TEST: Zotac Zbox Magnus EN1070

Test Zotac Zbox Magnus EN1070

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

En liten og heftig spillmaskin helt uten ståk eller bråk

Det er ikke mange PC-er på denne størrelsen som har GeForce GTX 1070-grafikk innabords.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tester og ytelse

Som vi har vært inne på har Zotac Zbox Magnus EN1070 et ganske så sterkt grafikkort, mens prosessoren ikke er av de aller sterkeste.

Men på en PC som først og fremst er bygd med tanke på mulighetene innen spill og grafikk behøver ikke dette å bety så veldig mye.

Selve prosessoren er altså en Intel Core i5-6400T. Den har fire kjerner og en grunnklokkefrekvens på 2,2 GHz, men kan sprette opp til 2,5 GHz på alle kjerner – eller 2,8 GHz på én kjerne – når forholdene tillater det. Prosessoren er listet med en TDP på 35 watt.

Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Men de virkelige spillmusklene er det naturligvis grafikkløsningen fra Nvidia som står for. Den er av den "mobile" typen, men Nvidia skiller ikke lenger mellom grafikkort for stasjonære og bærbare PC-er.

Noen forskjeller er det likevel – eksemplaret i Magnus EN1070 har lavere klokkefrekvens enn det GTX 1070-kortet du kjøper i butikken. Til gjengjeld har det flere streamprosessorer.

Vi satt opp Magnus EN1070 med 2 x 4 GB DDR4-minne innabords, kjørende på 2133 MHz. Våre minnemoduler er egentlig sertifisert for 2400 MHz, men det ser ikke ut til å være støtte for raskere minne på hovedkortet Zotac har puttet inn i Magnus EN1070.

Litt å sammenligne med

Som sammenligningsgrunnlag har vi først og fremst tatt med forgjengeren Zotac Zbox Magnus EN970. Denne hadde samme form, farge og størrelse som dagens testobjekt, men den nye EN1070 har flere hull for lufting og kjøling.

Men så har den altså et kraftigere grafikkort og en prosessor som fort kan trekke dobbelt så mye strøm. Da har vi ikke noe imot litt ekstra perforering.

Foruten forgjengeren til EN1070 vi tatt med den sterkeste NUC-en vi kjenner til: Intel NUC6i7KYK.

For å representere den hyggeligere enden av prislista har vi også fått med oss den ganske nye ASRock Beebox-S med Kaby Lake-prosessor, samt den langt fra nye Apple Mac mini fra 2014.

Jepp, det er nå såpass lenge siden vi fikk en ny Mac mini, så her er Apple langt på overtid.

Intel NUC6i7KYK har en sterk firekjernet Core i7-prosessor med Iris Pro-grafikkdel og dominerer i ren prosessorytelse. Men vel så interessant her er Zotac Magnus EN1070, som gjør sine oppgaver nesten dobbelt så kjapt som forgjengeren Magnus EN 970 gjorde.

Beebox-S med sin strømgjerrige Core i5-prosessor – og som koster en tredjedel av det du må ut med for Magnus EN1070 – legger seg på en trygg tredjeplass.

I 3DMark ser det umiddelbart veldig bra ut for EN1070 og NUC-en, men det er fordi Cloud Gate lar hovedprosessoren ta seg av mye av jobben.

Straks vi blir mer avanserte og får høyere oppløsning med Fire Strike og Fire Strike Ultra går fokuset mer over på grafikkløsningen. Derfor rykker Magnus EN970 også kraftig opp, men er som vi ser likevel langt unna den nye EN1070.

I våre spilltester er det ingen tvil om hvem som er den virkelige kongen i dette selskapet. Og jo høyere oppløsning vi velger, jo klarere blir det. Skal du kjøre tunge spill med mye detaljer og god oppløsning, er det ingen tvil om at det er Magnus EN1070 du vil ha.

Til slutt har vi tatt med hvordan Zotac Zbox Magnus EN1070 gjør seg når vi måler den mot ytelsen på grafikkortriggen vår – da naturlig nok utstyrt med et «vanlig» GeForce GTX 1070.

Den datamaskinen er utstyrt med en Intel Core i7-6700K, som er en sterkere prosessor, men Magnus EN1070 holder likevel koken ganske godt.

I disse spillene ser vi at testriggen vår er 10 til 20 FPS raskere i Full HD-oppløsning, men da går det uansett såpass kjapt at det ikke spiller noen stor rolle. I høyere oppløsning er forskjellene mindre.

Vil du heller bygge PC-en selv?
Kunsten å plukke prosessor, hovedkort og minne >>>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen