Test

Test av Dell Inspiron 8600

Inspiron 8500 var uten tvil en av de tøffeste maskinene Dell hadde i varesortimentet sitt før lanseringen av Inspiron 8600. Inspiron 8600 bygger på samme chassiset som Inspiron 8500 og det er lite som er forandret utseendemessig. Under panseret derimot har det skjedd en god del ting. Mens Inspiron 8500 benyttet seg av Intels Pentium 4-M prosessor, har Dell denne gangen valgt å droppe Pentium 4-M til fordel for Intels Centrino-teknologi. Dette sier egentlig veldig om kraften til Intels Pentium –M prosessor. Det er interessant å se at Dell har begynt å benytte denne prosessoren i skrivebordserstattere.


Dell Inspiron 8600

Dell har lenge markedsført Inspiron 8500 som en komplett skrivebordserstatter nettopp på grunn av at maskinen brukte en Pentium 4 prosessor med høy klokkefrekvens. For oss viser det seg at en av Intels nærmeste samarbeidspartner har innsett at MHz har ikke så mye å si lenger. Vi ser også denne forandringen fra Dell som et interessant trekk da det begynner å spøke for Intels Pentium 4-M prosessor. Det virker som om interessen for denne prosessoren begynner å bli mindre og mindre. Både hos produsenter og forbrukere.

Per i dag er Pentium –M en mye mer attraktiv prosessor enn Pentium 4-M, men dette kommer til å endre noe når Intel lanserer Pentium 4-M basert på den kommende ”Prescott”-kjernen. Vi vil da tro at Pentium 4-M prosessorer vil rykke en del fra Pentium –M prosessorer. De nye Pentium 4-M prosessorene vil dog ikke være like strømgjerrige som Pentium –M prosessorene. Nylig ble det også kjent at Pentium –M prosessorer basert på den kommende ”Dothan”-kjernen blir forsinket til første kvartal 2004. Du kan lese mer om det her.

Takk til

for utlån av produktet!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen