TEST: Test av Blu-ray: Panasonic DMP-BD55
Test

Test av Blu-ray: Panasonic DMP-BD55

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Panasonic DMP-BD55

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Mangler lys i fjernkontrollen0

Testresultater

Panasonic DMP-BD55

Positive ting Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Negative ting Mangler lys i fjernkontrollen0
Panasonic har flere modeller innenfor Blu-ray-segmentet og dette er storebroren i serien. Utseendemessig er det en elegant spiller som ikke tar særlig stor plass. For den som kjenner Panasonics design er den lett gjenkjennelig og mer eller mindre helt lik lillebroren DMP-BD35.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Ikke bare lekkert
Selv om vi synes spilleren er en svært lekker enhet, er ikke fjernkontrollen like innovativ. Denne er i beste fall gammeldags i designet. Sammenliknet med flere av de andre er den ikke noen skjønnhet.

En av de funksjonene vi gjerne skulle sett at den hadde var bakbelysning slik at du kan se knappene i et mørkt rom. Dette er en nyttig funksjon for dem som har en hjemmekino der lyset er sterkt dempet. På den positive siden er tastene store og godt merket.

Mange mulligheter
Spilleren kjører Profil 2.0 og den støtter BD-live. Den har også en egen kortleser for SD-minnekort. For dem som ennå ikke har skaffet seg en receiver med HDMI-innganger, er spilleren utstyrt med 7.1 analog lydutgang. Dette er en fordel for de som har litt eldre receivere og sikrer at dette er en spiller som rent tilkoblingsmessig passer for de fleste.

Minnekortleseren som vi nevnte tidligere støtter JPG-bilder slik at du kan se dem direkte på TV-en din, samt at den også støtter HD-video. Video må ha formatet AVCHD og du får det presentert i 1920 x 1080 på skjermen.

I tillegg til de utgangene vi allerede har nevnt er den selvfølgelig utstyrt med HDMI-tilkobling samt optisk og koaksial lydutgang. Du finner også komponent for og kompositt for bilde.
Spilleren er omtrend på gjennomsnittet i oppstartstid og det tar rundt 30 sekunder å få den klar for bruk. Også oppsart av selve filmen som settes inn er i det øvre sjiktet i denne testen.

Bildekvalitet
Denne spilleren gir på lik linje med de andre spillerne i testen er fenomenal kvalitet så lenge den kjører film i 1080p via HDMI. Dette er en fryd å se på og skarphet og fargedybde er meget godt definert.

For deg som liker å justere kan du kose deg med å justere på stort sett alle de områdene du er vant til fra en TV. Her kan du justere kontrast, lysstyrke og farger. Man kan også gjøre justeringer både når det gjelder bildeskarphet og hvis man ønsker å endre på støyreduksjonen.

Vi tester også disse spillerne med vanlige DVD-filmer. Her er Panasonic i det desiderte tetsjiktet i denne testen. I og med at du kan gjøre såpass mange justeringer direkte i spilleren kan du få avspilling av DVD på et nivå som er meget høyt. Kvaliteten på forhåndsinnstilt avspilling er meget godt og de fleste trenger ikke gjøre noe som helst. For dem som ønsker å justere ting pinlig riktig er dette meget nyttig når det kommer til DVD-avspilling.

Lydkvalitet
Dette er et meget viktig element ved denne typen spillere. Lyden på en Blu-ray-plate er normalt ekstremt god og da trenger man en spiller som kan formidle dette. Her er resultatet meget godt både via de analoge utgangene og ikke minst for HDMI.

Vi er vel av den formening at Sony kanskje ligger hakket over på ren musikkavspilling, men her er det ikke mye forskjell å snakke om.

Konklusjon
Dette er en meget god spiller. Den er blant de desidert beste i denne testen, og selv om vi har noen merknader når det gjelder fjernkontrollen er det ikke mye å utsett på kvaliteten du får for pengene. Vi skulle gjerne sett at menyer også ble servert på norsk.

Prismessig starter den rundt 3 500 kroner på nettet så her får du mye for pengene.

Internett: www.panasonic.no
Pris: Fra 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen