Test

Test av Canon PowerShot A200

Mens A100 såvidt har kommet seg i butikkhyllene, kommer nå Canon med enda et nytt kamera i det lavere prissjiktet. Denne gangen et kamera med 2 Megapiksler og ingen optisk zoom.

Det første jeg tenker når jeg åpner dette kameraet er at det er mer kompakt enn A10/20/30/20. Dette kameraet minner mer om PowerShot S-kameraene - dog ikke på langt nær så lite som et Ixus. Kameraet er også lettere enn PowerShot A10.

Kameraet har et litt annet design og plassering av funksjoner og knapper enn på de andre PowerShot-A-kameraene. Funksjonshjulet som undertegnede har blitt glad i på A10, der man velger mellom bildevisning eller de forskjellige bildetakingsprogrammene (auto, manuelt, panoramafotografering) er borte. Fordelene og ulempene med A200s knappesystem kommer jeg tilbake til senere. Av/på funksjonene er også flyttet, og er etter min mening kronglete. Man velger mellom av, på, ta bilder eller bildevisning med en kombinasjon av å flytte på objektivdekselet, som altså ikke er automatisk her, og å trykke på on/off knappen. Ellers er for så vidt selve objektivdekselet litt stilig, og står i stil til kameraet. Som bildene viser er kameraet litt mindre enn nevnte A10. Det er omtrent like langt og bredt, men er litt lavere.

4.0x digital zoom skryter Canon på klistremerket som er festet på kameraets front. Nå ja. Digital zoom har som oftest ikke noe særlig for seg, og i de fleste annonser vil dette kameraet være "Canon A200, 2 MP og 4x zoom". Pass på å ikke gå i fellen. Det er ikke det at man ikke kan ha behov for 4x zoom, men en digital zoom svarer sjelden til behovet.

Slotene for minnekort og batteri er heller ikke like her som på de andre PowerShot A-kameraene. Her ligger minnekortet og batteriene bak samme luke, noe som er praktisk. I stedet for en trykknapp for å få ut kortet, er det gjort plass til både tommel- og pekefinger.

Dette kameraet er i skrivende øyeblikk flunkende nytt, og enda ikke til salgs i butikker. Jeg fikk derfor ikke med en brukermanual, og denne var heller ikke tilgjengelig på Canons hjemmesider. Heldigvis har jeg kjennskap til Canon-kameraer fra før, og siden systemet er rimelig enkelt gikk det greit å sette seg inn i kameraets funksjoner.

Ellers følger det med USB-kabel, og når du kjøper i butikken vil du også få med brukermanual og driver-CD. Om programvaren til Canon er det ikke så mye å si, den er enkel og grei. Det eneste ankepunktet er at de har delt opp alle kameraets funksjoner via en PC i fire-fem forskjellige enkeltstående programmer. Uansett er ikke Canons programvare god nok til at jeg foretrekker den, og bruker heller kortleser og tredjeparts organiserings / visningsprogrammer. Både til PC, Mac og Linux finnes det flere gode slike.

Til slutt kan jeg jo bare nevne standardsetningen i alle digitalkameratester: Det er for lite minne med kameraet. 8 MB er en vits. Kjøp større minnekort sammen med kameraet, og når du først er i gang, kjøper du like gjerne 64 eller 128 MB så du har så det holder. Oppladbare batterier og lader kunne de også lagt ved. Kameraet bruker to vanlige AAA-batterier, noe som gjør at man kan putte i vanlige batterier som man får kjøpt overalt når de oppladbare batteriene går tomme (har du ikke det fra før, så kjøp ordentlige oppladbare NiMH-batterier, ellers blir det fort dyrt med batterier. Levetiden er også mye lengre ved NiMH-batterier).

Canon PowerShot A200   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen