Test

Test av Dell Latitude D800

Mange ønsker seg en lett og kompakt skrivebordserstatter. Problemet med de fleste skrivebordserstattere på markedet i dag er at de veier godt over 3-4kg. Det er ikke lett å finne en tynn bærbar som gir ytelsen til en skrivebords PC uten de helt store kompromissene. Bærbare skrivebordserstattere er som kjent redningen for folk som prioriterer rå kraft fremfor noe annet. Men heldigvis er denne trenden i ferd med å endre seg.

Med lanseringen av Intels Pentium –M, ble mange av oss positivt overrasket over ytelsen til prosessoren til tross for den lave klokkefrekvensen. Selv om Pentium –M prosessorer i dag ikke klarer å konkurrere med de kraftigste Pentium 4 prosessorene. Dette kommer tydelig frem dersom man tester bærbare med Pentium –M prosessor mot en Pentium 4 bærbar (les: skrivebordserstatter) i applikasjoner der behovet for rå prosessorkraft er stort. Lightwave, Maya og liknende programmer er eksempler på programmer hvor Pentium –M prosessoren blir utklasset av Pentium 4. Men det spørs hvor lenge Pentium 4 er Pentium –M overlegen i prosessorsultne oppgaver. For en kort tid tilbake introduserte Intel en oppdatert versjon av Pentium –M basert på den mye omtalte ”Dothan”-kjernen. Du kan forøvrig lese mer om ”Dothan” her.

I denne testen skal vi se om ”Dothan” er bedre enn den forrige kjernen og om forskjellen mellom Pentium –M (”Dothan”) og Pentium 4 har minket. I teorien skulle man tro at forskjellen ikke har blitt så mye mindre, dersom man sammenlikner ”Banias” (første Pentium –M kjernen) og ”Dothan” mot hverandre. Arkitekturmessig er det jo lite som skiller ”Banias” og ”Dothan” fra hverandre. Det er først når ”Sonoma” lanseres at Centrino plattformen begynner å bli et godt alternativ til skrivebordserstattere. Vi diskutere dette senere i denne testen.

La oss nå kikke nærmere på vår spennende testmaskin -- Dell Latitude D800. Dette er den første maskinen vi tester med ”Dothan” prosessor. Dell karakteriserer D800 på følgende måte:”Utviklet for å gi best mulig ytelse for databehandling og tredimensjonal grafikk når du er på farten”. Om dette stemmer skal vi se nærmere på i denne testen.

Vi takker

for utlån av produktet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen