TEST: Test av Blu-ray: Sony BDP-S350
Test

Test av Blu-ray: Sony BDP-S350

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sony BDP-S350

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Mangler analog 7.10

Testresultater

Sony BDP-S350

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Mangler analog 7.10
Sony har hele tiden vært i front når det gjelder Blu-ray-spillere. Denne spilleren er ikke noe unntak i så måte. Dette er lillebroren til toppmodellen BDP-S550, men til en noe hyggeligere pris. Prisen er også svært hyggelig sammenliknet med de andre spillerne i denne testen. Du får den for rundt 2 600 kroner og det er billig alt tatt i betraktning.

Utseendemessig har den Sonys karakteristiske blå front. Om man liker dette eller ikke får bli en smakssak, men den er rimelig diskret. Fjernkontrollen er også godt designet og den er enkel å bruke. Vi liker også at spilleren er meget kompakt og liten.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Oppsett
Denne spilleren er en fornøyelse å sette opp. Den trenger en oppgradering for å få profil 2.0 og dermed støtte for BD-live, men dette er helt uproblematisk. Det er bare å plugge en nettkabel i rumpa på den så går dette helt automatisk.

Når dette er gjort får man valget om man vil ha standard oppstart eller hurtigoppstart. Forskjellen på disse er at den siste får spilleren klar fortere enn det første valget. Dette kommer imidlertid ikke gratis og du ender opp med å bruke noe mer strøm enn ved normal oppstart. Den vil også bruke viften i standby-modus og det kan du høre. Det er ikke plagsomt, men det er ikke så mye å tjene på å bruke hurtigoppstart. Den ekstra ventetiden som du får ved normal oppstart er fint til å leve med. Det er grenser for hvor dårlig tid man har.

I bruk er menysystemene i denne spilleren av samme utforming som dem man finner i Playstation 3. Er du vant til dette systemet er det usedvanlig enkelt. Det er heller ikke noe problem for brukere som ikke har sett dette systemet tidligere, men det skiller seg litt fra menysystemer du har sett i andre spillere.

På tilkoblingssiden er den normalt godt utstyrt, men vi skulle gjerne sett at den hadde hatt muligheten for analog 7.1 flerkanallyd. På dette området er du henvist til HDMI-tilkoblingen uten at dette er noe stort problem. I tillegg finner du komponent, kompositt og s-video i tillegg til Ethernet. På lydsiden har du optisk og koaksial i tillegg til analog tokanals tilkobling. Du finner også en tilkobling for USB.

Bildekvalitet
Her det Blu-ray-gjengivelse som er av meget høy kvalitet. Vi finner knapt nok noe å sette fingeren på. Denne spilleren leverer på dette området en kvalitet som ikke overgås av noen i denne testen. Her er det så godt som ingenting å sette fingeren på.

Ved avspilling av dvd gjør den det også meget godt, men resultatet er noe dusere enn det du finner hos Panasonic. Vi skulle gjerne sett at den samme skarpheten som vi fant ved avspilling av Blu-ray også var å finne her. Dette betyr ikke at bildet er dårlig på noen måte, men det blir litt dust etter vår mening.

Lydkvaliet
Dette liker vi. Lyden i denne spilleren er meget god og det låter rett og slett svært så bra både for Blu-ray og DVD. Det vi liker spesielt godt er at denne spilleren gir et meget godt resultat også for vanlige CD-er.

Du kan selvfølgelig skaffe deg en bedre CD-spiller, men da må du også åpne lommeboka for en dedikert spiller eller legge på noen tusenlapper for en enda bedre Blu-ray-spiller. Etter vår mening gjør Sony en såpass hederlig jobb på dette området at de aller fleste vil være svært fornøyd med denne også på musikkfronten.

Konklusjon
Dette er en meget god spiller, ikke minst prisen tatt i betraktning. Den kunne med fordel hatt muligheten for analog 7.1 lyd, men alt tatt i betraktning er dette et meget godt kjøp vi mer enn gjerne anbefaler.

Internett: www.sony.no
Pris: Fra 2 600 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen