TEST: Test av CDon musikkbutikk
Test

Test av CDon musikkbutikk

Testresultater

CDon musikkbutikk

Positive ting Mye musikk
Negative ting Dårlig søkefunksjon, lite brukervennlig oppsett, ingen merverdi.0

Testresultater

CDon musikkbutikk

Positive ting Mye musikk
Negative ting Dårlig søkefunksjon, lite brukervennlig oppsett, ingen merverdi.0
CDon har lenge drevet med salg av musikk via sine nettsider. I fjor gikk de ut og sa klart ifra til platebransjen at de ikke ville selge musikk uten kopisperrer via sine nettsider. Med dette slo de et slag både mot piratkopirering og for dine rettigheter som kunde. Men tilsier dette at du bør kjøpe musikken din hos CDon?

Enkel nettside
CDon driver ikke kun med salg av nedlastbar musikk på sine nettsider. Her finner du også fysiske CD-er, DVD-er og leiefilm. Heldigvis har de likevel maktet å skille mellom avdelingen hvor du kan kjøpe nedlastbar musikk og andre avdelinger. Det er kanskje ikke helt intuitivt, men "downloads" er den avdelingen hos CDon som tilbyr kjøp og nedlastning av musikk.


Nettsidene for musikknedlastning er ikke de mest oversiktlige, men de fungerer helt greit. På venstre side finner du sjangerinndelinger, mens på venstre side finner du toppliste samt noen artister CDon har valgt å fremheve. Selve hoveddelen av siden presenterer en rekke små covere med artist og navn på låt eller album. Disse er delt inn etter norsk musikk, nyheter og topplister.

Problematisk søkefunksjon
Selve presentasjonen av forsiden er ikke veldig spennende, men fungerer helt greit. Det som derimot ikke fungerer greit er når du klikker deg inn på en artist. CDon gir ingen informasjon om artistene og hvis du har kommet til artisten gjennom en låt er det svart vanskelig å finne frem til hvordan du kan kjøpe hele albumet låten finnes på. Dette er generelt sett hovedproblemet for CDon, de er svært lite brukervennlige i sin løsning. Søkefunksjonen gir deg ingen alternativer om du søker etter artist, men har skrivefeil i navnet og du kan ikke søke etter artist og sang samtidig. Dette betyr at du må bla deg gjennom all musikken til en artist for å finne frem. Det er heller ikke alltid mulig og det blir da rett og slett ikke mulig å kjøpe mye av musikken som ligger i systemet.


Selv forsøkte vi å finne "Money" av Samsaya, noe som viste seg å være svært vanskelig. Å søke på Money ga alt for mange treff, og det gikk rett og slett ikke an å finne frem til låten under artisten Samsaya. TIl slutt fant vi den ved å gå gjennom butikkens topplister. Det blir rett og slett en altfor omstendelig prosess.

Slitsom forsmak
CDon har også en lite brukervennlig løsning for at du skal kunne lytte til musikk du vil kjøpe. Du må da først gå inn på sangen du leter etter, om du finner den, og så klikke på en lenke hvor det står "lydklipp". Du blir da ført til et nytt vindu hvor det åpner seg en Quicktime-spiller som spiller av klippet. Dette betyr at du ikke har noe annet valg enn å lene deg tilbake og ganske enkelt nyte de 30 sekundene med musikk du får, om du ikke da allerede er altfor irritert over å ha blitt avbrutt i jakten på den perfekte musikalske opplevelse.


CDon har på den annen side en del musikk i sitt bibliotek. Noen hull fins det i samlingen, men generelt sett finner du det meste av både populær musikk og en del undergrunn. Ved kjøp av musikk hadde vi ikke noe problem å laste ned og spille av og CDon lar deg laste ned musikken tre ganger fra sine sider. All musikk kommer i MP3-format med 320Kbps oppløsning, den kan dermed fritt benyttes til det du måtte ønske.

Konklusjon
Alt dette veier derimot ikke opp for at CDon har en lite anvendelig løsning. Når det blir vanskelig å i det hele tatt finne den musikken du leter etter så er det lite moro å handle. CDon bør vurdere mer av lenking, i første omgang internt, dernest eksternt. De bør også vurdere å fikse opp litt i søkefunksjonen som mest minner om noe som ble programmert på slutten av 90-tallet. Det ble det kanskje også.


CDon har vært med lenge i dette markedet og fortjener en plass her med sitt tilbud. Men de må også vise at de fortjener denne plassen ovenfor publikum og en oppussing av tjenesten hadde da helt klart gjort seg. Du taper ingenting ved å handle her og prisen kan måle seg med de beste, men du får ingen merverdi fra handelen og det å finne musikken du øsnker å kjøpe kan bli en prøvelse.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen