Test av Canon Pixma iP8500

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i produktguiden

Pixma iP8500 har Canons nye Pixma-design, med et kompakt chassis som kan lukkes helt (se bilde til høyre). Den kan benyttes med arkskuffen i bakkant lukket, og tanken fra Canon sin side er at skriveren da for eksempel kan plasseres i en bokhylle i stua.

iP8500s chassis er noe bredere og har noe mørkere finish enn Pixma iP4000. Den har dessverre den samme svake konstruksjonen på skuffen for ferdige utskrifter som sin lillebror.

I esken finner vi foruten selve skriveren skrivehodet, blekktanker (8 i antallet), strømkabel og adapter til CD/DVD-enhet. I tillegg følger det med en oppstartsguide, samt manualer og CDer med programvare.

Merk at USB-kabel ikke følger med.

Funksjonalitet

Pixma iP8500 har separat skrivehode og stiller med hele 8 separate blekktanker: Fargeoppsettet på skriveren består av sort, cyan, magenta, yellow, photomagenta, photocyan samt rød og grønn. Dette plasserer iP8500 helt i toppsjiktet av blekkskrivere, noe også prisen på vel 3500 kroner er en indikasjon på.

Se flere og større bilder i produktguiden

Av annen funksjonalitet har iP8500 Canons AMH-system (på norsk: Avansert mediehåndteringssystem), som gir mulighet for automatisk dobbeltsidig utskrift, utskrift på CD/DVD og en total arkkapasitet på 300 ark A4-kopi/laserpapir.

Skriveren er utstyrt med PictBridge, samt to USB-porter. En av disse er en høyhastighetsport (USB2.0-standard) for raskere overføringa av data til skriveren.

Oppsett av skriver og programvare

Se flere og større bilder i produktguiden

Oppsett av skriveren og programvare gikk smertefritt.

Vi lastet ned og benyttet siste versjon av skriverdrivere fra Canons hjemmesider (versjon 1.80NO).

Vi benyttet den medfølgende programvaren til våre tester av fotoutskrifter.

For en gjennomgang av programvaren som fulgte med skriveren, se vår guide "Blekkskrivere: Programvare og drivere".

 

I bruk

Se flere og større bilder i produktguiden

Skriveren er enkel å bruke, og vi opplevde ingen problemer i testperioden, hverken med skriveren eller programvare/drivere.

iP8500 har omtrent samme støy og rystelses-nivå som andre blekkskrivere - altså ikke nok til å oppfattes som sjenerende.

Skifte av blekktanker er lekende lett. Man kan også lett holde øye med blekkforbruket på grunn av Canons Single-Ink-system med transparente blekktanker, noe som er positivt.

Dette er ekstra positivt når skriveren inneholder 8 separate blekktanker: Man slipper problemet med at man må bytte en hel patron når én farge brukes opp før andre (slik det kan være tilfellet med en hybrid-patron med flere farger).

Canon Pixma iP8500

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen