Redmi 5 Plus er en lekker telefon.

Test Xiaomi Redmi 5 Plus

Redmi 5 Plus er en lekker telefon. (Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Xiaomi Redmi 5 Plus er en totalpakke av de sjeldne

Her får du alt du trenger for en billig penge – og til og med et ålreit kamera!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dagens testprodukt Redmi 5 Plus kaster seg ut i et marked spekket med gode mellomklassemobiler, ledet an av Motorola Moto G6 Plus og Nokia 7 Plus.

Xiaomi Redmi 5 Plus

Størrelse: 15,85 x 7,55 x 0,81 cm
Vekt: 180 gram
Skjerm: 6 tommer, 2160 x 1080 piksler, 18:9, 403 ppi, IPS LCD, 2,5D-glass
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 625, 8 x Cortex-A53 @ 2 GHz, Adreno 506 GPU, 3 GB RAM
Lagringsplass: 32 GB internt + minnekortplass
Operativsystem: Android 7.1.2 Nougat + MIUI 9.6.4.0
Teknologi: 4G/LTE, fingeravtrykksleser, infrarød diode, tvilling-SIM
Kamera: 12 megapiksler, f/2.2, Dual Pixel, fasedeteksjon + 5 megapiksler, f/2.0
Batteri: 4 000 mAh, Quick Charge 3.0-støtte
Pris: Fra 1 790 kroner

Det er ingen enkel oppgave, men heldigvis har den et par ting som taler i dens favør. Først og fremst er startprisen på 1 790 kroner svært, svært forlokkende gitt prosessoren på innsiden: Qualcomm Snapdragon 625.

Tidligere telefoner med den samme brikken i har vi sett lansert til godt over dette prisnivået, gjerne opp mot 3 000 kroner.

Det viktigste her er at brikken bygger på en moderne 14 nanometers arkitektur, som altså gir bedre ytelse og batteritid enn en god del andre løsninger på markedet. Det så vi blant annet i disse Snapdragon 625-utstyrte telefonene:

Den virkelig store forskjellen på telefonene over og Redmi 5 Plus er skjermen, som her har fått 18:9-aspekt og avrundede hjørner. En moderne «look», rett og slett.

I undertegnedes øyne har 18:9-aspektet flere fordeler. For det første egner det seg godt til å se serier og film på, fordi disse ofte er filmet i et bredere aspekt enn det tradisjonelle 16:9-aspektet uansett. For det andre blir enhetene lengre og tynnere, og dermed noe mer håndterlige. Og for det tredje: det ser jo så innmari moderne og fjongt ut!

Mindre moderne og fjongt er det at ladeinngangen er en Micro-USB-variant. Vi er villige til å tilgi Xiaomi gitt prisen, og du får jo tross alt Quick Charge 3.0 også med en slik – men USB Type-C er overlegen på alle måter og vil være å finne i stadig flere dingser fremover.

Nuvel. Batteristørrelsen på 4 000 mAh i den syltynne kroppen kan ingen ta fra Redmi 5 Plus. Vi er på grensen til imponerte over hvor tynn telefonen er gitt kapasiteten, og i praksis er dette en telefon som uten problemer kommer seg gjennom en hel dag på én lading og vel så det. Bra!

To ålreite kameraer med noen fiffige funksjoner

Batteristørrelse er vel og bra på en telefon, men det hjelper lite å holde liv i en telefon man ikke får noe ut av. Heldigvis er ikke dette noe Xiaomi har glemt i utviklingsprosessen, og Redmi 5 Plus leverer eksempelvis to flotte kamera – til sin pris. 

  Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

For det er ikke noen Moto G6 Plus-konkurrent vi har i hende her, men så koster da også Redmi 5 Plus nesten halvparten så mye. Kun 1 790 kroner skal billigste leverandør ha for telefonen, og da er handlingsrommet for klaging nokså begrenset.

I alle fall når opplevelsen er såpass solid som her.

Hovedkameraet tar stort sett både skarpe og greit balanserte bilder, uten artefakter, grusomt lav oppløsning eller manglende dynamisk kontroll som i fordums billigmobiler. Den er også ganske rask på avtrekkeren, så du slipper for det meste unna bevegelsesuskarphet som eksempelvis Nokia 3 var plaget med. Skjønt, tar du Redmien med på nattfotografering vil du oppleve dette i større grad. Dette skyldes optikken, som ikke gir en blenderåpning større enn f/2.2.

  Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/kollasj

Bildebrikken i seg selv er kuriøst nok utstyrt med Dual Pixel-teknologi, som tradisjonelt sett har gitt oss gode mørkebilder. Her virker det mest som en slags motvekt til det høye f-tallet, slik at vi totalt sett sitter igjen med et helt greit kamera for mørke situasjoner, heller enn et elendig ett.

Frontkameraet leverer på sin side pene bilder uten alt for mye mykhet i undertegnedes skjeggparti, og får altså et godkjent-stempel. Det skal også få et solid pluss for en dedikert frontblits – dette burde flere produsenter drive med!

Litt voldsomt grensesnitt og ikke nyeste Android

Spilloptimalisering er hardt prioritert i MIUI. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/kollasj

Hva angår resten av telefonen, så er det en svært ålreit skjerm vi finner i fronten. Som tidligere nevnt er både aspektet og utformingen veldig moderne, og oppløsningen på 2 160 x 1 080 gjør det til en krevende øvelse å finne enkeltpiksler. Også fargene og lysstyrken er langt bedre enn vi forventer fra denne prisklassen. Kort sagt: et knallbra panel.

Lyddelene er vi mindre imponerte over. Bunnhøyttaleren er relativt skral og svak, og hodetelefonutgangen kunne hatt noe høyere volum. Men for all del – i en tid der minijack-inngang i seg selv er en sjeldenhet tar vi den gledelig i mot.

Om du kjøper Redmi 5 Plus vil det uansett ikke være dette du først og fremst biter deg merke i – det vil nok være Xiaomis MIUI. Dette er nå i versjon 9, og er, som alltid, et ganske tungt grensesnitt på toppen av Android. Samtidig, det er også et svært gjennomført grensesnitt – og i siste iterasjon ganske pent også. Fra å tidligere ha vært en nokså skamløs etterligning av Apples iOS-system har MIUI i dag funnet en unik og egen stilart – og vi liker det.

Det er klart: det er en læringskurve her. Menysystemet er heller ikke det enkleste å finne frem i, og det følger med en bråte med Xiaomi-spesifikke apper her. Men stort sett fungerer det godt, og mye av det er genuint nyttig. Navigeringssystemet, som ligner sterkt på det du finner i Apples iPhone X, fungerer også overraskende godt og sømløst.

Ja, så skulle vi bare gjerne sett at Android-versjonen var på 8-tallet og ikke 7.1.2.

Konklusjon – Den beste totalpakken under 2 000 kroner vi har testet

Redmi 5 Plus er en litt snodig telefon som vi i utgangspunktet hadde små forhåpninger til. Som regel pleier ikke undertegnede å sjekke spesifikasjonslista spesielt grundig før et stykke uti en test, for å unngå å farge testopplevelsen av forutinntatte forventninger.

  Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Derfor var det spesielt gledelig å oppdage at en telefon til knapt 1 800 kroner leverte en såpass god opplevelse som det Redmi 5 Plus gjorde. Spesielt imponerte er vi over følgende:

 • Kamera – Dual Pixel-teknologi og fasedeteksjon gir langt bedre bilder enn forventet
 • Prosessor – Snapdragon 600-serien er vanligvis forbeholdt langt dyrere telefoner
 • Skjerm – God oppløsning, super lysstyrke og moderne utforming
 • Batteri – 4 000 mAh i en syltynn kropp. Imponerende og utholdende

Også byggematerialene må få en liten hedersomtale. Her finner vi kun metall og glass, og dertil i en fargekombinasjon vi knapt har sett noe annet sted før. Hvit front og blåanodisert metall gjør at Redmi 5 Plus skiller seg ut fra den gemene hop, det er sikkert.

Det vi trekker mest for er et litt utfordrende programvarebekjentskap i form av MIUI, den svake lyddelen og – aller mest – Micro-USB-porten i bånn. Sistnevnte burde vi vært foruten i 2018. Men, den gjør det den skal, forsåvidt – og har dertil hurtiglading. Så til prisen er det lite å plukke på egentlig. MIUI er dessuten blitt veldig mye bedre i sine siste iterasjoner, og er overraskende rent for direkte søppel i apputvalget. Så er det nå en gang bare slik at tilsvarende telefoner med ren Android nok alltid vil ha et lite forsprang i opplevd ytelse – men forskjellen er mye mindre enn før.

Totalopplevelsen du får fra Redmi 5 plus er kort og godt svært god. Om du har et veldig stramt budsjett men vil ha en moderne telefon, så er dette kort og godt ditt beste alternativ. Punktum.

Alternativ til Xiaomi Redmi 5 Plus:

Xiaomi Mi A1 64GB

Samme pris, mye bedre totalopplevelse

Xiaomi Mi A1 64GB

Xiaomis Mi A1 er en mobil i Googles Android One-program, hvilket betyr ren Android og garanterte oppdateringer i flere år fremover. Ytelsen er det ingenting å si på, og kameraene er supre – og ett av dem er et zoom-kamera. Skjermen er også god, men ikke like god som hos Redmi 5 Plus. Her får du imidlertid også 64 GB lagringsplass – alt sammen for drøye 2 400 kroner.

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB

Kongen av billige mobiler

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB

For under 3 000 kroner kan du få en Moto G6 Plus med fantastisk kamera, knallskjerm med små rammer og en ytelse som kan måle seg med selv de kraftigste toppmodellene. Metalldesignet er heller ikke til å kimse av. Også er den vannresistent!

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Kraftigere, billigere og raskere Nokia

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Nokia 7 Plus overrasket oss nylig da den gikk hele veien og dro i havn 10/10 på skalaen vår. Det er heller ikke uten grunn; dette er en svært rask, svært funksjonell og overraskende billig sak. For under 4 000 kroner får du knallbra kamera, robust og pent design og en ganske stor skjerm. Prosessorytelsen er kanskje ikke verdensledende, men det merker du knapt i bruk. 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Hele testen finner du på neste side »

Gå til side

8.5/10
Meget bra

Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB

"Skal du ha telefon til under 2 000 kroner? Kjøp en Redmi 5 Plus."

Fordeler

 • Bra kamera med Dual Pixel-teknologi og fasedeteksjon
 • Frontblits!
 • Knallbra skjerm
 • Lekkert og lekent design
 • Svært batteri og super batteritid, hurtiglading
 • Pent og oppryddet grensesnitt
 • Lav, lav pris

Ting å tenke på

 • Udugelig bunnhøyttaler
 • Micro-USB-inngang
 • Ren Android har raskere opplevd ytelse
 • ...får den ny Android?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen