Test

Test av Canon Pixma iP4000

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i produktguiden

Canon har med sin Pixma-serie fokusert på design, noe som er lett å se på Canon Pixma iP4000.

Nytt på iP4000 er arkskuffer under i forkant i tillegg til arkmater i bakkant, slik vi er kjent med fra i-serien. Skuffen i forkant stikker litt ut fra skriveren når man har i A4-papir. Denne er midlertid dekket med et lokk, slik at støv ikke trenger inn.

I "lukket" tilstand har skriveren ingen utstikkende deler - om man liker det nye designet får være opp til den enkelte å avgjøre.

Byggekvaliteten på selve skriveren er fortsatt litt skral. Dette merkes spesielt godt på støtten i arkmateren i bakkant og på forlengelsen av arkutskuffen i forkant. Her har Canon fortsatt et lite stykke igjen til for eksempel Epson.

I esken, som er av samme informative type som tidligere, finner man foruten skriveren følgende: strømkabel, 5 blekktanker, adapter til CD-R-enheten, CD-plate med programvare og drivere, samt manualer (norskspråklige). I forhold til for eksempel i865 er dette en mindre omfangsrik bundle. Grunnen er dog at iP4000 har integrert den funksjonaliteten som i865 hadde som avtagbare deler.

Merk at USB-kabel ikke medfølger.

Funksjonalitet

Med Pixma-serien, og da spesielt iP-skriverne, har Canon tatt et langt steg i retning av å integrere god funksjonalitet i sine skrivere.

iP4000 er utstyrt med det nye AMH-systemet (på norsk: automatisk integrert mediehåndtering) som inkluderer to arkskuffer (samlet kapasitet på 300 A4-ark), automatisk tosidig-utskrift og integrert CD-R-enhet.

Ut over dette har skriveren PictBridge-kompatibel inngang i front, men ingen minnekortfunksjonalitet eller LCD-skjerm. På skriverens bakside sitter strøminntaket og USB1.1- og parallell-porter.

iP4000 er forøvrig utstyrt med 5 separate, transparente blekktanker - de samme 5 som på i865: To sorte tanker (for ekstra kontrast i fotoutskrifter), Cyan, Magenta og Yellow.

Totalt sett har Canon pakket ganske mye funksjonalitet i et og samme chassis. De har fortsatt ikke satset på minnekortlesere eller LCD-skjerm på de fleste av Pixma-skriverne (Pixma iP6000D har dog denne funksjonaliteten).

Merk at iP4000 finnes i en utgave med innebygget kablet og trådløst nettverkskort. Denne heter iP4000R, og er ellers identisk med iP4000. Du finner denne skriveren i Produktguiden.

Oppsett av skriver og programvare

Se flere og større bilder i produktguiden

Vi hadde ingen problemer med oppsett av skriveren, og automatisk kalibrering ble utført etter isetting av de medfølgende blekktankene.

Vi installerte programvaren og drivere fra den medfølgende CD. Vi lastet deretter ned og oppdaterte til siste versjon av skriverdriverne, versjon 1.80.

Canon leverer den samme programvarepakken som tidligere, med noen viktige endringer: Canon Easy-Photoprint og CD-LabelPrint er oppgradert til nye versjoner med støtte for de nye funksjonene i Pixma-serien. Det anbefales derfor ikke å benytte de eldre versjonene av disse programmene med den nye serien skrivere.

Easy-PhotoPrint er laget for å gjøre utskrift av bilder så lettvint som mulig. I følge Canon arbeider dette programmet som en integrert del av driverne. Kvaliteten man kan få på bilder skrevet ut med dette programmet skal derfor være meget bra.

CD-LabelPrint er, som navnet tilsier, et program for utskrift på CD- og DVD-plater. Easy-WebPrint gir tilgang til en ekstra knapperad i nettleser, med mulighet for blant annet forhåndsvisning og hurtigutskrift av nettsider. PhotoRecord kan brukes til å lage fotoalbum, med en mengde ulike stiler og skrifttyper til disposisjon.

I bruk

Se flere og større bilder i produktguiden

Canon leverer en god programvarepakke med Pixma-serien. Denne gav oss ingen problemer i testperioden. Selve skriveren gav oss heller ingen nevneverdige utfordringer.

Skriveren bråker ikke særlig under utskrift - med unntak av i kladdemodus. Skriveren "beveger" seg derimot en del under utskrift.

Både støynivået og rystelsene er derimot ikke høyere enn på de fleste andre blekkskrivere, og iP4000 får derfor ikke trekk for dette.

Igjen kan vi nevne at Canon har gjort et "sjakktrekk" ved å ha gjennomsiktige blekktanker (Single-Ink-teknologi). Dette gjør det enkelt å sjekke blekknivået i tankene, slik at man får en idé om hvor mye det er igjen.

Skriveren og driverne har også innebygget funksjonalitet for å varsle om lavt blekknivå, men det er positivt at det er mulig å sjekke selv.

På den negative siden bruker iP4000 blekk på rensing av skrivehode og blekksystem, noe som skjer med jevne mellomrom. Dette er typisk for skrivere med separate blekktanker og skrivehode.

Til sammenligning har blant annet en del HP-skrivere hybrid-blekkpatroner med integrert skrivehode. Disse bruker nesten ikke noe blekk på rensing, men koster til gjengjeld en del mer i innkjøp.

 

Canon Pixma iP4000   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen