Test

Test av Canon BubbleJet i865

Førsteinntrykk og bundle

Se flere og større bilder i prisguiden

Canon BJ i865 leveres i en nokså stor, men også informativ, eske: På utsiden av esken er det tydelig avmerket systemkrav og hvilke blekktanker og papirtyper som passer til skriveren.

Foruten selve skriveren inneholder esken et separat pakket skriverhode, 5 blekktanker, strømkabel og løs arkmater for 10x15-fotopapir. Den inneholder også "kom-i-gang"-brosjyre og et sett med brukermanualer, samt CD med drivere og programvare.

i865 leveres som standard med avtagbar enhet for utskrift på CD-R. Diverse manualer og en CD-R-plate som kan brukes med enheten medfølger også. I tillegg har Canon lagt ved en 5-pakk med 10x15 fotopapir (Photo Paper Pro) og en liten pappeske (som når den er montert kan brukes til lagring av blekktanker, CDer og manualer).

Merk at skriveren ikke leveres med kabler for tilkobling til PC.

Arkmateren for 10x15 er avtagbar, og når denne er tatt av er det mulig å legge et lokk over arkmateren for A4. Arkutskuffen i front er også sammenfellbar med et beskyttelseslokk foran, og totalt sett gjør dette at skriveren beskyttes godt mot støv og er kompakt under transport.

Skriveren er laget i metall og hard plast, og virker solid. Arkutskuffen kan likevel være et svakt punkt her, så det gjelder å være påpasselig så denne ikke brekker. Et annet moment er arkmateren for 10x15, som må tas løs under transport: Denne virker lite solid og kan derfor lett gå i stykker.

Funksjonalitet

Canon i865 leveres som nevnt med CD-R-enhet og arkmater for 10x15 fotopapir. Arkmateren for 10x15-formatet holder opptil 20 ark.

Se flere og større bilder i prisguiden

i865 har også støtte for Pictbridge-kompatible digitalkameraer, som gir mulighet for direkte utskrift uten å gå via PC.

Skriveren har SingleInk-teknologi med 5 separate blekktanker, og er i tillegg utstyrt med Canons ContrastPlus-system. Det vil si at skriveren har to tanker med sort blekk, for å gi fotoutskrifter med høyere kontrast og dybde. Den ene tanken med sort blekk rommer en god del mer blekk enn den andre, og benyttes under utskrift av tekst. Dermed spares det på det sorte fotoblekket.

 

Oppsett av skriver og programvare

Se flere og større bilder i prisguiden

Oppsett av skriveren gikk smertefritt. Skrivehodet og blekktanker må installeres i skriveren, men dette er godt forklart i "kom-i-gang"-manualen og forløp uten problemer. Merk at man etter installasjon av blekktanker manuelt må kjøre en kalibrering av skriverhodet. Isetting av CD-R-enheten, som passer inn foran på skriveren, var også enkelt og godt forklart i et eget hefte.

De nyeste driverne ble lastet ned fra Canons hjemmesider (versjon 1.73d) og installert. Igjen en problemfri affære.

i865 leveres med en omfattende programvarepakke, vel og merke til maskiner som kjører Windows: Easy-PhotoPrint 2.0, Easy-WebPrint, CD-LabelPrint, PhotoRecord og ZoomBrowser EX. Til Mac leveres kun Easy-PhotoPrint og CD-LabelPrint.

Easy-PhotoPrint er laget for å gjøre utskrift av bilder så lettvint som mulig. I følge Canon arbeider dette programmet som en integrert del av driverne. Kvaliteten man kan få på bilder skrevet ut med dette programmet skal derfor være meget bra.

Easy-WebPrint gir tilgang til en ekstra knapperad i nettleser, med mulighet for blant annet forhåndsvisning og hurtigutskrift av nettsider. CD-LabelPrint er, som navnet tilsier, et program for utskrift på CD- og DVD-plater. PhotoRecord kan brukes til å lage fotoalbum, med en mengde ulike stiler og skrifttyper til disposisjon. ZoomBrowser EX organiserer bilder i miniatyrutgaver, og gir mulighet for enkel og oversiktlig redigering av bilder.

I bruk

Den medfølgende programvaren gir god funksjonalitet og kontroll over utskrift, og det var lite som ble savnet under testing av skriveren. I det hele tatt en god programvarepakke som er enkel å arbeide med. Skriveren var generelt også lett å jobbe med. Det oppstod ikke nevneverdige problemer under isetting av papir eller bytte av blekktanker under testperioden. 10x15-arkmateren kan være noe vanskelig å få på plass, men med litt øvelse går dette lett.

Skriveren har et moderat støynivå under utskrift, noe som blir mest merkbart når skriveren henter inn ark fra arkmateren. Under utskrift blir det noe mer rystelser enn på Canon BJ i560 og HP Photosmart 7760. Canons "two-pass"-system (skriver begge veier over arket) kombinert med skriverens store og tunge skrivehode er nok årsaken til dette. Dersom skriveren plasseres på et solid underlag er dette likevel ikke noe problem.

Se flere og større bilder i prisguiden

Under utskrift la vi merke til at skriveren ved flere anledninger stoppet opp - den dro deretter arket fram og tilbake gjennom utskriftssystemet flere ganger før den fortsatte å skrive ut. Dette er for å rette opp ark i arkmateren, noe som blant annet skjer når denne begynner å bli tom (mindre enn 5-7 ark igjen). Systemet sikrer dermed at utskriftene blir rette, men utskrift vil gå noe tregere.

Merk at dette kun skjer ved bruk av tynnere papir

CD-R-enheten er enkel å bruke ved å følge anvisningene i manualen. Merk at skriveren ikke kan brukes til andre utskriftsoppgaver når det skrives ut på CD-R.

Vi testet også utskrift via PictBridge: Et Canon Powershot S60 ble koblet til skriveren. Kameraet skjønte at vi ville aktivere PictBridge-utskrift, og gav oss noen enkle menyvalg: Papirformat, kvalitet og kantløst/ikke kantløst. Deretter var det bare å trykke på "Skriv ut" på kameraet - og bildet ble sendt til skriveren. Vi testet både 10x15- og A4-format PictBridge-utskrift. Se side 2 for resultat av PictBridge-testen.

 

 

Canon Bubble Jet i865   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen