TEST: Test av Altibox Filmleie
Test

Test av Altibox Filmleie

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Altibox Filmleie

Positive ting Inkluderer filmtrailere, fornuftig pris, visuelt brukergrensesnitt
Negative ting Treg dekoder, skuffende fjernkontroll, lite utvalg0
En av de TV-aktørene som har vært lengst på banen med filmleie via dekoderen er utvilsomt Altibox. Lyse-konsernet har utviklet fibertjenesten som kan bestilles via en rekke samarbeidspartnere innenfor kraft- og fiberbransjen. Med ekstrem båndbredde har Altibox enorme muligheter til å gi brukerne et imponerende TV-tilbud.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
- Test av Altibox Filmleie

Utvalg
Det gjør de da også, selv om Altibox har langt fra det beste filmutvalget blant de fire aktørene vi har testet. I videobutikken til Altibox er det 450 filmer, i stort sett de samme kategoriene som hos de andre aktørene. Totalutvalget er uansett langt mindre enn det blant annet Get kan tilby.

Når det gjelder premierefilmer er situasjonen den samme. En sammenligning av de nye filmene hos Altibox og det som har dukket opp i videobutikken de siste ukene viser at det er langt igjen før det digitale tilbudet er bra nok. Selskapet skryter riktignok av at de har filmer fra flere aktører på vei inn i utvalget, men det hjelper lite per i dag.

Det er heller ingen HD-film i utvalget. Med tanke på at Altibox har drevet med dette i lang tid er det faktisk ganske overraskende at utvalget ikke er bedre. Du finner alltids en film eller to du har lyst til å se, men når vi bare ser på utvalget er det vanskelig å argumentere for at Altibox sin tjeneste skal kunne konkurrere ut den videobutikken på hjørnet.Pris
Altibox har imidlertid en av de beste prismodellene i testen. Her er det to prisnivåer, 39 kroner og 49 kroner. De nyeste og mest interessante filmene ligger selvsagt på 49 kroner, mens det langt større utvalget av litt eldre filmer koster 39 kroner.

For det første er prisene isolert sett konkurransedyktige med de andre aktørene og de fysiske videobutikkene. Kanskje vel så viktig er det at Altibox gjør det enkelt for brukerne. Med to prisnivåer er det lett å forutse kostnader på film. Blant annet Get har et langt høyere og uoversiktlig prisbilde.

Brukervennlighet
Altibox imponerer også når det kommer til brukergrensesnittet. Nå har da også Altibox foredlet dette produktet i lang tid, og det viser seg. Informasjonen som vises, både på den vanlige portalen og på filmleietjenesten er kanskje det beste blant de fire aktørene vi har testet.

De har også det visuelle grensesnittet som vi har ønsket hos andre, med navigering gjennom filmcovere. Dette er langt mer fornuftig enn å bare vise frem filmtitler. Litt av problemet er imidlertid at dekoderen til Altibox er altfor treg. Vi blir kontinuerlig sittende å vente på at dekoderen skal hente igjen trykkene på fjernkontrollen. Dette er selvsagt et stort irritasjonsmoment.

Det mangler også litt på fjernkontrollen, som for øvrig er den desidert stiligste blant de fire aktørene. Vi savner et par knapper. En som sender oss direkte til filmleie og en som alltid tar deg ett steg tilbake.
Altibox skal derimot ha stor skryt for at de har lagt inn filmtrailere til filmene du kan leie. Dette bør alle aktørene ha. Vi er imidlertid litt overrasket over at filmene ikke inkluderer informasjon om skuespillere. Dette bør også kunne forventes.

Konklusjon
Altibox tilbyr i prinsippet en veldig god filmleietjeneste. Den har mange av de elementene som gjør tjenesten til et godt alternativ til videobutikken. De skal ha skryt for prisleiet, filmtrailerne og det visuelle brukergrensesnittet.
De har heller ikke de sjenerende problemene som gjorde NextTV nær ubrukelig. Derimot er den trege dekoderen, den litt skuffende fjernkontrollen og det dårlige utvalget et problem.

Altibox har en god basis for sin tjeneste. Vi mener noe av det viktigste er filmutvalget, og det er her Altibox har størst forbedringspotensial. Med litt fokus på utvalg vil nemlig tjenesten fremstå lang bedre.


Internett: www.altibox.no
Pris: 39 – 49 kroner

Bildeeksempler


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen