Test

Test: aMSN satt på prøve

Jeg har valgt å ta en titt på et av valgene, nemlig Alvaro's Messenger.
Siden dette er en MSN Messenger klone, så må vi nesten ta utgangspunkt, og sammenlingne med sin orginal.

Etter den enkle installasjonen så er dette bildet som møter deg når du starter programmet. Det første som slår meg en den enorme likheten. Fontene er anderledes, men dette har da sin naturlige grunn i at Windows og de fleste Linux distribusjoner kommer med forskjellige fonter.

Legger ikke du også merke til at den stygge reklamen Microsoft har lagt på neders på MSN Messenger er borte? :-)
aMSN er utstyrt med en funksjon som automatisk som faktisk er ganske kjekk.

En stor forbedring fra sin storebror er at aMSN har fått med emoticons i kallenavnene. Adresselisten administreres og brukes akkurat like lett som MSN Messenger.

MEN det er ikke bare positive sider med aMSN. Egentlig er den strippet for de aller fleste funksjoner. For å nevne noen: webcam og lyd chat, tegnetavle og spill innvitasjoner.


(Samtalevinduet med noen emoticons)

Noen ekstra og ganske fine funksjoner er da lagt til Alvaro's Messenger. For eksempel når en person lukker samtalevinduet med deg, så får du se det. Og hvis noen ikke har brukt messenger på en stund og er inaktive, så står også det.
En ting til som Hr. Alvaro har klart å forbedre, er faktisk filoverføringen! Her ser du prosentvis hvor mye som er overført og hvormange byte filen er på og hvor mange som er igjen. Du ser også IP'en til en person du prøver å sende filer til, men det er vel ikke alltid positivt for den andre part?


Konklusjon:

aMSN er et bra alternativ for dere linux-brukere som ikke har behov for noe annet enn et enkel instant messenger program. Alvaro's Messenger er kanskje litt for enkelt på noen ting, men absolutt på høyde med de beste på andre funksjoner.

Alvaro har stort sett gjort en god jobb, og at reklame er fjernet blir nok fler enn jeg glad for. Jeg gir min karakter på grunnlag av at det er et godt program, som ikke når helt opp pga begrensede funksjoner.

Terningkast: 4

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen