TEST: Amobil griller kundeservice: Del 2

Hver helg i hele sommer vil vi ringe kundeservicen til syv norske mobiloperatører og stille typiske spørsmål kunder kan ha. Det beste svaret hver uke blir premiert med et smilefjes, mens det dårligste svaret får et tilsvarende surt fjes.

Ukens spørsmål: – Hvem har best dekning av Telenor og NetCom?

Fasit: Det er det umulig å svare på. Verken Netcom eller Telenor har klart å bevise at de har bedre dekning. Derfor har Forbrukerombudet forbudt operatørene å omtale dekningen i markedsføringen sin. Enkelte steder er Telenor best, mens NetCom leverer sterkere signaler andre steder. I store byer merker du sannsynligvis ikke noen forskjell.

Operatør Svar Amobils kommentar

– Telenor er kjent for å ha den beste dekningen. Den faktiske dekningen kan variere litt etter hvor du befinner deg, men generelt er dekning en av de tingene vi er best på.

Oida, dette har dere ikke lov til å si. Hva ville Forbrukerombudet sagt om dette?
– Det er veldig likt. Enkelte steder er Telenor best, mens NetCom har bedre dekning andre steder. Enkelt og ærlig svar.

– Hvor bor du hen?
– Bergen.
– Ok. Der skal dekningen være temmelig lik, så det har ikke så mye å si hvilket nett du bruker.

Rett på sak og godt svar. Dagens beste sammen med IPEA.
– Det varierer fra sted til sted. Per i dag tror jeg Telenor har dekning litt flere steder, men jeg er faktisk ikke helt sikker. Litt vel usikkert her, men det innrømmer man ihvertfall. Får også med at dekningen varierer fra sted til sted.
– Det kommer an på hvor du er hen. De har dekningskart du kan se på på hjemmesidene sine. Kort men greit svar.
– Tror de er noenlunde like på prosentvis dekning, men det varierer etter hvor du bor. På NetCom og Telenors hjemmesider kan du sjekke hvem som har best dekning der du befinner deg, så anbefaler at du tar en kikk innom der. Kjapp og grei veiledning til hvordan man finner dekningen der man befinner seg. Dagens beste sammen med Chess.
– Telenor, uten tvil. Her er man skråsikre ja. Ikke så lurt å komme med uttalelser man ikke kan bevise.

 

Både Telenor og Nutel er ute på dypt vann, når de hevder at de har best dekning. Derfor får de ukens sure fjes.

One Call, NetCom og Tele2 var diplomatiske og sa at dekningen var cirka like god i begge nett. Dagens beste svar kom fra IPEA og Chess. Chess spurte enkelt og greit hvor vi bodde, og kom med et konkret svar. IPEA guidet oss til Telenors og NetComs oversiker, etter å ha forklart at dekningen varierer etter hvor du befinner deg.

* Det er forskjellige grunner til at vi har valgt ut akkurat disse sju operatørene. Telenor, NetCom, Chess og Tele2 er valgt fordi de sitter på de største kundemassene. One Call, Ipea og Nutel er valgt fordi de for tiden er de billigste småoperatørene på Telepriser.no.

** Dette er ingen vitenskapelig test, og vi vil advare mot å trekke noen slutninger om operatørenes kundeservice ut fra enkeltoppringninger. Vi håper allikevel at flerfoldige uker med spørsmål etterhvert vil tegne et bilde over hvor kunnskapsrike operatørenes kundebehandlere er. Vi ønsker også at denne artikkelserien skal hjelpe til å kvalitetssikre kundeservicen, og holde mobiloperatørene på tå hev gjennom sommeren.

Følg med neste helg, da kommer neste spørsmål.

Uke #1: Hva er super-3G?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen