Test

Test av D-Link DI-624

Det er per i dag tre produsenter av brikkesett som produserer 802.11g brikker i et stort kvanta. Disse er Broadcom, Atheros og Intersil. Broadcom har fått mange kunder som blant annet Buffalo, Linksys, HP, Dell og mange flere. D-Link Di-624 benytter seg av Atheros’ brikkesettet. Vi har også en SMC Barricade G inne til test som benytter seg av Intersil Prism GT-brikken.

D-Link har endelig funnet en felles design på sine enheter, både denne og den tidligere testede DI-614+ er helt identiske, med unntak av navnet. Enhetene er derimot bygd ubetinget i plast, noe som gir en litt ”billig” følelse. Fargene er også forholdsvis nøytrale, med unntak av merkenavnet på toppen som er i en ganske kraftig grønn farge. LED-ysene har også blitt behagelige uten for mange og for kraftige lys.

Det er mange som er usikre på om de foreløpige 802.11g produktene vil være kompatible med den endelige standarden, vi kan ikke gi noe fasitsvar her, men vi har hatt ekstremt lite problemer med utstyr basert på ”draft” standarden. Vi også hatt svært få problemer med å koble til 802.11b enheter selv om hastigheten da synker på 802.11g tilkoblede enheter, dette vil også være et problem når den ferdige standarden er klar, men muligens til en lavere grad. Vi har heller ikke hatt noen problemer mellom de forskjellige brikkesettene, eller å koble til eksisterende 802.11b nettverk. Ratifiseringen er også svært nærme slik at det ikke er rom for store forandringer.

Takk til

for utlån av produktet!

D-Link DI-624 108 Mbps   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen