TEST: Western Digital My Cloud

Test Western Digital My Cloud

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Denne lagringsboksen er genialt enkel – og billig

WDs lille NAS gjør personlig skylagring både enkelt og rimelig.

Ytelse

Western Digital My Cloud er ikke akkurat den typen NAS du kjøper dersom du er veldig opptatt av at ting skal gå så innmari kjapt unna hele tiden. My Cloud-boksen har verken mye minne eller spesielt rask prosessor, noe som vanligvis betyr at den trives best med få brukere og aktive oppgaver av gangen.

Men selv om kanskje ikke forventningene er så veldig store, er det alltids interessant å se hva den tokjernede ARM-prosessoren kan klare, i hvert fall når det kommer til lese- og skrivehastigheter.

Konfigurasjon
Klient
Hovedkort
Gigabyte GA-P55M-UD4
Prosessor
Intel Core i5-760 (2,8 GHz, 4 kjerner)
RAM
2 GB OCZ DDR3 1333 MHz
Nettverkskort
Intel Pro/1000CT PCIe
Harddisk
SanDisk Ultra Plus SSD, 256 GB
Programvare
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit

Intel NAS Performance Toolkit 1.71
NAS performance tester 1.4
ATTO Disk Benchmark 2.47
NAS
Harddisker
1 x Western Digital Red 2 TB, 64 MB cache
Filsystem
ukjent
Fastvare
v03.03.01-156

Som sammenligningsgrunnlag har vi vært nødt til å plukke de rimeligste tobrønnsmodellene vi har testet i det siste, som da blir Shuttle OmniNAS KD21 og Synology Disk Station DS212j. Sistnevnte ble riktignok testet med et litt eldre klientoppsett enn vi bruker i dagens NAS-tester, men det skal ikke ha mye å si her.

Mer betydningsfullt er det nok at vi vanligvis tester våre tobrønnere med RAID 1, mens WD My Cloud jo kun har én disk.

I våre øyne er det lesehastigheten som er den aller viktigste med NAS-er til denne typen hjemmebruk. Da er det jo gjerne slik at dataene de blir fylt opp med kun skal skrives dit én gang, for så å bli lest veldig mange ganger.

Intel NAS Performance Toolkit

Intels egen NAS Performance Toolkit (NASPT) gjør en rekke lese- og skrivetester basert på typisk og vidt forskjellig bruk – her altså med harddiskene satt opp i RAID 1. Alle verdier viser antall megabyte per sekund som flyttes mellom NAS og klient.

Western Digital My Cloud holder tydeligvis kreftene litt tilbake når den kun jobber med én videostrøm, men setter opp dampen når den får mer belastning. Når det kommer til de mer krevende testene, som kombinert lesing og skriving eller jobbing med mange små filer, legger den seg bak de to sterkere NAS-ene. Men for andre oppgaver ser den ut til å klare seg helt greit.

NAS Performance Tester

Med dette lille programmet tester vi lesing og skriving med en filstørrelse på 1000 MB (400 MB for Synology-modellen). For lesing og skriving av store filer holder den lille NAS-en overraskende god hastighet i forhold til størrelse og pris.

Ekstern disk over USB

I denne testen kobler vi til en SSD over NAS-ens USB-port for å se om vi kan oppnå god hastighet også for eksterne harddisker – noe som kan være aktuelt dersom du slipper opp for plass internt eller skal sikkerhetskopiere filer. Igjen noterer vi hastigheten for lesing og skriving av filer av størrelsesorden 1 gigabyte.

Her er det gledelig å se såpass god lesehastighet. Det er altså ikke noe problem å bruke My Clouds USB 3.0-port til å få enda bedre plass.

Denne testen ble aldri kjørt på Synology DS212j, så vi har ingen tall å sammenlige med derfra.

Til slutt: Konklusjonen

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen