Test

Test av Compaq Evo N620C

Det er ikke ofte vi tester maskiner fra Compaq. Siste gang vi testet en maskin fra Compaq var en Compaq Presario 714EA, og det var i mai 2002. Maskinen vi skal se på i dag er svært annerledes enn den maskinen vi kikket på i mai 2002. Dagens testmaskin er utstyrt med en Intel Pentium –M prosessor på 1.5GHz og retter seg i følge HP selv mot bedrifter som er på jakt etter høy grad av mobilitet.

Ikke Centrino-satsing fra HP/Compaq

Compaq har i første omgang valgt å ikke satse så mye på Centrino plattformen som de andre produsentene. Compaq har heller valgt å benytte seg av den nye prosessoren og brikkesettet til Intel minus Intels Wireless/PRO 2100 mini PCI nettverkskort for 802.11b nettverk. Når det gjelder trådløs nettverkskort har Compaq valgt en annen partner enn Intel her. Mest fordi det blir billigere for Compaq tror vi, men også fordi Intel henger etter de andre produsentene når det gjelder støtte av trådløse nettverksstandarder. Compaq ønsker med dette å tilby kundene kompatibilitet mot nyere trådløse nettverksstandarder som 802.11a og 802.11g. Du kan forøvrig lese mer om trådløse nettverk i vår guider- og anbefalingsseksjon.

På lik linje med IBMs Thinkpad T40 har vi store vanskeligheter med å kategorisere EVO N620C. Vi har valgt å kategorisere maskinen i ”Student / Økonomi” klasse. Det vil si at maskinen er en dyr studentmaskin, men har likevel en OK prislapp bedrifter.

Takk til

for utlån av produktet!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen