Test ZyXEL NBG5615

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Ruteren som er dårligst der det trolig gjelder mest

ZyXEL byr på veldig mye bra, bare ikke der det gjelder.

Vi har fått inn en ny ruter til test, ZyXEL NBG5615. Dette er ingen verstingmodell, snarere en typisk forbrukermodell. Du kan plukke den opp omtrent uansett hvilken butikk du går i, enten det er en nettbutikk eller et elektromarkedet i nærheten av der du bor.

Prislappen er på godt under tusen kroner, og for den summen får du en tobåndsruter som følger 802.11n-standarden. Støtte for 802.11ac får du derimot ikke til denne prisen. Fokuset fra ZyXEL har vært multimediaytelse, slik at ruteren er optimalisert for strømming av videoinnhold.

Anonym boks

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

ZyXEL gjør ikke så mye ut av NBG5615 rent designmessig. Ruteren er kledd i svart på alle kanter, skinnende blank på toppen, og børstet i front. På toppen er det en serie med bølgende spor, på samme måte som vi finner på en rekke andre ZyXEL-produkter.

På baksiden står det tre antenner, og gjør produktet lett gjenkjennelig som en ruter, også på avstand. I det hele er dette en typisk hjemmeruter.

Tilkoblinger for litt av hvert

På baksiden finner vi de fleste fysiske tilkoblingene. Her er det inngang for strømadapteren, bredbåndsmodemet ditt og fire kontakter for kablet nettverk.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Kontaktene er fargekodet, og godt merket, så her skal det godt gjøres å koble feil.

På baksiden finner vi en annen spennende greie, nemlig en av- og påknapp, både for det trådløse nettverket, og for selve ruteren. Det er kanskje litt klønete at disse er plassert på baksiden, men bare det at ZyXEL har husket å inkludere slike knapper synes vi er positivt.

Med det samme vi er inne på knapper må vi nevne én til. På fronten av ruteren finner vi WPS-knappen, som brukes som en rask og brukervennlig måte å koble sammen enheter på.

To USB-tilkoblinger har det også blitt plass til, disse er plassert på ruterens høyre side. Portene står såpass langt fra hverandre at det ikke vil være noe problem med tykke enheter som ellers ville vært umulig å koble inn sammen.

Bli med over på neste side,
så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet »

ZyXEL NBG5615   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen