TEST: ZTE Grand Era LTE

Test ZTE Grand Era LTE

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Dyrt og halvferdig fra ZTE

Slik skal ikke en toppmodell være.

Konklusjon

God skjerm
Bra formatstøtte for video
Rask surfing med 4G

Litt rotete menyer
Middels byggekvalitet
Svake nytteapper
Dårlig kamera
Laber ytelse
Leveres med gammel Android-versjon
Mange bugs og rare oversettelser
Kameratasten virker ikke når telefonen er låst

For noen år siden kom ZTE inn på det norske markedet med rimelige og gode smarttelefoner. Grand Era LTE er et av mobilprodusentens første forsøk på å skru opp både pris og spesifikasjoner. Det er et dristig forsøk, for i feltet over 3000 kroner er det mange svært gode produkter å konkurrere med.

Etter noen dager i test har vi funnet ut at Grand Era LTE kommer til kort.

Telefonen er bygget i plast. I seg selv er ikke det noe stort problem – men plasten her føles ikke spesielt solid. Det er en svikt i bakdekselet på telefonen som gir fra seg lyd hvis det trykkes lett inn og treffer innmaten i telefonen. Vi undres også over synlige støpekanter som ikke er designelementer.

God skjerm

Den 4,5 tommer store HD-skjermen er et av telefonens lyspunkt. Den er skarp og har fin fargegjengivelse.

Grand Era LTE ligger godt i hånden. Den er likevel litt stor sammenliknet med telefoner som har betraktelig større skjerm. Her er det mye dødplass rundt berøringsskjermen.

Gammel Android

ZTE har utstyrt telefonen med en utgående versjon av Android, med små tilpasninger. Til vanlig bruk fungerer den greit – men i testperioden snublet vi i en irriterende mengde bugs og oversetterfeil.

Telefonen har 4G-støtte, som betyr at surfing og e-post kan gå svært raskt. Det forutsetter imidlertid både at du har Telenor-abonnement og dekning.

Hvis du er opptatt av produktivitet på farten kan det være greit å vite at Grand Era LTE ikke har en fullverdig Office-løsning. Her må du ta til takke med X Office, som kan vise dokumenter, men ikke tillater redigering eller oppretting av nye.

Til vanlige telefonfunksjoner som ringing og SMS fungerer Grand Era LTE godt. ZTE bruker et litt annerledes skjermtastatur enn vi er vant til, men etter noen dagers bruk sitter Touch Pal, som det heter, godt i fingrene.

Mange alternativer

ZTE Grand Era LTE har ett hovedproblem – konkurrentene. Med en pris på rundt 3100 kroner er det et veldig vanskelig felt Grand Era LTE skal hamle opp med.

For samme pris får du for eksempel Samsungs forrige toppmodell, Galaxy S3. Til den prisen er det utgaven uten 4G du får. Til tross for denne mangelen er den fortsatt et knakende godt kjøp, og gjør det meste bedre enn ZTEs 4G-telefon.

Sonys Xperia V er også et flott alternativ. De nyeste Xperia-modellene har 4G og er vanntette. De er i tillegg bedre å bruke enn Grand Era LTE. Ulempen er at prisen starter et par hundrelapper over der ZTE har lagt seg.

LGs toppmodell koster heller ikke så mye mer enn ZTE Grand Era LTE. Optimus G er en langt mer gjennomført toppmodell. Også LGs forrige toppmodell, 4X HD, vil være et langt bedre alternativ hvis du ikke er nødt til å ha 4G-støtte.

Alle de tre alternativene gir deg dessuten ørepropper som er langt bedre enn de som følger med ZTEs telefon – altså sparer du et utlegg på et par hundrelapper der.

Hvis du ikke vil bruke mer penger enn Grand Era LTE koster, kan du vurdere HTCs One SV. Her sparer du noen hundrelapper og får en 4G-telefon som er god på det meste. Ulempen er at skjermen er noe mindre og ikke har HD-oppløsning. Brukeropplevelsen er stort sett bedre likevel.


ZTE Grand Era LTE

ZTE Grand Era LTE

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen