Test

Test av Epson Stylus Photo R300

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i prisguiden

Skriveren virker solid, og er bygget i hard plast. I likhet med Epson Stylus Photo R800 er de delene som felles ut under utskrift solide, noe som er positivt.

Medfølgende i esken, foruten selve skriveren: 6 blekkpatroner, strømkabel, adapter til CD-R-enhet, garanti- og produktregistreringsark, samt "Manual-pack" med driver-CD, "Kom-i-gang"-guide og oppsettsark.

Merk at det ikke medfølger USB-kabel.

Vi vil takke Komplett.no for utlån av R300 til test.

Funksjonalitet

R300 er utstyrt med lesere for de vanligste minnekortstandardene, samt PictBridge-kompatibel inngang for direkte utskrift. I tillegg har skriveren LCD-skjerm som gir mulighet for enkel redigering av bilder ved direkte utskrift. Alt dette er plassert diskret på skriverens høyre side.

R300 er utstyrt med USB2.0, og det er en forventning om at dette kan gi bedre resultat ved større utskrifter, enn USB1.1. Fint at Epson har inkludert dette på en såpass rimelig skriver!

Se flere og større bilder i prisguiden

R300 har også innebygget funksjonalitet for utskrift på CD/DVD. Denne brukes sammen med en spesiell, medfølgende adapter som skyves inn i forkant av skriveren.

Oppsett av skriver og programvare

Stort sett var oppsettet av skriveren uproblematisk, med ett unntak: Det måtte foretas en justering av skrivehodet (kalibrering) flere ganger før resultatet ble noenlunde bra. Det gjenstår å se hvor mye det har å si for utskriftskvaliteten.

Installasjon av programvare gikk smertefritt, og kun med få museklikk. Siste versjon av skriverdrivere ble lastet ned og installert (versjon 5.4a).

Epson leverer skriveren med en programvarepakke som omfatter programmer for utskrift av bilder (PhotoQuicker), utskrift på CD (Print CD), samt et par andre småprogrammer. Inntrykket av programmene er at Epson har levert en god programvarepakke med R300, som burde tilfredsstille målgruppen.

NB! I likhet med andre produsenter hevder Epson at for de aller fleste oppnås best resultat ved å benytte de medfølgende programmene. En av grunnene til dette er at programvaren er tett integrert med skriverens driver, og derfor bedre kan utnytte skriverens funksjoner. Vi har derfor valgt å benytte Epsons programvare der det var naturlig.

I bruk

Se flere og større bilder i prisguiden

Vi hadde i testperioden ingen problemer med skriveren, sett bort fra de forbundet med kalibrering av skrivehodet (se over).

Skriveren bråker ikke nevneverdig, men vi merket at rystelser kan være et problem. Dersom R300 plasseres på skrivebordet ved siden av PCen, blir rystelsene ved utskrift til sjenanse.

Dette er midlertid ikke spesielt for denne skriveren, og er et "problem" knyttet til de aller fleste blekkskrivere. Derfor trekker ikke dette ned inntrykket av R300.

Skifte av blekkpatroner var ingen utfordring, og ledsages av steg-for-steg veiledning på skriverens LCD-skjerm.

Vi var ellers godt fornøyd med varslingen om lavt blekknivå. Programvaren kom med beskjeder av typen "du kan skrive ut 5 sider til lik den siste du skrev ut". Dette gir en trygghet på at det blir rapportert riktig, noe også Epson har skjønt. Produsenten hadde tidligere problemer med forbrukergrupper på grunn av feilrapportering i forhold til faktisk blekkforbruk, og det er positivt at de nå har fått mer orden på dette.

Epson Stylus Photo R300

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen