TEST: Test av Expert filmleie
Test

Test av Expert filmleie

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Expert Filmleie

Positive ting Billig, har både kjøp og leie av film.
Negative ting Rotete side, lite utvalg, systemet husker ikke aktive kjøp.0

Testresultater

Expert Filmleie

Positive ting Billig, har både kjøp og leie av film.
Negative ting Rotete side, lite utvalg, systemet husker ikke aktive kjøp.0
Expert fikk forrige gang vi testet mye skryt for sin løsning med kopisperre. I stede for at du skulle legge til flere programtillegg hadde de et eget opplegg hvor du måtte verifisere retten til å se filmen. Nå har de tatt et steg tilbake.

Også Expert har nå fått på plass Microsofts løsning for DRM. Dette betyr at du er avhengig av Windows Media Player for å se filmen. Dette er derimot langt fra det som irriterer mest med tjenesten.

Håpløst design
Foruten å implementere mer produktspesifik kopisperre har nemlig Expert gjort lite med sin tjeneste. Utvalget av filmer er rotete satt opp, her er det ikke noe system for å finne frem. Å plassere filmene alfabetisk ser ikke ut til å ha vært noe Expert engang har vurdert. Det gjør kanskje ikke noe så lenge utvalget tilsammen består av 275 filmer. Det kan likevel være vanskelig når du gjerne vil finne frem til filmer du har kjøpt, som du gjerne vil se igjen. Men da gir Expert deg et betydelig problem.


Hvor er filmen min?
Om du har kjøpt en film og hopper ut så vil du nemlig ikke kunne se filmen igjen. Dette på tross av at de 24 timene leieperioden gjelder ikke har løpt ut. Det er tydelig at Experts teknikere ikke har forutsett dette aspektet. Du kan opprette en egen konto hos Expert, men det å tvinge uregistrerte kunder til å betale på nytt kommer svært uheldig ut. Denne teknikken har alle de andre tjenestene på plass, da bør også Expert klare såpass.

Men så lenge du ser filmene fungerer det greit. Som hos alle andre som benytter Windows Media Player kan du ikke spole i filmen, men du kan enkelt foreta hopp til dit du måtte ønske. Kvaliteten er også helt ok.


Billigst i testen, men dårlig utvalg
Den store styrken hos Expert ligger helt klart i prisen. med en prislapp på 19 kroner per film kommer tjenesten helt klart best ut prismessig. Du kan også kjøpe og laste ned film via tjenesten. Dette koster da 79,95 for gamle filmer og 99,95 for premierefilmer. Slettes ikke en verst pris. Det er da bare synd at utvalget ikke holder mål.

Med kun 275 titler i biblioteket er det vanskelig å finne det du måtte ønske. At det meste av innholdet er b-filmer fra 90-tallet hjelper heller ikke spesielt. Informasjonen du får om filmene er svært dårlig og lite oversiktlig, så og si ingen av filmene har traileren på plass. Derimot er filmene tydelig priset, men tekstinformasjonen er rotete skrevet og det er ingen informasjon om tekst i filmen. På den positive siden har Expert internlenking mellom skuespillere som spiller i flere filmer og søketjenesten deres kommer også med forslag om du skriver feil. Derimot er det ikke system for å finne filmen ved søk på originaltittel om den ligger i systemet med norsk tittel.


Konklusjon
Alt i alt er vi lite imponert over Expert sin utvikling, og det er mildt sagt overraskende at systemet ikke er bygd opp for å huske hvilke filmer du har betalt for og skal ha tilgang til. Her bør Expert snarest gjøre en jobb. De bør også oppgradere utvalget og designet så fort som mulig. Bortsett fra pris er det lite de gjør bedre enn konkurrentene. Dermed blir de stående med den toeren de fikk første gang.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen