TEST: Test av Dell Inspiron Mini 1210
Test

Test av Dell Inspiron Mini 1210

Testresultater

Dell Inspiron Mini 1210

Positive ting Stor skjerm, stort tastatur, god batterilevetid
Negative ting Liten harddisk0

Testresultater

Dell Inspiron Mini 1210

Positive ting Stor skjerm, stort tastatur, god batterilevetid
Negative ting Liten harddisk0
Den er egentlig litt stor for å være en minibærbar. Men vi ville ikke la sjansen gå fra oss til å teste denne versjonen som også finnes i en 9- og 10-tommers-versjon.

Denne varianten har altså en 12,1 tommer stor skjerm. Det fører til at selve maskinene er ganske mye større enn de andre i testen rent størrelsesmessig. Den veier imidlertid ikke mer enn 1,25kg, så det er en ekstremt lett PC vi snakker om her. Samtidig er den også meget tynn.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

En annen stor fordel som kommer sammen med denne størrelsen, er tastaturet. Etter å ha prøvd å klemme pølsefingrene sammen til bruk i en del andre maskiner i denne testen fremstår denne Dell-maskinene som en ren befrielse. Her er det plass til å skrive "touch" uten problemer og bare det taler til dens fordel. Om arealet maskinen tar blir i største laget får være opp til den enkelte, vi synes den er helt grei.

I og med at skjermen er større enn hos de andre maskinene i testen er også oppløsningen en annen. Denne kjører ikke 1024 x 600, men øker opp til 1280 x 800 punkter. Dette gir deg ganske betydelig mer skjermareal enn de andre i testen, ikke bare fordi skjermen er større men fordi oppløsningen også er høyere. Det vi ikke liker er at skjermen er glanset. Matte skjermer er bedre.

Innhold
Dell har utstyrt maskinen med kortleser og den har tre USB-porter du kan forlyste deg med. I tillegg er den også utstyrt med Bluetooth. I billigste versjon kommer denne maskinen med en 40 gigabyte stor harddisk. Dette er for lite etter vår mening og det er litt sørgelig at den skal koste 800 kroner ekstra å komme opp i 80 gigabyte størrelse. Dette burde vært minimum i standardutgaven.

Den blir levert med et tre cellers batteri, men for 410 kroner ekstra kan du meske deg med et seks cellers som vil holde vesentlig lenger. Et seks-cellers batteri vil vare opp mot 5 timer og 20 minutter ved normal bruk, mens standardbatteriet gir deg rundt tre timers bruk. Dette er anstendig batterilevetid for en slik maskin

Ytelsesmessig er ikke dette noe lyn. Poenget er imidlertid at dette vil du merke svært lite til. Du merker det først hvis du blir fristet til litt frisk bildebehandling, noe som faktisk er mulig med en slik skjerm. Maskinen leveres med Windows XP, men den kan også leveres med Ubuntu Linux hvis du skulle ha lyst på det.

Konklusjon
Alt i alt er dette en maskin for deg som vil ha en større skjerm og et bedre tastatur. På denne punktet er maskinen glimrende. Vi liker ikke spesielt godt størrelsen på harddisken, her kunne Dell gitt litt mer. Vi skulle også gjerne sett en litt lavere pris.


Internett: www.dell.no
Pris: Ca. 4 300 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen