får vi derimot kun se filmen i øverste delen av vinduet. På tross av at alle oppskrifter er fulgt og kontakt med Film2home får vi derimot ikke fjernet dette. Vi får heller ikke tekst på filmene korrekt inn.


En kjapp sjekk viser at dette problemet oppstår ved bruk av XP. Vista-maskiner kan fint vise filmene også i fullskjerm, men teksten fikk vi da ikke til å fungere. Dette problemet burde Film2home ha fikset opp i før de la ut tjenesten. Det er neppe alle norske filmelskere som i dag benytter seg av Vista, og tjenesten vil fort se at få nye trofaste kunder vil strømme til om dette ikke ordnes opp i.

Både leie og kjøp
Film2home har samtidig en nedlastningsløsning hvor du får lastet ned film. Filmene du laster ned får du sett når hele filmen er nede. Disse fungerer på sin side i fullformat, men du må belage deg på litt venting om du benytter deg av dette.

På den positive siden kan du logge deg inn i systemet som da husker dine kjøp. Systemet vil også huske kjøp om du ikke har profil, men da må du finne frem til filmen selv.

Konklusjon
Alt i alt er vi lite imponert over løsningen. På tross av at Film2home har jobbet for å få på plass en side med mange samarbeidspartnere på innholdsfronten, så hjelper det lite om filmene som leveres ikke kan nytes av publikum.

Om du benytter Vista vil du muligens kunne få bruk for tjenesten, men alle andre bør nok snu i døra og terningen faller på to.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen