TEST: Test av Asus Eee PC 1000H
Test

Test av Asus Eee PC 1000H

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Asus Eee PC 1000H

Positive ting Godt tastatur, god skjerm, Bluetooth, batterilevetid
Negative ting Noe tung0

Testresultater

Asus Eee PC 1000H

Positive ting Godt tastatur, god skjerm, Bluetooth, batterilevetid
Negative ting Noe tung0
Asus har et helt kobbel med maskiner i denne formfaktoren. Vi har imidlertid valgt å ta med 1000H i og med at denne modellen er blant de beste som selskapet tilbyr.

Denne maskinen har en skjerm på 10,1 tommer og vi må vel innrømme at vi foretrekker denne varianten fremfor de maskinene med 8.9 tommers skjerm. Selv om litt over én tomme ikke høres så mye ut så er det en vesentlig størrelse i en slik liten enhet. Det får bli opp til den enkelte å vurdere dette i og med at den blir litt større og vekten øker med rundt 400g i forhold til for eksempel Acer. Etter vår mening er det verdt det. Noe av denne vekten skyldes nok også at den leveres med et 6 cellers batteri som standard.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Oppløsningen på skjermen er den samme som de mindre variantene, men Asus har valgt en matt skjermløsning som etter vår mening er overlegent de som velger den glansede løsningen. Det er rett og slett mer brukervennlig og robust særlig i sollys.

I normalt bruk er dette en meget god maskin. Tastaturet er naturlig noe større enn hos maskinene med 8.9-tommers skjerm. Dette er også en fordel. Vi med litt voksne fingre vil nok finne dette tastaturet langt enklere å manøvrere enn de mindre variantene. Er du blant dem som benytter "touch" når du skriver vil du fort finne ut at dette er enklere på denne maskinen.

I motsetning til hos Acer er pekeplaten på Asus 1000H en bedre løsning med knappene lagt i underkant. Denne kunne kanskje vært litt mer følsom, men det er småplukk.

Innhold
Trådløst nettverk er selvfølgelig på plass og 1000H er i tillegg til de vante b/g variantene også utstyrt med støtte for n-varianten. Denne vil gi en høyere hastighet så sant tilkoblingspunktet ditt også støtter dette. I tillegg er denne maskinen også utstyrt med Bluetooth, noe som er en stor fordel.

Når vi måler batterilevetiden på denne maskinen er det viktig å huske på at den har et 6 cellers batteri og dermed nødvendigvis kommer bedre ut enn dem med bare tre. Det er et vektspørsmål, men det er vel verdt det når vi ser på økningen man får. Med normal bruk av forskjellige applikasjoner og litt lyd og bitte litt video ender den opp med en batterilevetid på i overkant av 5 timer og det er svært bra.

Tilkoblingsmessig er dette også en maskin med gode forutsetninger. Med kortleser og tre USB-tilkoblinger har du det meste av det du trenger. Harddisken er på 160 gigabyte så du går neppe tom for lagringsplass med det første. Minnet er helt standard med 1 gigabyte og du har også et videokamera for videosamtaler.

Den er merkbart raskere enn blant annet Acer ved litt heftig bruk av Works og Office, men det skal ganske saftig med data til før forskjellen er merkbar. I normalbruk merker du lite til dette. Også denne maskinen kjører Windows XP.

Konklusjon
Oppsummert er dette en meget god maskin. Med det store batteriet er det et spørsmål hvor mye den egentlig skiller seg fra en normal bærbar rent vektmessig. Prisen er også i ferd med å dra seg mot en normal bærbar. Likevel en av de desidert beste i denne testen.


Internett: www.asus.no
Pris: Ca. 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen