TEST: Test av Blu-ray: Samsung BD-P2500
Test

Test av Blu-ray: Samsung BD-P2500

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung BD-P2500

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Fremdeles litt å gå på for analog lyd0

Testresultater

Samsung BD-P2500

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Fremdeles litt å gå på for analog lyd0
Her har vi en spiller fra Samsung som på mange områder retter opp inntrykket fra BD-P1500. Det er selvfølgelig ikke en heving som kommer uten en litt annen type pris. Sammenlikner man disse to spillerne prismessig må du ut med rundt 1.500 kroner mer for denne enn det du betaler for lillebroren.

Utseendemessig er det svært lite som skiller de to spillerne, men det er enkelt små detaljer som gjør av 2500 står frem som en litt mer forseggjort modell. Fjernkontrollen er av standard Samsung-utseende på samme måte som hos 1500-modellen.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Oppsett
På lik linje med sin lillebror støtter også denne spilleren profil 2.0 og gir dermed støtte for BD-live. Det resterende av oppsettet er like enkelt og greit som det vi fant hos lillebroren. Du skal være usedvanlig klønete hvis du ikke greier å sette opp denne spilleren riktig i første forsøk.

I motsetning til sin lillebror har denne spilleren og utganger for analogt 7.1 oppsett. Dette betyr at du kan benytte en noe eldre receiver som ikke har støtte for HDMI. Dette er nødvendigvis ikke noe vi anbefaler, men det er altså mulig. I tillegg til dette kommer Ethernet-porten, støtte for USB samt komponent og kompositt. Kort sagt det vanlige utstyret på tilkoblingsfronten.

Bildekvalitet
Blu-ray-avspilling er på samme måte som alle andre spillere i denne testen meget god. Du skal ha svært skarpe øyne for å skille disse spillerne fra hverandre på dette området. Det vi kan se er at den håndterer hurtige bevegelser uten den minste antydning til forstyrrelser og at bilder er meget skrapt.

For avspilling av DVD er dette en spiller som hever nivået betraktelig i forhold til sin lillebror. Dette er ikke minst takket være HQV-prosessoren som spiller har fått i magen. Bildekvaliteten er skarpt og detaljert med meget gode farger. Dette er en meget god spiller får å få mest mulig ut av DVD-samlingen din. Her er det svært lite å sette fingeren på. Her ble vi positivt overrasket.

Lydkvalitet
Her er det også et betydelig løft i forhold til lillebror. I og med at du har fått analoge 7.1 utganger kan du som nevnt benytte en eldre receiver og det vil nok spare mange for noen kroner.

Det er fremdeles best å benytte HDMI-utgangen i og med at dette gir et bedre lydresultat, men det er slett ikke mye å utsette på den analoge gjengivelsen.

Konklusjon
Dette er en betydelig kvalitetsheving i forhold til BD-P1500 og det skulle da også bare mangle. Dette er en spiller som kommer opp på et høyt nivå sammen med Panasonic og Sony. Vi er vel av den formening at de to nevnte fremdeles er et lite hakk bedre, men dette er en meget god spiller med svært gode funksjoner.

Internett: www.samsung.no
Pris: Fra 3.500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen