Test

Test av Billionton 100Base-TX

Nettverkskort er etter vår mening et must på alle bærbare PC-er. Vi vil faktisk råde alle til å unngå kjøp av bærbare PC-er uten nettverkskort. Det skal ikke mye til for å se behovet for å kunne knytte maskinen sin til et nettverk. Mange har kanskje en stasjonær PC-er på jobb eller hjemme som de kunne tenke seg å koble mot sin bærbare i et nettverk. Det er f.eks. fint å kunne flytte på filer som man har på den ene maskinen og over til den andre. Men nettverk er ikke bare aktuelt når det gjelder flytting av data. Enkelte vil kanskje bruke PC-en til å kunne spille mot andre over Internett eller mot venner i et lokalt nettverk. Nettverk har i den senere tid blitt mer og mer vanlig. Og med utbyggingen av bredbånd rundt om i landet, minkes ikke behovet heller.

Man må ikke kjøpe et nettverkskort, enkelte har muligheten til å kjøpe en dokkingstasjon/portreplikator hvor nettverkskort er integrert. Men på en annen side er det er litt tungvint å dra med seg en portreplikator rundt omkring hver gang man har tenkt å dra med seg PC-en. En bærbar PC vil også da miste mye av sin "frihet" hvis den er for avhengi av en dokkingstasjon/portreplikator for å kunne fungere som en helhetlig maskin. Å gå til innkjøp av et nettverkskort blir da den eneste løsningen for de aller fleste.

Nettverkskort kommer i tre "varianter"; USB, PCMCIA og FireWire. Sist nevnte port, er ikke så veldig utbredt på de fleste bærbare PC-er ennå. For de fleste som har tenkt å kjøpe et nettverkskort, er PCMCIA-baserte nettverkskort nok det mest naturlige alternativet, sammen med USB-baserte nettverkskort. Som du sikkert ser, har en bærbar PC uten et integrert nettverkskort en stor ulempe dersom man trenger å kjøpe et PCMCIA-basert nettverkskort. Man blir altså nødt til å oppta en PCMCIA-slot, noe som kan skape trøbbel dersom en benytter andre enheter slik at begge PCMCIA-sporene er opptatt.

Vår testkort er som du sikkert har lagt merke til er et 32bits PCMCIA-basert nettverkskort fra den taiwanske produsenten Billionton. Nettverksbrikken som sitter i kortet er et Realtek 8139C-brikke, som må sies å være et helt akseptabel brikke egentlig. Siden dette kortet er et 32bits PCMCIA kort er det ikke sikkert at bærbare PC-er som ikke har 32bits PCMCIA buss klarer å få dette nettverkskortet til å fungere. Fordelen med 32bits nettverkskort skal ifølge produsenten gi mye større båndbredde, høyere ytelse og et mer stabilt nettverkskort.

Takk til

for utlån av produktet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen