TEST: Test av Dell Inspiron Mini 910
Test

Test av Dell Inspiron Mini 910

Testresultater

Dell Inspiron Mini 910

Positive ting Tre usb-porter, lett, godt tastatur
Negative ting Litt liten SSD-disk0

Testresultater

Dell Inspiron Mini 910

Positive ting Tre usb-porter, lett, godt tastatur
Negative ting Litt liten SSD-disk0
Dells minstemann plasserer seg sammen med resten av de minste hva skjermflate angår. Med sine 8,9-tommer er det en svært liten maskin vi snakker om. Vektmessig ligger denne kun 50 gram over kiloen, så du har ikke mye du trenger å dra rundt på.

Strømforsyningen er også liten og er ikke stort større enn en litt voksen mobiltelefonlader. I forhold til sin storebror virker den litt klumpete der 12-tommeren virker slank og elegant. Ikke så rart i og med at den faktisk er noe tykkere enn 12-tommeren.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Tastaturet i maskinen er trangt. Dette har den til felles med hele resten av testens maskiner med 8,9 tommers skjerm. Dells tastatur er riktignok blant de bedre, men det er etter vår mening fremdeles litt i trangeste laget. Tastene gir god respons og tastaturet er mer oversiktelig enn hos mange av de andre. Kort sagt trangt, men ganske bra. Pekeplaten er liten og trenger litt tilvenning, men den er blant de bedre sammenliknet med mange av de andre i testen.

Innhold
Vår testmodell ble levert med de vanlige 1GB internminne, men på lagringssiden er den litt annerledes. Maskinen har en 16GB SSD disk i stedet for en vanlig harddisk. Dette er i og for seg positivt, men det burde vært en mulighet for å øke størrelsen opp fra dette. I denne Dell-maskinene er 16GB så stort som det er mulig å få det. Vi ville vel foretrukket at den i det minste kunne blitt levert med en SSD-disk på 60GB, men så er det altså ikke.

Når det gjelder øvrig utrustning er den blitt utstyrt med tre usb-porter og en minnekortleser. I tillegg finner du ekstern skjermutgang samt tilkobling til kablet nettverk og lydutganger. Maskinene har selvfølgelig tråløst nettverk og støtter både b og g-standarden, men ikke n. Vi skulle gjerne sett at den også hadde hatt integrert Bluetooth, men så er ikke tilfellet.

Dell har valgt å ikke benytte det vanlige tre cellers batteriet som de fleste andre av denne typen maskiner benytter. Dell har gått for en fire cellers løsning. Dette skulle borge for ganske sprek batterilevetid, men det blir ikke helt slik vi hadde håpet. Det er langt fra dårlig og med en batterilevetid opp mot fire timer er det slett ikke dårlig, men vi hadde vel håpet på en times tid lenger levetid enn det den klarte å prestere. En opsjon med et seks cellers batteri hadde ikke vært dumt.

Ytelsesmessig er den helt grei og på linje med de fleste andre. Det er ikke store forskjeller å snakke om. Den gjør jobben helt greit og det er ingen ytelsesproblemer verken når vi snakker om Office eller Works.

Konklusjon
Kort sagt er dette blant de bedre minibærbare i den minste kategorien. Den er liten og lett og den har et godt tastatur og skjerm. Tastaturet har en litt underlig plassering av funksjonstaster, men det venner du deg til. 16GB SSD er i minste laget og her kunne Dell gått litt lenger. De kunne i det minste gitt oss muligheten for å kjøpe en større variant.


Internett: www.dell.no
Pris: Ca. 3 000 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen