Test av 13 HDD DVD-opptakere

Forbrukerrapporten har testet 13 forskjellige HDD DVD-opptakere.

Her er det tett i teten, men også klart hvilke opptakere du ikke bør satse på.

Storstilt test
Forbrukerrapporten gir jevnlig store tester av nye produkter. Denne gangen har de testet hardiskopptakere med DVD. Her er det tett i toppen, men også stort skille mellom de dårligste og de beste.

Harddiskopptakerne er testet ut fra billedgjengivelse, mulighet til å takle dårlige DVD-plater, bakgrunnsstøy og brukervennlighet. Ikke minst har de vurdert priser i norske butikker.

Om du planlegger å kjøpe deg ny HDD DVD-opptaker kan det være lurt å sjekke denne listen. Ingen av opptakerne i testen blir rangert som "veldig bra", men mange kom opp til "bra". Her bringer vi de tre beste ifølge Forbrukerrapporten:

Panasonic DMR-EH57
Panasonic DMR-EH57 er testens vinner. Den er både bra og kommer til en gunstig pris. Ifølge rapporten ligger prisen på 3000 kroner i norske butikker. Spilleren kommer med 160GB, kommer med HDMI-utgang, er stillegående og kommer med elektronisk programguide.


På den dårlige siden sliter den noe med å spille av slitte plater og brukervennligheten har rapporten anslått til å ligge på 3.5 poeng av 5 mulige. Alt i alt får denne spilleren 73 poeng av 100 mulige av Forbrukerrapporten.

Panasonic DMR-EH67
Storebroren til Panasonic DMR-EH57 kommer på en knapp andreplass med 72 poeng. Denne er nesten lik vinneren men koster 800 kroner mer, men så er den da også utstyrt med 250GB og minnekortleser.


Lik vinneren er den stillegående og gir bra bilde, men også denne sliter noe med slitte plater. Den tekniske ytelsen ligger derimot også hakket lavere enn hos vinneren ifølge Forbrukerrapporten.

Sony RDR-HX750
Sony RDR-HX750 kommer på tredje plass i testen med 67 poeng. Denne opptakeren har 160GB og kobles til flatskjerm via HDMI-kabel. I tillegg har den USB-tilkobling for å koble til eksterne lagringsenheter. Spilleren gir derimot ikke like bra bilde som vinneren.

Spesielt gir den dårlig korrigering ved avspilling av gamle DVD-plater ifølge rapporten. På den positive siden ligger prisen på 2800.


Alt i alt en bra spiller, men når ikke opp til toppen.

Alle disse tre spillerne er rangert som bra i Forbrukerrapportens test. Du skal altså kunne kjøpe disse uten fare for å bli skuffet. Andre spillere bør du derimot holde deg langt unna.

Packard Bell Multi Recorder
Packard Bell Multi Recorder er en av testens billigste, men samtidig dårligste og får ikke mer enn 53 poeng. Spilleren kommer med 160GB men har gjennomgående dårlig billedkvalitet.

Spilleren har dessuten ikke elektronisk programguide og heller ikke mulighet for HDMI-tilkobling. Dette er litt for dårlig i 2008. Spilleren kommer med USB-inngang, men det hjelper lite når både brukervennlighet og teknisk ytelse blir satt til under middels. Her kan du trygt heller spare pengene.

Hele forbrukerrapportens test kan du lese her.

Les også:
Luksus-HD-PVR for bakkenettet
.
7 tester: Kremen av HDD/DVD-opptakere
.
Fra videokassett til DVD
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen