TEST: Test av åtte Blu-ray-spillere
Test

Test av åtte Blu-ray-spillere

Testresultater

Testresultater

Stadig flere av oss går til innkjøp av ny flatskjerm, og disse skjermene har mulighet for å vise HD, og de fleste Full HD. Kvaliteten på disse bildene er til å ta og føle på, og for at du skal kunne få utnyttet hva skjermen din klarer å prestere, er en Blu-ray-spiller en mulig løsning.

I dagens marked finnes det utallige varianter av Blu-ray-spillere, og de gir det som nevnt mulighet til å se for eksempel se James Bond med en helt ny kvalitet. I tillegg til å gi deg filmer med knivskarp kvalitet både på bilde og lyd, kan desto flere spillere håndtere BD-Live. Denne funksjonen gjør det mulig å laste ned ekstra materiell fra filmen du ser på, som ikke fikk plass på selve plata, via internett. Foruten dette er det også flere spiller som kan brukes til å se YouTube-snutter, benytte minnekortleser til å se ferie bilder for å nevne noe.

Under har vi samlet sammen åtte tester av Blu-ray-spillere, og kanskje kan du finne din kommende Blu-ray-spiller blant disse. Klikk på linken for å lese hele testen av spilleren.

Panasonic DMP-BD80 – Nesten perfekt


Panasonic lykkes virkelig med å lage en Blu-ray-spiller som inneholder det meste av tilkoblinger. Men det mest imponerende med denne spilleren er bildekvaliteten. Spilleren presenterer deg en ekstrem skarphet, med en god fargedybde. Den har funksjoner som for eksempel Viera Cast, som gir deg mulighet til å benytte internett til blant annet å se snutter fra YouTube. Lyden i spilleren er også blant de bedre, og har 7.1 analog ut for de som savnet dette på DMP-BD60.

Denne spilleren er ikke langt unna komplett, men allikevel er det ting som kunne vært tilføyd. Spilleren har ikke noe innebygget minne for BD-Live, slik at du må benytte minnekortleseren til dette. Den har heller ikke støtte for Wlan. Spilleren bruker også litt lang tid på å lese av Blu-ray.

Karakter: 5
Positivt: Meget bra lyd- og bildekvalitet, Viera Cast, BD-Live, 7.1 analog ut
Negativt: Ikke støtte for Wlan. ikke innebygget minne for BD-Live, noe treg avlesning av Blu-ray.
Pris: Rundt 2 500 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Panasonic DMP-BD80.)

Klikk her for å lese hele testen av Panasonic DMP-BD80

LG D390LGs D390 er et godt kjøp og til en nokså rimelig penge får du en spiller som er spekket med muligheter. Med spilleren koblet til nett kan du enkelt vise bilder, filmer og musikk som du har liggende på din PC i samme nettverk, eller se YouTube via internett. Foruten dette kan du også benytte deg av BD-live-funksjoner. Bilde- og lydkvaliteten på spilleren er god, og tilbyr god skarphet med lite støy.

Spilleren er generelt godt gjennomført, men fjernkontrollen holder ikke helt samme nivå. Den er god å holde i, men er litt treg i responsen og er litt kjedelig. Når vi prøvde YouTube-funksjonen fikk vi flere ganger feil på tilkoblingen, men fikk filmene i gang om vi trykket en eller flere ganger på samme link.

Alt i alt får du en veldig god allround spiller med BD390. Den er spekket med tilleggsfunksjoner, og byr i tillegg på god kvalitet på både bilde og lyd.

Karakter: 5
Positivt: Bra bilde og lyd, mange bruksområder, pris, WiFi
Negativt: Dårlig fjernkontroll, starter ikke alltid YouTube-snutter
Pris: Rundt 2 500 kroner. (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på LG D390.)

Klikk her for å lese hele testen av LG D390.


Sony BDP-S360 – Økonomimesteren
Denne spilleren er sett i forhold til pris en meget god Blu-ray-spiller. Både bilde og lyd leveres i høy standard med forbedrede farger, gode menyer og en helt grei fjernkontroll. Spilleren har en nokså rask avlesning av plater, og har de tilkoblingene de fleste måtte trenge.

Av svakheter er det blant annet ikke støtte for trådløst overføring fra for eksempel PC, og du kan heller ikke se bilder eller film via USB-tilkoblingen bak på spilleren, som er kun beregnet som lagring for BD-live-materiell. Er du ute etter en spiller med både trådløst og DLNA-støtte, må du vente på at storebror BDP-S560 når markedet. Spilleren er noe dus i bildet på DVD-avspilling. Mangler 7.1 analogutgang.

Karakter: 5
Positivt: Meget bra bilde og lyd, enkle menyer, prisen
Negativt: Mangler trådløs, ikke 7.1 analogutgang, DLNA-støtte
Pris: Rundt 1 700 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Sony BDP-S360.)

Klikk her for å lese hele testen av Sony BDP-S360.

Panasonic DMP-BD60Er du ute etter en spiller som ikke skal koste mye, men virkelig skal gi deg valuta for pengene, er DMP-BD60 virkelig en anbefaling. Spilleren gir deg både meget god bildekvalitet, men også lyden står i stil til bildet. Om du ønsker å se litt videosnutter fra for eksempel YouTube, gir Viera Cast deg muligheten til dette. Spilleren har også minnekortleser og USB-tilkobling i front, slik at du kan koble til forskjellige medier og se bilder eller film, samt spille av musikk.

Det er ikke mye svakheter ved denne spilleren, men det allikevel noen ting som etter vår mening trekker den ned fra toppkarakter. Spilleren har blant annet ikke har innebygget minne for BD-live, samt at den ikke har WiFi, eller støtte for dette. For noen vil også en analog 7.1 lydutgang også være et must.

Karakter: 5
Positivt: Meget bra lyd og bildekvalitet, Viera Cast, BD-live, Pris
Negativt: Ikke WiFi støtte, ikke internminne, mangler analog 7.1 utgang.
Pris: Rundt 1 600 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Panasonic DMP-BD60.)

Klikk her for å lese hele testen av Panasonic DMP-BD60.

Sony BDP-S760


Sonys nye modell er et godt alternativ for deg som søker en spiller med en litt høyere prisklasse, men som allikevel ikke gjør for store kutt i lommeboka di. BDP-S760 gir meget bra detaljskarphet, med gode farger. Spilleren leveres også fyldig og presis lyd, med rikelig med tilkoblingsmuligheter. Menyen stammer bra PS3, og er etter vår mening lett og logisk å bruke. Fjernkontrollen er god å holde i, med mulighet for å belyse enkelte taster.

Som nevnt er det nokså snevert med tilleggsfinesser på denne spilleren. Den har ingen mulighet for å for eksempel kobles opp i mot YouTube. Utseendemessig er spiller flott å se på, men er allikevel laget i plastikk, og gir også denne følelsen. Skal du benytte deg av filmer med BD-live-innhold må du koble til en minnepenn bak på spilleren, for det er ikke innebygget.

Alt i alt er dette en knakende bra spiller for deg som ikke trenger eller benytter deg av ekstra finesser. BDP-S760 byr på meget bra bilde- og lydkvalitet. Dog er spilleren litt plastikk, men betyr kanskje ikke så mye for de fleste når den først er trygt plassert i stereobenken.

Karakter: 5
Positivt: Meget bra lyd- og bildekvalitet, lys i fjernkontrollen, enkel å bruke, Wifi.
Negativt: Lite ekstrafinesser, ikke innebygget minne, noe plastikk.
Pris: Rundt 4 000 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Sony BLD-S760).

Les hele testen av Sony BDP-S760 her.

Sony BDP-S560 - Gjennomført med trådløst nettSonys nye Blu-ray-spiller BDP-S560 er gjennomført og har generelt høy bildekvalitet med gode farger. Menyen på spilleren er hentet fra PS3 og er både logisk bygd opp, samt enkel å navigere i. Spilleren er nokså rask til å lese av plater, og har godt med tilkoblinger. Deriblant mulighet for å koble spilleren til internett via WiFi.

Selv om denne spilleren har mulighet til å kobles til internett og lokale nettverk via enten kabel eller WiFi, støtter den ikke alle formater. Du kan kun streame bilder på denne modellen. Skal du benytte deg av BD-live-funksjoner trenger du eksternt minne, som for eksempel en minnepenn på minimum 1 GB.

Alt i alt gir denne spilleren deg mye for pengene. Både bildet og lyden er god, og i tillegg den enkel å bruke. Spilleren har det meste du måtte trenge av tilkoblinger, og har en nokså hyggelig pris.

Karakter: 5
Positivt: Bra bilde- og lydkvalitet, enkel i bruk, tilkoblinger og WiFi.
Negativt:Kan kun streame bilder, ikke 7.1-analog mulighet, ikke internt minne til BD-Live.
Pris: Rundt 2 500 kroner. (Sjekk Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Sony BDP-S560)

Klikk her for å lese hele testen av Sony BDP-S560.


Samsung BD-P4600 – Design Blu-rayDette er spilleren for deg som for eksempel har en Samsung flatskjerm med Crystal-designet hengende på veggen, eller vurderer å henge opp en ny LED-LCD-skjerm. BD-P4600 er først og fremst mest og best egnet for å henges på veggen, selv om det også medfølger fot i esken. Rent estetisk legger den ingen skam på flatskjermen din og den leverer gode bilder og lyd. Har du interesse av å bruke spilleren din som en fremviser av video-, musikk- og bildemateriellet du har på PC-en din, gjør BD-P4600 denne jobben for deg.

Når det er sagt har denne spilleren også noen negative sider, deriblant støy. Den bråker ikke uutholdelig, men har en nokså markant viftestøy, som ikke faller i smak hos de som verdsetter en helt stillegående spiller. En annen ting er at når du benytter skjermen med fot, er det lille displayet som blant annet viser tid, ikke lett å se fra sofaen, om du ikke plasserer spilleren nokså lavt. Menyene er også noe trege. Det er også litt komplisert å sette opp nettverk og streaming av filmer, musikk og bilder.

Karakter: 4
Positivt: Flott design, kan henges på vegg, bra bilde på Blu-ray og rask oppstart.
Negativt: Litt støyende, litt lite tilkoblinger, må ha dongel for å benytte Wifi.
Pris:  Rundt 2 300 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Samsung BD-P4600.)

Klikk her for å lese hele testen av Samsung BD-P4600


Panasonic DMP-B15 – Blu-ray på fartaSpilleren fungerer godt som en ”vanlige” Blu-ray-spiller i hjemmet, så vel som en trofast kompanjong på reisefot. Bildet er godt, og den har støtte for det meste av formater, være seg film, bilder eller lyd. Det er enkelt å koble denne til internett, for å videre benytte for eksempel YouTube til å se på filmsnutter. Bilde og lydmessig er spilleren på høyde med flere vanlige Blu-ray-spillere. Det er enkelt å feste og løsne spilleren fra holderen til bilen.

Denne spilleren er først og fremt ment til å benyttes som et bærbart produkt, og på denne måten har den en del svakheter. Selve skjermen, som er 1024 x 600 punkter gir deg ingen stor forskjell i opplevelsen når du ser Blu-ray kontra en DVD. Batteritiden er for lav, med kun 2,5 timers avspillingstid, noe som kan ikke er nok på lengre flyturer etter vår mening. Festesystemet for bil som medfølger fungerer godt når det først er på plass, men er knotete å få montert. Reimene som skal forhindre at spilleren skal vipe når du kjører, er plassert slik at de dekker for kovret der du skal legge inn film. Prisen på denne spilleren er også høy.

Karakter: 4
Positivt: Bra lyd og bilde, medfølger feste og lader til bil.
Negativt: Prisen, for lav oppløsning på skjermen, lav batteritid, knotete festeanordning i bil
Pris: Rundt 6 000 kroner (Sjekk Prissøk for oppdaterte priser på Panasonic DMP-B15.)

Klikk her for å lese hele testen av Panasonic DMP-B15.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen