TEST: Test av Blu-ray: Pioneer BDP-51fd
Test

Test av Blu-ray: Pioneer BDP-51fd

Testresultater

Pioneer BDP-51fd

Positive ting Meget høye bildekvalitet, meget god lyd også for musikk
Negative ting Mangler profil 2.00

Testresultater

Pioneer BDP-51fd

Positive ting Meget høye bildekvalitet, meget god lyd også for musikk
Negative ting Mangler profil 2.00
Det er bare å innrømme det med en gang. Pioneer BDP-51fd er et skikkelig stykke lekker elektronikk. Den er i pianolakk og gir den litt ubestemmelige følelsen av å holde noe som er gjennomført kvalitet i alle ledd.

Nå kommer ikke dette helt gratis. Så mye skinnende pianolakk blir ganske dominerende. 51fd er rett og slett ganske stor. Den er langt større enn hva strengt tatt er nødvendig og hvis vi skrur den opp er nok store deler av enheten kun luft.

Noe av grunnen til at Pioneer velger denne utformingen er at det står helt i stil til receivere og ikke minst Kuro-tv-serien. Sammen gir dette en utseende man skal lete lenge etter. Det formelig oser stil. Har du dårlig plass i racket eller du har helt andre enheter fra andre produsenter fra før blir ikke dette like viktig.

Fjernkontrollen er av samme høye kvalitet og også denne gir den samme tilfredsstillelsen av å ha gjort en riktig valg. Knappene er tydelige og du har enkelt tilgjenglig alt det du trenger når du trenger det.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Oppsett
Selve oppsettet av enheten er meget enkelt. Du går rett inn i en interaktiv sekvens der alt det du trenger å sette opp blir gjort naturlig og greit uten noe spesielt kompliserte elementer.

Det er litt synd at denne spilleren kun støtter profil 1.1 og dermed ikke har muligheten for tilknytning mot internett. Nå er vår erfaring med BD-Live ikke spesielt positiv så foreløpig går du ikke glipp av noe særlig, men det kunne likevel vært fornuftig å ha denne funksjonen med tanke på fremtidige forbedringer.

Det er positivt at du har muligheten for 7.1 multikanals analog lyd i tillegg til optisk og koaksial. Du finner også de vanlige komponent, kompositt og S-video for dem som har bruk for det. Mesteparten av det du kommer til å gjøre kommer til å foregå via HDMI-tilkolbingen , forutsatt at du har en receiver som støtter dette.

Spilleren støtter også avspilling av blant annet Divx og MP3 via plater. Du bruker en egen funksjon kalt Home Media Gallery som håndterer dette.

Bildekvalitet
Det er på dette området Pioneer kommer til sin rett. Dette er en spiller av meget høy kvalitet, selv om prisen ikke på noen måte er avskrekkende. Det er ingen tvil om at denne spilleren er helt på høyde med både Sony og Panasonic. Bildet den produserer er knivskarpt og fargene er briljante og formelig skinner ut av TV-en. Denne spilleren har også en annen fordel. Den håndterer raske sekvenser bedre enn noe annet vi har sett i denne testen. det er ikke antydning til forstyrrelser, langt mindre følgeskygger.

Også vanlige DVD-er håndteres på en glimrende måte. Vi kjørte gjennom en lang rekke DVD-filmer av forskjellig kvalitet for å sjekke hvordan dette ble håndtert. Resultatet er meget godt og det er rett og slett ikke noe spesielt å sette fingeren på.

Lydkvalitet
Ved avspilling av Blu-ray er resultatet ekstremt godt. Her får du detaljer i lydbildet du ikke visste var tilstede på en del av de andre spillerne i testen. Det samme gjelder avspilling av DVD.

Vi testet denne spilleren som musikkspiller med vanlige CD-er og resultatet er uten tvil det beste i testen. Denne spilleren overgår dem alle sammen. Dette er en enhet vi ikke ville nølt å bruke som musikkenhet i stedet for en dedikert CD-spiller. Det finnes nok noen ekstremt kresne audiofile som er uenige, men for de fleste av oss er dette meget bra saker.

Konklusjon
Dette er en ekstremt god spiller. Hadde det ikke vært for at den ikke støtter profil 2.0 hadde vi ikke vært i tvil om at dette er den beste i hele testen. Nå får du med deg alt ekstramateriale som platene inneholder med unntak av det som befinner seg online, og det er ikke mye å snakke om foreløpig. Er ikke dette viktig for deg har du en spiller av meget høy kvalitet. Derfor ender også denne spilleren med terningkast 6.

Internett: www.pioneer.no
Pris: Fra 4 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen