Test

Test av Apple Airport 2.0

Ettersom datamaskinbestanden i de tusen hjem øker, fører dette en ulempe med seg; Mer kabling i huset. Å trekke kabler er både dyrt, stygt og svært så upraktisk. Derfor retter stadig flere blikket mot trådløs nettverk.

Trådløs nettverk er ikke en så dyr investering lenger. Teknologien (IEEE 802.11b) har en rekke fordeler overfor standard nettverk som er avhengig av kabler. Den eneste ulempen med trådløs nettverk er vel ytelsen. Men en ny standard under navnet IEEE 802.11a kommer snart. Denne standarden vil da øke ytelsen fra dagens 11Mbps til 54Mbps. Men foreløpig må vi greie oss med 11Mbps og det skal egentlig holde lenge for de fleste som har tenkt til å benytte å dele en Internett forbindelse med flere i ett nettverk. De aller færreste har raskere Internett oppkobling enn 10Mbps. Vanligvis ligger hastigheten mellom ca 400Kbps til 2-3Mbps.

Apple kom på banen med sitt Airport produkt for to år siden. Da fikk vi se nesten det samme produktet som vi ser i dag minus støtte for AOL (ikke at det er så interessant for oss her i Norge kanskje), 128bits kryptering og støtte for opptil 50 brukere.

Med Apple Airport 2.0 har Apple oppgradert funksjonaliteten rundt produktet og gjort den svært så brukervennelig. La oss ta en nærmere titt på den for å se om den er noe for deg.

Takk til

for utlån av produktet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen