TEST: Test av Acer Aspire One A150
Test

Test av Acer Aspire One A150

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Acer Aspire One A150

Positive ting Liten og lett. Bra tastatur
Negative ting Ikke Bluetooth, noe svak batterilevetid0

Testresultater

Acer Aspire One A150

Positive ting Liten og lett. Bra tastatur
Negative ting Ikke Bluetooth, noe svak batterilevetid0
Dette er en maskin som kommer med en 8,9 tommers skjerm. Den har en oppløsning på 1024 x 600 punkter og veier én kilo. Dette er en maskin som har vært på markedet en stund og det er flere av de nye i testen som kommer bedre ut enn denne.

Det skal sies at dette er en billig maskin. Den er ekstremt lett og skjermen er god. Det er imidlertid et punkt når det gjelder skjermen som vi ikke liker og det er at den er glanset. Det ser pent ut, men i praktisk bruk er det ikke noe å trakte etter. Problemet er at det fungerer som et speil når det kommer mye lys til og det er rett og slett ingen god ide for en maskin som nok også vil brukes en del ute.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Som vi har nevnt tidligere er tastaturet en svært viktig del av en slik maskin. Her kommer Acer helt greit ut. Tastaturet fungerer greit i daglig bruk, men også her krever det en del tilvenning. Det har den forøvrig til felles med alle maskinene i testen. Den er utstyrt med pekeplate som sitter i underkant av tastaturet. Denne fungerer også helt greit, men vi skulle gjerne sett at knappene ikke var stilt i sidekantene av pekeplaten, men under. Når knappen sitter under blir bruken etter vår mening noe mer naturlig.

Innhold
Maskinen leveres med 1 gigabyte internminne og en harddisk på 120 gigabyte. Minnet kan utvides til 1,5 gigabyte noe som kanskje øker ytelsen litt, men det får være opp til den enkelte å teste. Den har selvfølgelig trådløst nett og dette er i b/g varianten. Det vi savner er støtte for Bluetooth som ville gjort kommunikasjon med mobiltelefon mye enklere. Det finnes modeller av denne maskinen som kan leveres med integrert 3G, men da øker prisen vesentlig.

I praktisk bruk er dette en maskin som fungerer til sitt bruk. Den er lett og grei å frakte med seg også ikke minst gjør den jobben. Aspire One A150 blir levert med Windows XP Home, men du kan også få den levert med Linpus Linux Lite hvis du skulle ønske det. Vi testet den hovedsakelig med Microsoft Works for å se hvordan den fungerte i daglig bruk, men vi kjørte også Office 2007 som er et langt tyngre program. Vår erfaring er at Acer kjører begge disse kontorpakkene uten problemer.

Der det etter vår mening skorter mest, er når det kommer til batterilevetiden. Riktignok kan du få den levert med ekstrabatteri, men det 3 cellers-batteriet vi fikk den levert med imponerte ikke. Ved helt standard bruk ente vi opp med en levetid som strakk seg opp mot 2 timer og 20 minutter. Dette skulle vi gjerne sett at var noe bedre. Maskinen kunne også med fordel vært noe mer stillegående.

Vi liker også at maskinen har integrert kortleser og integrert videokamera. den har også tre USB 2.0 porter og det kommer fort godt med.

Konklusjon
Dette er en maskin som ikke når helt opp i toppen i denne testen. Likevel er det en billig maskin og er du ute etter en kombinasjon der prisen teller mye er den definitivt verdt en nærmere kikk.

Internett: www.acer.no
Pris: Ca. 3 000 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen