TEST: Xiaomi Redmi Note 4X

Test Xiaomi Redmi Note 4X

(Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Kinesisk billigmobil med mye snadder på lager

Men vi har selvfølgelig ting å klage på, som vanlig!

 • OBS: Enkelte lesere mente å vite at Redmi Note 4X kom uten støtte i bånd 20. Dette stemmer ikke; modellene vi tester er alltid europeiske modeller med støtte for båndene vi trenger for å få dekning her i landet.

Billigmobiler er ikke det de en gang var. For bare to-tre år siden betydde det å kjøpe en mobil til under 4 000 kroner stort sett at du måtte ta til takke med plastkropp, labert design, elendig kamera og ofte enda mer elendig opplevd ytelse. Lagringsplass var det heller ikke mye av, stort sett.

I dag er situasjonen ganske annerledes, en utvikling dyttet fremover først og fremst av inntoget til kinesiske mobiler på det norske markedet.

Xiaomi Redmi Note 4X

Størrelse: 15,1 x 7,6 x 0,85 cm
Vekt: 165 gram
Skjerm: 5,5 tommer, 1 920 x 1 080 piksler, IPS LCD, 401 ppi
Maskinvare:  Qualcomm Snapdragon 625, 8 x Cortex-A53 @ 2,0 GHz, Adreno 506 GPU, 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB + minnekortplass
Operativsystem: Android 7.0 Nougat, EMUI 8
Teknologi: 4G/LTE, fingeravtrykksleser, IR-sender
Kamera: 13 megapiksler, f/2.0, fasedeteksjon, tvillingblits, HDR + 5 megapiksler, f/2.0
Batteri: 4 100 mAh, Qualcomm QuickCharge 4.0
Pris: Fra 2 290 kroner
Finn beste pris på Xiaomi Redmi Note 4X på Prisguiden.no (Kommersiell partner)

Redmi-serien er Xiaomis budsjettserie, og Note 4X er den foreløpig eneste mobilen fra den kanten i løpet av hele 2017. Den ble avduket allerede i januar, da med Android 6.0 Marshmallow og MIUI 8 på innsiden. Siden da har Android 7.0 Nougat kommet på plass, og prisen sunket en del.

Telefonen burde dermed være nokså konkurransedyktig en stund til, men om Android 8.0 Oreo vil lande er foreløpig litt usikkert. Xiaomi har ikke bekreftet noe, utover at telefonen er «kompatibel» med både Android 8 og det medfølgende MIUI 9.

På innsiden av telefonen surrer en Snapdragon 625-brikke fra Qualcomm. Den gode grafikkbrikken Adreno 605 følger med, samt 4 GB minne (RAM). Dette er en løsning vi har sett i mange andre telefoner, deriblant den nylig testede Xiaomi-telefonen Xiaomi Mi A1 og den strålende Moto G5 Plus.

Neida, brikken er ikke direkte brennkjapp i syntetiske tester, men den oppfører seg gjerne godt i praksis – spesielt på ren Android. Men så er heller ikke Redmi Note 4X utstyrt med dette; her er det det tungt redesignede EMUI 8 som regjerer. Så, hva har dette å si i praksis?

Mye apper og funksjonalitet å forholde seg til

For det første betyr det at du får et helt skattkammer av funksjonalitet å boltre deg i. Det er for det første en hel liten armé av Xiaomi-apper å forholde seg til, i tillegg til Googles egne (en del bloatware, altså). Her finner du mye nyttig, men det er også lett å gå seg bort. Spesielt fordi en del av appene lenker til steder i innstillingsmenyen, men det er det ikke alltid like lett å skjønne. Spesielt gjelder dette appen «Security», som foruten å være svært nyttig og funksjonell også er ganske overveldende i starten.

Overveldende er også innstillingsmenyen, som har et helt hierarki av undermenyer med egne undermenyer og en drøss valg under alt. Her kan du kort og godt tilpasse det du måtte ønske, og om du ikke er fornøyd med det du får her, ja, da vil vi anklage deg for å være kravstor. Du kan for eksempel bytte farge på varslingslyset i fronten, og bestemme hvilke innstillinger telefonen skal ha på visse tider av døgnet og sett opp mot batterinivået. 

Du kan klone apper, slik at du kan ha to Snapchat-kontoer gående samtidig, eller hva med å tvinge spesifikke apper til å alltid vise rødlige farger på skjermen for å spare øynene dine? Mulighetene er nesten uendelige.

MIUI er for øvrig et veldig pent grensesnitt i 2017, med enkle linjer, lyse farger og et lett og lekkert grafisk system. Her har man tatt grep de siste årene.

Et veldig generisk design

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Et sted Xiaomi definitivt ikke har lagt ned så mange grep, er i designet av telefonen. Her er det kjedelig gråfarge som gjelder, og plast i topp og bunn. 

Fronten dekkes av en 5,5 tommer stor LCD-skjerm, med en svak avrunding mot kantene. 

Telefonen ligger godt og tungt i hånden, med avrundet kropp. Tyngden skyldes nok delvis batteriet, som er på velvoksne 4 100 mAh. Dette er godt over gjennomsnittet, og sørger for at Redmi Note 4X klarer seg en hel dag og vel så det. I skrivende stund har ikke undertegnede ladet telefonen på 1,5 døgn, og batteriprosenten hviler på 47 prosent. Nå har den riktig nok ikke vært så hardt brukt som den kunne vært, men med tanke på at det fortsatt renner inn både snapper, meldinger, eposter og varsler hele tiden er det ganske imponerende.

Ikke helt silkemyk navigasjon

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Litt mindre imponerende er den syntetiske ytelsen.

At det er EMUI som regjerer her, det merkes. Det er ikke helt så silkemyk navigasjon her som vi tidvis opplever hos for eksempel Mi A1 og konkurrenten Moto G5S Plus, men kritikk til side: Xiaomi har forbedret seg stort her de siste åra. I likhet med mange ande kinesiske produsenter har man tydelig tatt grep for å komme på høyde med mer kjente produsenter, og det fungerer.

Den opplevde ytelsen er altså helt innafor i det hverdagslige, men det finnes bedre konkurrenter der ute på dette punktet.

Konklusjon – Joda, ålreit. Men det mangler litt oomph

To Xiaomier med mye like spesifikasjoner, men Mi A1 er mye mer spennende utseendemessig. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Så, da klarer du sikkert å gjette hva konklusjonen blir også. Xiaomi har snekret sammen en telefon som klarer det meste, men som rett og slett bare ikke er så imponerende, konkurransen tatt i betraktning. Vi har sett både bedre design over samme lest og andre typer formfaktor, til både lavere og samme pris.

Samtidig har vi også sett bedre opplevd ytelse, mer tilgjengelig menysystem og bedre løsninger på diverse funksjonalitet hos andre. Spesielt gjelder dette kameraet, som rett og slett skuffer litt.

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er ikke store ting Xiaomi lover, men selv med det utgangspunktet burde 13 megapiksler og f/2.0 bety mer enn det vi føler vi får i retur her. Bildene sliter tidvis med både fokus, farger, kontrast og støynivå. HDR, som skal avhjelpe en del av disse faktorene ved å eksponere flere ganger, gjør bare vondt verre.

Om du ikke er så vant med Android eller ikke har hatt en kinesisk telefon før, vil du nok også bli overveldet av alle valgene du finner i innstillingsmenyen. Her kan du rett og slett gå deg bort, men om du setter deg inn i det kan du også få mye igjen for det. Det er mye funksjonalitet, og mye av den er nyttig – du må bare finne den.

Skjermen er på sin side veldig ålreit, men lyden er ikke det. Fingeravtrykksleseren er rask og fin, men det er det ikke alltid kameraet er. Redmi Note 4X har altså viktige både nedsider og fordeler, men én ting den uansett har med seg, er prisen.

Til knapt 2 290 kroner er det definitivt mye mobil for pengene, men samtidig relativt sett ikke. Spesielt Motorola Moto G5 Plus fremstår som et mye bedre valg, til nøyaktig samme pris. Så, vurder gjerne Note 4X, men ta også en titt på alternativene under før du åpner lommeboka:

Anbefalte alternativer:

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Motorolas oppgraderte budsjettmodell

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Det soleklare førstevalget om du vil bruke mindre enn 3 000 på ny mobil. Kameraet er langt bedre enn Note 4X, men designet er ikke helt like lekkert. Android-en er imidlertid like ren, noe som gir bedre opplevd ytelse. Ellers er dette en knallgod telefon på alle områder – og verdt en titt!

Huawei P10 Lite

Mer design for pengene

Huawei P10 Lite

For omtrent like mye penger enn du må ut med for både Moto G5 Plus og Redmi Note 4X, får du Huaweis strålende Huawei P10 Lite. Dette er en designmobil over alle, og har også solid ytelse og et kamera med fasedeteksjon. Fingeravtrykksleser er det også, og glass på begge sider. Et knallkjøp!

Xiaomi Mi A1 64GB

Bedre Xiaomi på alle punkter

Xiaomi Mi A1 64GB

Xiaomi Mi A1 kommer fra Googles Android One-program, og er en av de beste billigmobilene vi har testet den siste tiden. Lekker unibody-aluminiumskropp, dobbeltkamera som fungerer godt, upåklagelig opplevd ytelse og garanterte oppdateringer trekker opp. 64 GB lagringsplass og 4 GB minne er heller ikke til å kimse av – også får du USB Type-C!

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Redmi er det kinesiske mobilselskapet Xiaomis billigmerke. Telefonen ligner mye på en annen Xiaomi vi testet for kun kort tid siden: Android One-telefonen Xiaomi Mi A1.

Dette er imidlertid kun sant om vi ser på spesifikasjonene, for om du har de to telefonene i hende er det som å befinne seg i to forskjellige univers.

Joda, begge er bygget i metall og har buet 2,5D-glass på fremsiden – men Mi A1 føles rett og slett bare... dyrere ut. 

Dette er det selvsagt flere grunner til, og det betyr ikke at Redmi Note 4X ikke har noe å stille opp med. Det et tross alt en billigere telefon, og med et par andre finurligheter som gjør at den kan skille seg ut blant konkurrentene.

Det er jammen godt også, for her begynner det å bli tett mellom suksessene i det siste. Her er en liten liste over billigmobiler vi har testet i det siste med relativt høye karakterer:

Så, det evige spørsmålet: kan dagens testkandidat hamle opp med alle disse telefonene i konkurransen om din gunst?

Design – «Bare lag en Android-mobil, så nøytral som mulig»

Xiaomi har laget begge telefonene på yttersidene, med Galaxy S8 i midten. Mi A1 til høyre, Redmi Note 4X til venstre. Sistnevnte er betydelig mer kjedelig enn de to andre. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det kan virke som om Xiaomi ga sine designere én oppgave da de skulle lage Redmi Note 4X: å lage en så generisk og enkel metallmobil som mulig. Spesielt i den sølvgrå utførelsen vi har fått i hende er det vanskelig å bli spesielt begeistret over designet. Det minner svært mye om en annen mobil vi anklaget for akkurat det samme: Lenovo Vibe K5. De to telefonene deler samme formfaktor: en stor metallplate som strekker seg over hele midten og ut til sidene av telefonen, med plastbiter i både topp og bunn.

Topp- og bunndelene av telefonen er av plast, mens resten av kroppen er i metall. og hvorfor Micro USB? Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Plastbitene forsøker så godt de kan å kamuflere seg som metall, og effekten er ganske overbevisende. Problemet er imidlertid at måten metallet er støpt ut på er omtrent så generisk du får det: svakt avrundet mot sidene og over til en flat kant – og ellers helt paddeflatt. Pynteringer i frest aluminium skal du også se langt etter her, foruten i sømmene mot plastbitene, rundt fingeravtrykksleseren og rundt kameraet.

Vi forstår prioriteringen: man kommer ganske nær en unibody-kropp, men sparer penger ved at man takket være plastbitene slipper å lage antennebånd for å slippe Wi-Fi-, Bluetooth- og telefonsignaler ut. Slike kostnadskutt er viktig i en billigmobil.

Samtidig: mange andre mobiler stiller nå med fullblods unibody-kropper med antennebånd, eller med glass både foran og bak – og det gir en helt annen følelse i hånden. Det føles rett og slett hakket mer eksklusivt ut.

God byggekvalitet og funksjonelt utformet

Ok, det var kritikken vi hadde. Redmi Note 4 har også en del funksjonelt design, som for eksempel utmerket plassering av både fingeravtrykksleser og kamera. Førstnevnte er lett tilgjengelig, og sistnevnte langt nok unna til at man ikke tar feil hele tiden (ja, vi tenker på deg, Samsung Galaxy S8).

I toppen finner vi den gode gamle hodetelefoninngangen, og en IR-sender slik at telefonen kan brukes som fjernkontroll. Smart!

Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

I bunnen finner vi en Micro-USB-kontakt midtplassert, med høyttalergriller på hver side. Kun én av disse er faktisk en høyttaler, mens den andre hullrekka høyst sannsynlig bare skjuler en mikrofon eller noe slikt.

Langs venstre langside av Note 4X finner vi en kombinert SIM- og minnekortluke, der du både kan ha tvilling-SIM eller ett nano-SIM og ett minnekort. På høyre langside sitter det strøm- og volumknapper, også disse i metall. Knappene er gode å bruke, og godt plassert.

Og selve fronten, da? Vel, nederst finner vi kapasitive knapper med LED-dioder bak, og i toppen en samtalehøyttaler og et frontkamera. Enkelt og greit – ikke noe mer tull her. En liten bit kuriosa: rammene oppe og nede er en anelse mindre enn i andre 5,5-tommere vi har vært borti, så som Xiaomis egen Mi A1, som vi nylig testet. Dette, kombinert med den avrundede metallkroppen, gjør telefonen mer behagelig å holde enn mange andre billigtelefoner. 

Men rammeløs på linje med nye iPhone X, det er altså ikke Note 4X i noen forstand.

Ytelse og programvare – Mye å sette seg inn i

Snapdragon 625 er en velkjent løsning fra Qualcomm, og mange telefoner som har vært innom testbenken det siste året har hatt denne på innsiden. Ikke så rart, ettersom den både er ganske rimelig og leverer ganske ålreit ytelse. Her er det åtte Cortex-A53-kjerner som surrer rundt, akkompagnert av grafikkbrikken Adreno 605 og 4 GB minne (RAM). 

Til sammen betyr dette stort sett en svært god brukeropplevelse – så også på Redmi Note 4X. Du kan både ha et traktorlass apper oppe samtidig, drive tunge programmer og drive rundt relativt tunge spilltitler her.

Nå er det selvsagt mange andre prosessorerer der ute som yter langt bedre i ren tallknusing, noe du kan se godt i grafen under:

Fargeoversikt: Gul – relevante konkurrenter for Redmi Note 4X, Grønn – Snapdragon 835-enheter, Svart – Snapdragon 821 Pro, Grå – Snapdragon 821, Lyseblå – egenutviklede brikkesett (Exynos, Kirin, Apple Ax etc).

Men så var det vårt evige mantra, da: betyr dette noe i praksis? Standardsvaret på det er et litt nyansert nei. Nyansert fordi de virkelig ekstreme toppmodellene der ute nærmest garanterer at du slipper unna selv minimale forsinkelser, og vil være klart raskere på å laste inn tunge apper, laste ned store mengder data eller generere bedre og jevnere bildeflyt i fartsfylte spill.

I praksis vil du dog merke dette langt mindre, og menyene flyter jevnt over raskt hos Redmi Note 4X. Fortsatt er det et lite stykke opp til flyten du får fra tilsvarende utstyrte telefoner med ren Android, men her har man virkelig forbedret seg de siste årene. Der kinesiske produsenter gjerne har belemret oss med både rykk, napp og det som verre er i sine tungt tilpassede menysystem, er MIUI nå en relativt trivelig og veloppdragen liten bisk.

Fullstendig overhaling av alle deler av Android

En sterkt sminket liten bisk, må det vel også kunne sies. Foruten Samsung, Huawei, ASUS og LG har Xiaomi ett av markedets tyngst tilpassede grensesnitt. Her skal du lete fryktelig dypt før du finner den minste antydning til at det faktisk er standard Android som ligger i bunn.

Ikonene er selvsagt endret, og har fått en rektangulær form, avrundet i hjørnene. Fargepaletten er lysere og mer pastellaktig enn Googles Android, og fontene og grensesnittene rundt om i både menyer og apper er både lysere og spinklere  enn ellers.

Litt rundt om i systemet. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdumper

Der dette i tidligere iterasjoner gjerne så ut som en litt halvveis gjennomført kvasiversjon av Apples iOS (med dertil oppførsel), er MIUI 8 i det store og hele en svært pen og tillitsvekkende sak. Ja, enkelte deler er sågar enda mer funksjonelle og behagelige for øyet enn Googles egen Android.

Ett eksempel er nedtrekksmenyen, som viser været rett ved klokka ved første nedtrekk. Du får også tilgang til de viktigste hurtigfunksjonene og lysstyrken, og trekker du ned enda en gang kommer enda flere til syne. Mye likt som i vanlig Android, altså, men også muligens enda litt smartere. Det valget undertegnede bruker desidert mest i hverdagen, er lysstyrkebryteren – og her kommer den til syne umiddelbart. Værinformasjonen gjør også turen innom Yr overflødig. Smart!

Som mange andre kinesiske selskaper har også Xiaomi fjernet appskuffen, slik at alle appene dine ligger rett på hjemskjermen. Dette fordrer litt orden i sysakene, men er også nærmere iOS enn Android ellers er. Smak og behag, mest av alt.

Ekstremt mye å forholde seg til, men mye nyttig

Innstillingene er veldig annerledes enn i standard Android. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdumper

En annen kjensgjerning man fort gjør seg er at dette er et komplekst system. Innstillingsmenyen er vondt som et langt år, og under hvert valg kan du banne på at det finnes en undermeny med en egen undermeny igjen. Her ligger det selvsagt enorme mengder funksjonalitet gjemt, og mye av det er potensielt veldig nyttig.

For eksempel kan du om du leter litt finne både en svært avansert lesemodus, dobbeltapping for å vekke og farge/kontrast-valg for skjermen. Lesemodusen kan stilles inn per app, slik at for eksempel Gmail alltid blir rødlig farget, mens resten av appene har «riktig» fargebalanse. Lyden kan også stilles inn etter hva slags ørepropper du bruker, og en equalizer er tilgjengelig. Litt kuriosa: du kan også programmere eventuelle knapper på hodetelefonkabelen din (!). 

Innstillingene skjuler mye snadder. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdumper

Ellers er det også mulig å stille inn både fargen, varigheten og appene for varseldioden på fremsiden av telefonen, og til og med mulig å fininnstille de kapasitive knappene. Vil du at de ALLTID skal lyse? Selvfølgelig. Bare i to sekunder, sier du? Null problem. Du kan også velge hva som skal skje om du holder de tre knappene inne lenge, og i hvilken retning de skal fungere. Det siste er litt ironisk, all den tid symbolene med LED-lys er fastmontert og dermed ikke flytter seg uansett.

Xiaomi leverer bortimot alle tjenester helt selv, inkludert både mailen, kalenderen, telefonen, sms, lydopptaker, musikk, nettleser, klokke, vær, galleri og mye mer. Dette kommer selvsagt i tillegg til Googles egne apper, som alltid er installert på alle Android-telefoner. Mye dobbelfunksjonalitet som ikke uten videre kan slettes, altså. Da er det bra at telefonen har 64 GB innebygget lagringsplass og mulighet for minnekort!

Opprydningsappen er kjekk. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdumper

Den desidert nyttigste tjenesten Xiaomi leverer, heter imidlertid «Security» (over). Dette er en egen app, som også er koblet til visse menyer i innstillingene. Navnet er misvisende, for her kan du administrere både batteriet, appopprydding, databruk, blokkerte kontakter, apptillatelser og – noe som gir mening – virusskanning. 

Sikkerhetsvalgene er mange. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdumper

Du får også tilgang til intet mindre enn ytterligere syv tjenester: 

 • Second space – Lar deg partisjonere telefonens lagring og i praksis opprette enda en bruker
 • Dual apps – Lar deg klone en app, slik at du for eksempel kan være innlogget i to Snapchat-kontoer samtidig
 • App lock – Lar deg låse enkeltapper bak passord
 • Deep clean – Analyserer og renser systemet for søppelfiler, ZIP-filer og bufrede data. Foreslår også tiltak du kan/burde gjøre
 • Automated tasks – Lar deg stille inn telefonens innstillinger og oppførsel mellom gitte tidspunkter, i henhold til batterinivå
 • Connection speed – Se tilkoblingshastigheten til enkeltapper
 • Test network – Feilsøk nettverket for feil

Underholdning – Ålreit skjerm, forferdelig lyd

Redmi Note 4X har kanskje noe mindre rammer enn andre 5,5-tommere, men sammenlignet med Galaxy S8 er det rimelig mye rammer her. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Skjerm, lyd og ytelse er de viktigste faktorene for en god underholdningsopplevelse, og med sin 5,5 tommer store skjerm leverer Redmi Note 4X solide seeropplevelser for både video og spill. Det er klart, det er ikke HDR, OLED eller skyhøy oppløsning på plass – men så koster tross alt ikke mobilen mer enn et par tusenlapper.

De 1 920 x 1 080 pikslene gir en pikseltetthet på velkjente 401 ppi, det samme som både Apple og en del andre opererer med. Både innsynsvinkel, farger og kontrast er for alle formål mer enn godt nok, og vi mistenker sterkt at panelet er det samme som ble brukt i Xiaomi Mi A1. 

Dermed er det også et trivelig bekjentskap, også med tanke på det fettavstøtende belegget, utendørsbruk og responsivitet. Rammene rundt er også en tanke mindre enn i andre «vanlige» 5,5-tommere, noe som så klart er positivt.

Spillopplevelser er takket være Adreno 506-brikken en trivelig affære, og du merker lite til at det ikke er en toppmodellprosessor som sitter på innsiden.

Bunnhøyttaleren strekker ikke til

IR-port og hodetelefoninngang i toppen. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Lydmessig merker man imidlertid et visst klasseskille her. Mellomklassemodeller har sjelden spesielt mye å skryte av på den innebyggede lydsiden, men her er det virkelig verre enn i mange andre. Det både skingrer og låter flatt, og spesielt høyt blir det heller ikke. Redmi Note 4X kan kort og godt ikke brukes til noe fornuftig lydlytting uten noe eksternt utstyr. Punktum.

Derfor er det også gledelig å melde at hodetelefoninngangen stadig er på plass, og at den leverer helt ålreit lyd. Den utmerker seg ikke med spesielt høy eller oppløst lyd, men den har nok futt til at man ikke plages i hverdagen.

Et lite pluss til slutt: IR-senderen på toppen lar deg bruke telefonen som fjernkontroll, for eksempel til TV-en, klimaanlegget eller radioen din. Smart!

Kamera – Sliter med programvaren

Kameragrensesnittet i Redmi Note 4X.
Joda, HDR, men... Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Kameraet i Redmi Note 4X er en ikke veldig lyssterk sak med blenderåpning f/2.0, som knipser bilder i 13 megapikslers oppløsning. Kameraet har fasedetekterende autofokus, som innebærer svært kjapp fokusering og bedre følgefokus, men utover dette er det ikke noe særlig hokus pokus. Du får ikke noen skikkelig manuell modus, og heller ikke automatisk HDR (skjerpings!). 

Kameraappen, som du kan se over, har Xiaomi selv designet, og den fungerer helt fint. Det er en annen og litt mindre avansert variant her enn i den nylig testede slektningen Mi A1, selvsagt uten defokuserings- og zoom-egenskapene vi fant der. Album-appen er også signert Xiaomi, og ser både lekker og funksjonell ut.

Men hvordan er kvaliteten på bildene, da? Vel, det er her det begynner å skorte litt. Telefonen ser ofte ut til å slite litt med HDR-en, og ender opp med å overeksponere eller undereksponere deler av bildene – stikk motsatt av det som er meningen. Heller ikke detaljnivå, støykontrollen eller ytelsen i mørke omgivelser er helt der vi ønsker den, noe du kan se i sammenligningen under:

Galaxy S8 vs Redmi Note 4X.

Spesielt HDR kan gi rare effekter, med veldig blasse, over- eller undereksponerte bilder, gjerne også med tydelig overdreven oppskarping. 

Oppskarping og støynivå er generelt noe denne telefonen sliter med i nesten alle bildene, utenom enkelttilfeller der telefonen mirakuløst treffer på alle punkter. Det hører ikke direkte med til sjeldenhetene, men det er heller ikke slik at du ukritisk kan forvente å knipse et bilde i godt lys og få noe brukbart i retur.

Spesielt i mørke omgivelser er dette sant, der telefonen sliter stort med både fokus, detaljer og, ja, i det hele tatt det meste. Dette gjelder også i tilfeller med svært utfordrende motlys, der telefonen ofte svarer med å gjøre enkelte deler svært mørke.

Frontkameraet duger til jobben, men ikke i mørket. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

 Og hva da med frontkameraet, spør du kanskje? Vel, her har vi egentlig mindre å utsette. Det er snakk om en 5 megapikslers brikke med f/2.0, og den tar helt kurante bilder til det meste. Utenom i mørket, da. Der sliter den like mye som sin storebror. HDR får du heller ikke.

Redmi Note 4X er kort og greit ikke en stor kameramobil. 

Gå til side

Xiaomi Redmi Note 4X 64 GB

"Redmi Note 4X ville vært en super mobil for noen år siden – nå er konkurransen for sterk."

Fordeler

 • Fin og lyssterk skjerm
 • God opplevd ytelse
 • Maaaasse funksjonalitet i operativsystemet
 • Hodetelefoninngang og IR-port i toppen
 • Fasedeteksjon i kameraet

Ting å tenke på

 • Ingen HDR
 • Ingen vanntetting
 • Veldig dårlig lyd i bunnhøyttaleren
 • Micro-USB, ikke USB Type-C
 • Kamera sliter med HDR og mørke

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen