Test

Test av ECS i-Buddie A900

Hurtigkurs i historie

Hva slags fordeler og ulemper avansert genteknologi tilfører oss mennesker skal vi ikke gjennom gå her. Men en ting er sikkert. Denne teknologien har tydeligvis nådd datamaskiner også. For det er akkurat dette ECS har eksperimentert med når de lanserte sin iBuddie-serie.

Du kjenner kanskje til ECS (Elitegroup Computer Systems). De er en av verdens største produsenter av hovedkort til PC-er. Og akkurat som ASUS har de begynt å produsere bærbare PC-er også. Hvordan har de klart det? Vel, saken er nemlig slik at ECS kjøpte den meget notoriske produsenten av bærbare PC-er, AlphaTop for ikke så lenge siden. AlphaTop hadde lenge slitt med dårlig økonomi før de ble kjøpt opp av ECS. AlphaTop trengte med andre ord ECS. Men ECS trengte også AlphaTop. For uten AlphaTop hadde ikke ECS vært i stand til å produsere bærbare PC-er. For ECS har oppkjøpet av AlphaTop betydd at de kan begynne å konkurrere enda mer aggressivt mot sin største konkurrent, ASUS.

Dette gjør iBuddie så spesielt

Det som gjør ECS' iBuddie-maskiner så spesielt er at maskinene har ikke batteri. ECS har droppet støtte for batteri fordi de mener at batterilevetiden på bærbare datamaskiner i dag ikke er god nok til å kunne jobbe en hel normal arbeidsdag på de. Derfor bruker de aller fleste maskinene sine når de er koblet til strømmen. Ved å droppe batteriet kan man fort redusere prisen på PC-en også. Dessuten er det mye enklere å designet en bærbar PC dersom man ikke har et batteri å forholde seg til. Sum a summarum betyr dette mer plass til luft som igjen betyr mindre vifter og dermed mindre viftestøy. Selv om iBuddie-maskinene ikke leveres med batteri, har ikke ECS' gått helt bort i fra tanken på å ha støtte for batteri på maskinene. Maskinene til ECS har faktisk støtte for eksterne batterier som koster litt over 1000,- kroner per stykk.

Hvordan fungerer ECS' hybrid PC? Det får du svar på hvis du fortsetter å lese.

Takk til

for utlån av produktet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen