TEST: Test av Blu-ray: Samsung BD-P1500
Test

Test av Blu-ray: Samsung BD-P1500

Testresultater

Samsung BD-P1500

Positive ting Profil 2.0, god ytelse for Blu-ray
Negative ting Svak dvd ytelse, noen mangler i lydkvalitet0

Testresultater

Samsung BD-P1500

Positive ting Profil 2.0, god ytelse for Blu-ray
Negative ting Svak dvd ytelse, noen mangler i lydkvalitet0
Samsung er blant dem som har vært meget aktive når det gjelder Blu-ray-spillere. Selskapet er nå i sin fjerde generasjon av disse spillerne. BD-P1500 er en billig spiller sammenliknet med mange av de andre. Du får den for litt over 2.000 kroner, men så mangler den også en del funksjonalitet sammenliknet med flere andre.

Utseendemessig er den verken stygg eller pen. Her er det pianolakk som gjelder, noe som medfører at du bør ha en støvklut i dens umiddelbare nærhet. Fjernkontrollen på sin side er ganske pen og den er også effektiv og enkel å forstå. Av en eller annen grunn er dette en spiller som støyer litt mye og dette kunne vi klart oss uten. På oppstartsiden er den helt på det jevne, kanskje litt i overkant tidkrevende.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Oppsett
Denne spilleren har støtte for profil 2.0, men du må ta en tur på internett for en liten oppgradering før dette kan aktiviseres. Dette er en svært enkel øvelse og burde ikke by på problemer for noen, med mindre du ikke har internett i huset. Med unntak av dette er oppsettet av denne spilleren helt uproblematisk og selv en amatør bør klare dette uten problemer.

Denne spilleren mangler utganger for analog multikanals lydtilkoblinger i sin helhet. Den har en tokanals analog lydutgang, men skal du ha støtte for flerkanals lyd må du ty til HDMI. I praksis betyr dette at du er helt avhengig av en receiver med HDMI-muligheter for å kunne utnytte skikkelig flerkanals lyd.

Dette er etter vår mening en seriøs mangel ved denne spilleren. I tillegg til dette finner du den tidligere nevnte Ethernet-porten samt en USB-tilkobling. Du finner også komponent og kompositt som tilkoblingsalternativer.

Bildekvalitet
På Blu-ray siden er det ikke mye å utsette på denne spillere. Her er bildet både detaljert, fargerikt og godt definert. Her er det svært lite å sette fingeren på.

Når vi går over til å spille standard DVD-er skorter det imidlertid noe på kvaliteten. Her blir spilleren forbigått av alle de andre i denne testen. Dette er et viktig element for mange, i og med at dvd-samlingen gjerne er langt større enn antallet Blu-ray-filmer som står i hyllen.

Etter en del tester med denne spilleren valgte vi å la TV-en stå for tilpassing av bildet. Det viste seg at flere av våre test-TV-er gjorde jobben langt bedre enn spilleren. Dette trekker ned.

Lydkvalitet
Så lenge du spiller film over HDMI fungerer lyden helt greit. Når du finner fram musikken blir dette en heller plagsom opplevelse. Dette er ikke en spiller du ønsker å benytte til avspilling av musikksamlingen din. Det blir du bare deprimert av.

Det fungerer noenlunde tilfredsstillende nå du kjører digitalt, men analogt vil vi fraråde.

Konklusjon
Dette er først og fremst en billig spiller som gjør jobben greit ved avspilling av Blu-ray-filmer via HDMI. Det er også det den kan. Når det gjelder både avspilling av DVD og musikk er det langt igjen før denne spiller tar igjen de andre i testen. På den positive siden støtter den profil 2.0 så du får utnyttet mulighetene som ligger i BD-live.

Internett: www.samsung.no
Pris: Fra 2.100 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen