TEST: Test av Blu-ray: Philips BDP7200
Test

Test av Blu-ray: Philips BDP7200

Testresultater

Philips BDP7200

Positive ting God bildekvalitet på Blu-ray
Negative ting Mangler analog HD-lyd, ikke profil 2.00

Testresultater

Philips BDP7200

Positive ting God bildekvalitet på Blu-ray
Negative ting Mangler analog HD-lyd, ikke profil 2.00
Philips er blant merkene alle husker, enten det gjelder lyd, bilde eller kjøkkenmaskiner. Selskapet er selvsagt også til stede i Blu-ray markedet, men har vært noe tilbakeholdne i forhold til mange andre produsenter. Nå ser det imidlertid ut til at selskapet har fått opp farten og dette er tredje generasjon Blu-ray-spiller fra Philips.

Skal du bedømme denne Philips-spilleren må du se den i sammenheng med de andre produktene innen lyd og bilde fra selskapet. Designet er laget slik at det står i stil til blant annet TV-er og lydanlegg fra Philips. Ikke noen dum ide dette og designet er ikke så spesielt at det er noe problem å sette det sammen med andres produkter. Den kunne allikevel med fordel vært noe mindre.

Fjernkontrollen er svært elegant, og sammenliknet med Panasonic gir den utseendemessig et langt bedre førsteinntrykk. På samme måte som Panasonic mangler også denne fjernkontrollen lys i tasten og dette trekker noe ned.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Oppsett med mer
Dette er en av spillerne som ikke støtter Profil 2.0. Den forholder seg til 1.1 og lar seg ikke oppgradere. Den har med andre ord heller ikke tilknytning for ethernet. I praksis betyr dette at du kan utnytte Bonusview-funksjonene på en Blu-ray-film, men du kan ikke dra nytte av funksjonaliteten i BD-live.

Vi skulle gjerne sette at den hadde norske menyer, men her må du klarer deg med enten svenske eller engelske. Selve oppsettet er meget enkelt og helt uproblematisk. En hurtigoppsettsmeny leder deg raskt og elegant gjennom hele oppsettet uten at du trenger å ta stilling til spesielt avanserte valgmuligheter. Disse kan du komme til hvis du trenger dem og foretrekker å kunne gjøre mest mulig manuelt. Sammenliknet med Panasonic har den imidlertid kun begrensede muligheter for å gjøre avanserte justering.

Oppstart av selve spilleren er slett ikke så ille. Det tar tid, men den skiller seg ikke nevneverdig fra de andre spillerne. For å få satt i gang selve avspillingen av film kunne den med fordel vært noe raskere.

Spilleren har som sant ingen nettilknytning, men bortsett fra det finner du mange av de vanlige utgangene. Den har ikke 7.1 analog lydutgang slik Panasonic har i sin spiller. Her må du nøye deg med 5.1 og dermed er du låst til Dolby Digital eller DTS uten HD-oppløsning på denne tilkoblingen. Nå vil vel de aller fleste benytte HDMI-utgangen, og da er både Dolby True HD og DTS-HD alternativer du kan velge mellom. I tillegg til dette har den komponent og kompositt-tilkobling. Du finner også optisk lydutgang i tillegg til koaksial. Den har ingen muligheter for verken USB-tilkolbing eller minnekortleser, noe som er litt trist.

Bildekvalitet
Her er det ikke så mye å usette så lenge du kjører Blu-ray i 1080p. Vi ser noen tilløp til etterslep i enkelte sekvenser, men både når det gjelder fargehåndtering og skarphet kommer den godt ut.

Avspilling av standard DVD-filmer er meget bra. På dette området klarer denne Philips-spilleren seg langt over gjennomsnittet og for deg med en stor DVD-samling er dette slett ikke noe dårlig valg. Bildet kan bli en anelse dust, men ikke noe som er plagsomt. Panasonic ligger nok et lite hakk over, men det er ikke mye det er snakk om.

Lydkvalitet
Denne spilleren vil du ikke ha koblet opp via tokanals analog lyd. Dette låter slett ikke spesielt bra. Her vil du komme langt bedre ut hvis du benytter HDMI-utgangen via forsterker eller receiver og la disse håndtere lydprosesseringen. Da blir opplevelsen langt bedre.

Konklusjon
Har du Philips fra før av er dette et fornuftig valg. Med en pris omtrent på samme nivå som Panasonic, rundt 3 500 kroner, må du imidlertid sette form over innhold. Philips mangler profil 2.0 og dermed BD-live og i tillegg har den heller ikke 7.1 analoge lydutganger. Er du ikke avhengig av denne typen funksjonalitet og bare skal benytte HDMI-utgangen er dette likevel ikke noe dårlig valg.

Internett: www.philips.no
Pris: Fra 3.500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen