Test

Test av ECS Green 736

I sommer testet vi Green 732 fra ECS. En kraftig skrivebordserstatter med mye futt. Nå har maskinen blitt oppgradert med en kraftigere Pentium 4 prosessor med raskere systembuss. Systembussen har økt fra 533MHz til 800MHz. Tester av Pentium 4 prosessorer med en raskere systembuss for stasjonære PCer har vist at det er mye å hente ved å øke hastigheten på systembussen. Vi har derfor ganske store forventninger til ytelsen.

For å kunne støtte en systembuss på 800MHz og HyperThreading(HT) har brikkesettet i maskinen blitt oppgradert. Det sitter nå et SiS 648FX-brikkesett i motsetning til et SiS 645DX-brikkesett. Dette nye brikkesettet fra SiS skal også øke båndbredden mellom minnekontrolleren og kommunikasjonsbrikkesettet. Noe som skal øke systemytelsen.

Det er ikke bare brikkesettet som har blitt oppgradert, men også grafikkbrikken har blitt kraftig oppgradert. ECS Green 732 var som kjent utstyrt med en MOBILITY Radeon 9000-grafikkbrikke med 64MB DDR RAM. Sistnevnte brikke har nå blitt erstattet av etterfølgeren MOBILITY Radeon 9600 med 128MB DDR RAM. Vi har allerede testet en bærbar PC med denne brikken fra ATI. Zepto 1200-A som er navnet på maskinen vi testet hadde ”bare” 64MB DDR RAM. Har en dobling av grafikkminnet noe for seg? Dette får vi nok ikke svar på i denne testen, men i en mer fyldigere test av ATI MOBILITY Radeon 9600 som kommer senere denne måneden. I mellomtiden kan du lese vår test av konkurrenten GeForceFX Go5650.

Vi kommer ikke til å beskrive hvordan ECS Green 736 er i bruk fordi maskinen er helt identisk med forløperen Green 732. Er du interessert i hvordan maskinen er i bruk, så anbefaler vi deg å lese vår test av ECS Green 732. Du finner test av maskinen her.

Vi skal kun se på ytelsesresultatene til Green 736 i denne testen. Deretter skal vi runde av testen med en liten konklusjon.

Takk til

for utlån av produktet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen