TEST: Western Digital My Cloud EX2

Test Western Digital My Cloud EX2

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

En spesielt hjemmeskyvennlig NAS

Men kan Western Digitals kjekke nettverksboks sette konkurrentene på plass?

Ytelse

Western Digital My Cloud EX2 er altså den minste NAS-en WD faktisk velger å kalle NAS, og bør naturlig nok sammenlignes med andre nyere tobrønnere i samme prisklasse. Problemet er bare at EX2 har svært variabel pris, avhengig av hva slags diskkonfigurasjon den kjøpes med.

Vi har derfor valgt å sammenligne med en NAS til litt over tusenlappen, Synology DiskStation DS214se, og en modell fra Asustor til rundt to høvdinger: AS-202TE.

I tillegg har vi tatt med lillebror Western Digital My Cloud – men dette er er altså en løsning med kun én harddiskplass. Ingen redundans der i gården altså, mens de andre NAS-ene er testet med diskene i RAID 1.

Konfigurasjon
Klient
Hovedkort
Gigabyte GA-P55M-UD4
Prosessor
Intel Core i5-760 (2,8 GHz, 4 kjerner)
RAM
2 GB OCZ DDR3 1333 MHz
Nettverkskort
Intel Pro/1000CT PCIe
Harddisk
SanDisk Ultra Plus SSD, 256 GB
Programvare
Microsoft Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit

Intel NAS Performance Toolkit 1.71
NAS performance tester 1.4
ATTO Disk Benchmark 2.47
NAS
Harddisker
2 x Western Digital Red 1 TB, 64 MB cache
Filsystem
ext4
Fastvare
1.05.21

For enkle NAS-er er det i våre øyne lesehastigheten som er den aller viktigste. Vi ser jo for oss at mange slike bokser til hjemmebruk i hovedsak vil fylles opp med data – som musikk, film og bilder – én gang, som da blir liggende for å leses veldig mange ganger.

Intel NAS Performance Toolkit

Intels egen NAS Performance Toolkit (NASPT) gjør en rekke lese- og skrivetester basert på typisk og vidt forskjellig bruk. Alle verdier viser antall megabyte per sekund som flyttes mellom NAS og klient.

WD My Cloud EX2 skuffer ikke – den legger seg godt foran sin mindre My Cloud-halvbror i de fleste disipliner. Men selv om den også stort sett holder følge med kandidatene fra Asustor og Synology, henger den litt etter på noen av testløpene. Asustor AS-202TE er den sterkeste av de fire, men også den dyreste.

Med dette lille programmet tester vi lesing og skriving med en filstørrelse på 1000 MB. Her henger ikke EX2 med, og gjør det dårligere enn selv den mindre My Cloud-boksen. Denne har dog ikke noe RAID å styre med.

ATTO tester ytelsen ved lesing og skriving av mindre filer – størrelsen går fra 512 byte til 8 megabyte. Vi har notert det raskeste resultatet, og når det kommer til disse mindre filene rykker EX2 oppover på lista. For skriving går den til og med forbi NAS-en fra Synology. Men konkurrenten fra Asustor kan den ikke måle seg med.

I denne testen kobler vi til en SSD over NAS-ens USB-port for å se om vi kan oppnå god hastighet også for eksterne harddisker – noe som kan være aktuelt dersom du slipper opp for plass internt eller skal sikkerhetskopiere filer. Igjen noterer vi hastigheten for lesing og skriving av filer av størrelsesorden 1 gigabyte.

Koblet til en av USB 3.0-portene viser My Cloud EX2 at Western Digital ikke har tatt noen snarveier når det kommer til ekstern ytelse. Modellen fra Synology har kun USB 2.0, og tar derfor en klar jumboplass her.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen