Test

Test av Echo Layla

Det er ingen nyhet at profesjonelle musikkopptak kan gjøres hjemme på kjøkkenbenken. Thomas Dybdal er et godt hjemmelig eksempel, mens David Grays hjemmesnekra album ”White Ladder” solgte i så store kvanta at den holdt stand på de engelske albumlistene i mer enn to år. Hjemmestudiorevolusjonen har fulgt i kjølvannet av stadig kraftigere pc-er samt en rekke produkter som har gjort det mulig å utnytte dette til opptak av lyd og musikk av høy kvalitet.

Echo er en av produsentene som i flere år har produsert lydkort og opptaksutstyr rettet mot både hjemmestudiomarkedet og den mer profesjonelle delen av markedet. I løpet av de siste årene har Echo kommet med flere produkter beregnet på bærbare pc-er. Vi har testet Layla 24, som for øyeblikket er Echos toppmodell.

Produktet består av et vertskort, som kan leveres enten som pci eller i en bærbarvennlig pcmica-variant, samt en ekstern tilkoblingsboks. Den eksterne tilkoblingsboksen kan brukes både mot PCI- og pcmica-varianten. Dette betyr at en kan montere et kort i en stasjonær pc samt et i en bærbar, for så å bruke den samme tilkoblingsboksen mot begge.

Layla 24 gir muligheten for 16 kanalers opptak i opp til 24 bits oppløsning og 96 kHz samplingsfrekvens, noe som burde være mer enn nok for de aller fleste. Enheten har like mange innganger som utganger, åtte av disse er analoge, mens de siste åtte er digitale.

Takk til

for lån av utstyret
og
Gard Paulsen for utføringen av testen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen