TEST: ZTE Nubia Z5

Test ZTE Nubia Z5

Alt du vil trenge til en rimelig penge

ZTE Nubia Z5 innfrir forventningene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

 Meget god skjerm
 Stilren design
 Kraftig ytelse
 Raske og gode menyer
 Lav pris
 Har NFC og to Wi-Fi-frekvenser (dual band)
God på videoavspilling
Svært god musikkspiller
 
Støtter ikke minnekort
 

ZTE er et mobilmerke som mange styrer unna, enten fordi de ikke kjenner merket, eller fordi de har forsøkt det tidligere og hatt noen dårlige opplevelser. Når ZTE nå satser på å bedre imaget med et produkt helt i det øverste sjiktet, må de regne med en del skepsis blant folk.

Kvalitetsmobil

ZTE Nubia Z5 er produktet ZTE har manglet. Endelig er selskapet i stand til å bygge mobiltelefoner for kresne europeere, og i så måte er det fint lite som skiller denne telefonen fra tilsvarende produkter fra Samsung, HTC og Sony, som alle kommer fra Asia, og har hatt suksess i Europa.

Designen på telefonen er enkel men funksjonell. En metallramme i siden og et baklokk som er dekket med en gummiaktig overflate gir kanskje ikke noen umiddelbar følelse av luksus. Men telefonen er godt satt sammen, og overflaten på bakdekselet hindrer at telefonen glir ut av lommer eller hender. 

Finishen er god, og byggekvaliteten virker å være meget bra.

En meget bra skjerm

ZTE Nubia Z5 har en fem tommer stor skjerm. Den har full HD-oppløsning, og ser ganske enkelt svært bra ut. Vi kunne nok ha ønsket at den var litt kraftigere i direkte sollys, og at skjermen var litt mindre blank. Men dette er pirk – skjermen på Nubia Z5 er meget god, med en oppløsning på 441 piksler per tomme.

Det betyr at den er pikslene sitter tettere enn øyet er i stand til å skille, slik at skjermen ser ut som et fotografi av høy kvalitet.

Annerledes i menyene

Menyene i ZTE er litt annerledes enn vi er vant til, ettersom den ikke har noen applikasjonsmeny. I stedet er alle applikasjonene plassert ut på startskjermene på telefonen. Du venner deg raskt til det. Men det kan også gi et litt kaotisk inntrykk. Særlig om du har mange programmer på telefonen, og samtidig en del widgets de må dele plassen med.

Widgets er små programmer som kjører på hjemmeskjermene, som for eksempel klokke, værvarsel, nyhetsoppdateringer eller oppdateringer fra sosiale medier).

Bra på telefondelen

Som telefon fungerer Nubia Z5 helt utmerket. Den har klar og fin lyd, og det er lett å finne frem til kontaktene du skal ringe. Her er det også mulig å sette opp telefonen slik at den ringer når du plasserer den mot øret. Tilsvarende kan du besvare anrop bare ved å løfte telefonen.

Telefonen er rask, men mangler støtte for de aller raskeste mobilnettene, LTE, kjent som 4G.

Mangler det lille ekstra

ZTE har ikke noe enestående eget som skiller den fra andre topp-telefoner, utover at den er så billig som den er. Ellers er spesifikasjonene lagt på omtrent samme nivå som konkurrentene.

Vi stusser likevel over at den har Android 4.1, nå som konkurrentene er på 4.2, og snuser på 4.3.

God på underholdning

Underholdningsbiten i Nubia Z5 er det ikke noe å utsette på. Kameraet er definitivt godt over middels, men mangler litt på innstillingsmenyene for den som vil styre alt selv. Oppløsningen er på 13 megapiksler. Telefonen har også frontkamera på to megapiksler. Telefonen kan filme i full HD, uten at noen kan påstå at det blir broadcast-kvalitet på opptakene.

Musikkspilleren er god, og ørepluggene som følger med er slett ikke de verste vi har hørt.

Få alternativer

Det finnes ikke noe alternativ som gir deg like mye mobiltelefon til denne prisen. Det nærmeste du kommer er Huaweis Ascend P6. Den har ikke full-HD-skjerm, men en 720 x 1280-oppløsning på 4,7 tommer. Ascend P6 har mindre internminne, men støtter minnekort. Den er også en del billigere enn Nubia Z5.

Et annet alternativ i samme prisklasse som Nubia Z5 er Nokia Lumia 925. Denne har et godt kamera, og kjører Windows Phone 8.0. Lumia 925 har aluminiumskropp, 4,5 tommer skjerm av typen AMOLED, og skjermen kan betjenes med hansker på.


ZTE Nubia Z5

ZTE Nubia Z5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen