Test

Test av Canon BubbleJet i560


Installasjon av skriveren

Se flere og større bilder i prisguiden

Canon BJ i560 leveres i en pappeske som foruten selve skriveren rommer skriverhode, de 4 blekktankene, strømkabel og et manual-kit (inneholder blant annet "quickstart-guide" og CD med drivere/programvare). Merk at det i likhet med de fleste andre skrivere ikke medfølger USB-kabel. På utsiden av esken står det tydelig merket hvilke blekktanker skriveren bruker.

i560 er laget i hard plast, og virker nokså solid i utførelsen. I likhet med flere andre av Canons skrivere, kan arkmateren og utskuffen skyves ned/inn og dekkes til. En fin liten detalj som hindrer støv i å trenge ned i skriveren. På grunn av dette blir midlertidig arkmateren litt tynn og ustødig under bruk, spesielt ved isetting av papir.

Se flere og større bilder i prisguiden

Foran på skriveren sitter en Pictbridge-inngang, for direkteutskrift fra digitalkameraer. På baksiden sitter en parallell- og en USB-port, samt inngang for strømkabel. i560 har i likhet med flere andre av Canons modeller innebygget strømadapter, så det er kun kabelen å forholde seg til.

Installasjon av skriverhode og medfølgende blekktanker er lettfattelig forklart i dokumentasjonen som medfølger skriveren, og burde i de fleste tilfeller ikke innebære problemer: Når skriveren er slått på, får man lett tilgang til blekktankene ved å vippe opp lokket på skriveren. Tankene dukker da frem etter kort tid, og det er lett å bytte tank. Canon har gjennomsiktige blekktanker på sine skrivere, og det er derfor lett å sjekke blekknivået. Dette er absolutt et pluss.

Programvare

I tillegg til CD med skriverdrivere, medfølger Easy-Photoprint og Easy-WebPrint. Dette er programmer som Canon selv har laget, og som er tett integrert med skriverdriverne. Til bruk i testen ble de nyeste driverne for i560 lastet ned fra Canons hjemmesider (versjon 1.73dNO). Installasjonen av drivere og programvare gikk problemfritt. Etter installasjon må en korrigering av skriverhodene kjøres, og i den forbindelse foretas også en rens av skrivehodet.

Easy-PhotoPrint er laget for å gjøre utskrift av bilder så lettvint som mulig. I følge Canon arbeider dette programmet som en integrert del av driverne. Kvaliteten man kan få på bilder skrevet ut med dette programmet skal derfor være meget bra. For de som ønsker mer funksjonalitet er et redigeringsprogram å foretrekke.

Easy-WebPrint gir tilgang til en ekstra knapperad i nettleser, med mulighet for blant annet forhåndsvisning og hurtigutskrift av nettsider.

Under utskrift

Se flere og større bilder i prisguiden

i560 bråker litt under skriving, særlig når nytt ark hentes inn. På grunn av at skriverhodet beveger seg raskt fram og tilbake, blir det en del "rystelser" i selve skriveren under utskrift. Skriveren bør derfor settes stødig. Dette gjelder forøvrig mange blekkskrivere i dag, som ofte har et stort og hurtiggående skriverhode.

Testskriveren fra Canon hadde to blekktanker med lavt blekknivå. Dette gav oss anledning til å teste hvor mye blekk det var igjen i tankene når skriverdriveren sa fra at det var nødvendig med tankskifte. Dette har vært et hett tema i og med at det har skjedd at drivere har meldt fra om lavt blekknivå i opptil halvfulle tanker/patroner. I dette tilfellet var den ene blekktanken så og si helt tømt. Det var bra. Derimot var den andre tanken ikke helt tom: Det var en del blekk igjen i "svampen" inne i patronen. Dette var ikke helt tilfredsstillende.

Canon Bubble Jet i560   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen