TEST: Test av Elkjøp musikkbutikk
Test

Test av Elkjøp musikkbutikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Elkjøp musikkbutikk

Positive ting Har en del musikk inne.
Negative ting Kjedelig design, ingen informasjon, innviklet søketjeneste, kopisperrer på mye av musikken.0

Testresultater

Elkjøp musikkbutikk

Positive ting Har en del musikk inne.
Negative ting Kjedelig design, ingen informasjon, innviklet søketjeneste, kopisperrer på mye av musikken.0
For ikke lang tid siden bestemte Elkjøp seg for å utvide sitt sortiment med et tilbud for musikknedlastning via sine nettsider. De er i dag langt fra det eneste som tilbyr dette, men har de noe spesielt å by på?

Lite inspirerende design
Elkjøps musikkbutikk er isolert fra resten av deres nettbutikk. Dette innebærer at hele nedlastningstjenesten åpnes i en ny fane eller et nytt vindu når du går inn på tjenesten via Elkjøps nettsider. Utformingen av musikktjenesten er likevel tilnærmet lik den du finner på Elkjøps andre nettsider. Designet er således lite inspirerende, men gir samtidig en lett oversikt. På høyre side finner du hvilke sanger som er mest populære. Midt på siden er artister og sanger presentert med små coverbilder og navn på sang og artist. Disse er organisert etter populære sanger, populære album, nyheter og norske nyheter. På venstre side finner du lenker for å kunne søke gjennom artister alfabetisk og se mer av hvilke sanger som er mest populære.


Det kan virke som om publikum hos Elkjøp har en litt annen musikksmak enn kunder hos andre forhandlere. Ved andre tester vi har gjort den siste tiden har topplistene her vært tilnærmet lik den en finner på VG lista. Hos Elkjøp viser kolonnen på venstre side derimot at Jason Mraz og "Svake mennesker" med Jannicke Jarlum er de mest populære. At Elkjøps toppliste midt på siden presenterer helt andre artister kan muligens tyde på at listen til venstre enten ikke er oppdatert eller at den presenterer mest solgte totalt og ikke den siste tiden.


Elkjøp har droppet alt som kan minne om informasjon om artistene eller albumene. Når du går inn på en artist får du ganske enkelt oversikt over hvilke singler og album denne artisten har i Elkjøps musikkarkiv. Du kan enkelt på samme side se hvikle sanger som fins på albumene, uten å forlate siden, ved å trykke på et plusstegn. Om du derimot går inn på en enkelt sang har du ingen mulighet til å finne eller få opp albumet denne sangen kommer fra. Dette kan fort bli irriterende, spesielt på album hvor flere artister er med.

Vanskelig søketjeneste
Søketjenesten hos Elkjøp er svært lite avansert. Her må du være nøye med å skrive inn helt korrekt artistnavn for å finne artisten du leter etter. Tjenesten gir deg ingen alternativer til hva du kanskje søker etter. Ofte hjelper det heller ikke om du vet navnet på artisten. Et søk på "rybak" gir ikke noe resultat. Her må du ha fullt navn på MPG-vinneren om du skal finne sangene hans.


Du kan heller ikke søke på artist og sang samtidig i søketjenesten, heldigvis har Elkjøp en avansert søketjeneste som gjør dette mulig, hvis ikke kunne en ha brukt mye tid på å finne musikken som faktisk fins.

Beholdt kopisperrer
Elkjøp har en del musikk i sitt arkiv. Det fins noen hull, men ikke spesielt store. Derimot er det synd å se at mye av musikken kommer med kopisperrer. Selv norske band som DeLillos har kopisperrer på sin musikk. Dette kan tyde på at Elkjøp ikke har tatt jobben med å oppgradere sin base den siste tiden. Dette er synd da du som kunde bør holde deg langt unna disse sangene. Derimot har Elkjøp en del musikk uten sperrer som du helt greit kan kjøpe.


Kjøp av musikk går enkelt og lett ved bruk av kredittkort. Du kan opprette en egen konto, men om du ikke tar deg bryet med det kan du likevel laste ned musikken senere ved å legge inn transaksjons- og ordrenummer i et eget skjema. Dette er en tjeneste Elkjøp så og si er alene om å tilby. Etter kjøp kan du laste ned alle sangene samtidig, eller enkeltvis en og en og kvaliteten på de kopisperrefri sangene er god. Alle disse kommer i MP3-format med oppløsning på 320Kbps.

Imponerer ikke
Elkjøp imponerer ikke med sin tjeneste. Det er tydelig at denne ikke er et veldig stort prioriteringsområde for Elkjøp. Designet blir for kjedelig, søketjenesten er strevsom og mye av musikken kommer med sperrer som selv platebransjen har gitt slipp på i dag. Ved kjøp får du absolutt ingen merverdi som streaming eller nedlastning til mobil, og Elkjøp har gjort få forsøk på internlenking i tjenesten eller eksternlenking til andre sider som kan ha mer informasjon, bilder og videoer av artistene. Det virker som om Elkjøp ikke regner med at kundene blir lenge i deres musikkbutikk.


Prisnivået hos Elkjøp er helt greit. Med 8,90 for en sang og 89 kroner for et album er det ikke blant de billigste men heller ikke dyrest i klassen. Om du finner musikk du liker uten kopisperre er det ingen grunn til at du ikke skal handle her. Samtidig skal det bemerkes at det fins musikktjenester som har langt mer å by på enn det Elkjøp makter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen